Szórakozás

Föld Napja - bőséges egyetemi programok

Föld Napja - bőséges egyetemi programok

2009. április 21., kedd
Föld Napja - bőséges egyetemi programok

Föld Napja: faültetés, haszontalan termékek kiállítása, zöld kvíz, kerékpár-szépségversenyre, tavaszi lomtalanítás... A bolygónk megőrzésének szentelt naphoz idén is bőséges programsorozattal kapcsolódik a Szegedi Tudományegyetem április 22-én.

10 órakor ünnepélyes faültetésre kerül az SZTE Alma Mater, az Universitas Szeged Kht., az SZTE Hallgatói és Közkapcsolati Igazgatóság, az SZTE Ajándékbolt, az Egyetemi Füvészkert, a József Attila Tanulmányi és Információs Központtal és az SZTE EHÖK szervezésében. Az esemény fővédnöke Szabó Gábor rektor, az SZTE Alma Mater elnöke, a fát elültetik: Badó Attila hallgatói és közkapcsolati rektorhelyettes és Görög Márta, az SZTE Alma Mater vezetője, hallgatói és közkapcsolati igazgató. Helyszín: SZTE Herman Ottó Kollégium (Újszeged, Temesvári körút – Fő fasor kereszteződése). A József Attila Tanulmányi és Információs Központban (Ady tér 10.) egész nap érdekes rendezvények várják a látogatókat a „Gondolkozz globálisan, cselekedj lokálisan!” mottó alatt. Lesz például zöld kvíz 11, 13 és 15 órakor, „Kivirágzik a száraz faág” címmel kézműves-foglakozás 10-13 óra között, kerékpár-szépségverseny 13 órától, kerékpártúra az Egyetemi Füvészkertbe 13.45-től, biobüfé, környezetgazdálkodási és környezetvédelmi tanácsadás szakemberek, civil szervezetek részvételével, indulnak kazántúrák a TIK gépházába, s természetesen a sportolási lehetőséget is folyamatosan biztosítják. Az

Egyetemi Lelkészség képviselőitől az egyház környezetvédelmi szerepvállalásába

kaphatnak betekintést a rendezvényünkre ellátogatók. Haszontalan termékek kiállításán a minden háztartásban, otthonban, munkahelyen stb. megtalálható haszontalan termékeket szeretnék kiállítani figyelemfelkeltő célzattal, s ez által is a tudatos vásárlásra felhívni a figyelmet. A bőséges programkínálatról részletesen a tanulmányi központ honlapján olvashatnak:

www.tik.u-szeged.hu

.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.