A Jobbik tiltakozik a rendőri túlkapások ellen

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten

A keddi budapesti rendőri brutalitás ellen tiltakozott szerdán a Jobbik szegedi szervezete az SZDSZ városi székháza előtt. Rácz Tibor, a párt alelnöke elmondta, a zsaruk a tüntetésen a Jobbik és a Magyar Gárda vezetőit is meg akarták félemlíteni, Vona Gábor csupán a testőrei segítségével menekült meg a rendőri kegyetlenkedések, túlkapások elől.

„Amióta Draskovics vezeti a tárcát, azóta a rendőrség vérszemet kapott, és atrocitálja a békés tüntetőket. Illegitim az igazságügyi és rendészeti miniszter ténykedése csakúgy, mint Bajnaié, aki nem a nép akaratából lett miniszterelnök” – fejtette ki az alelnök.

Ha a Jobbik bekerül a Parlamentbe, kezdeményezni fogja a rendőri brutalitás résztvevőinek megbüntetését, ugyanakkor felelősségre vonja és elszámoltatja Bajnai legfőbb támogatóit, Botkát és Ujhelyit is. Ha a szegedi születésű Bajnai, akire semmiképpen sem lehetünk büszkék, soká marad hatalmon, az ország hamarosan a Hajdú-Bét sorsára fog jutni – vélekedett.

Tóth Péter, a Jobbik szegedi és megyei vezetője hangsúlyozta, azért tiltakoznak az SZDSZ székháza előtt, mert ennek a pártnak a támogatásával és mesterkedésével került Bajnai Gordon a miniszterelnöki székbe. „Aki az SZDSZ-szel tárgyal, az a magyar nép ellen cselekszik. Nem lehet nulla százalékos támogatottsággal hatalmon lenni” – szögezte le Tóth.

A Jobbik előrehozott választásokat követel és mielőbbi leszámolást a fehér galléros bűnözőkkel, akiknek Bajnai a legismertebb képviselője. „Elkobozzuk vagyonukat, és ügyüket átadjuk a független magyar ügyészségnek, bíróságnak. Aki ebben nem támogat, az a magyar nemzet ellensége, és a nemzetárulás kategóriájába tartozik” – szögezte le Tóth. „ Ávósokat idéző módszerekkel lépett fel a rendőrség ellenünk. Lehet szembemenni a magyar nép akaratával, amíg a lufi ki nem pukkan. A polgárháborút a kormányoldal kényszeríti, ellenségeskedést szít, de mi ezt nem hagyjuk szó nélkül: amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten!” – sommázta az elnök.

Ha Morvai Krisztina, a Jobbik EP-képviselőjelöltje – aki maga is áldozata volt a budapesti rendőri túlkapásoknak – bejut az európai törvényhozásba, Brüsszelben sem fogja szó nélkül hagyni a magyar kormány gyalázatos cselekedeteit – zárta szavait.

Előző sztori

Baja Ferenc: szükség lenne a digitális közmű kiépítésére

Következő sztori

A Bajnai-kormány legitimitása