Írjon nekünk

Közélet

Új nagykoalíció alakulhat: most jön a feketeleves?

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Nem szabad pozitív jelentőséget tulajdonítani Gyurcsány szombati lépésének – állítja Bogár László, közgazdász az mno.hu-nak. Könnyen lehetséges, hogy ez a bejelentés még elsődleges szinten is szemfényvesztő trükk, „meglehetősen abszurd, hogy Gyurcsány személy szerint vállalta a kezdeményezést” – mondja Bogár, hiszen szerinte, ha ezek után sem tudnak a pártok megegyezni egy új kormányfőről, Gyurcsány széttárhatja a karját, azt mondva: én vagyok az egyetlen megoldás.

Az mno.hu cikke szerint pontos stratégia mentén történik minden, Gyurcsány már útjában áll azoknak a globális erőknek, amelyek a jelenleginél is nagyobb fokozatba akarják állítani az erőforrás-szivattyúkat, s e törekvések mögött a Reformszövetség, és az azt támogatni kész új MSZP-MDF-SZDSZ összefogás állhat. A közgazdászprofesszor állítja, hogy „nem tört meg a jég”, és szerinte a polgári oldal nem hiheti, hogy győzött, vagy hogy ez egy „önmagában jó lépés”. Sőt az is megtörténhet – állítja Bogár – hogy a magyar nemzet számára most jön az igazi feketeleves. „Nem arról van szó, hogy Gyurcsány Ferenc megtört.” Bogár úgy látja, hogy a globalitás erőinek és lokális kiszolgálóinak van egy pontos stratégiája annak érdekében, hogy a magyar társadalom ne legyen képes felszabadulni a jelenlegi, gátlástalan kifosztás alól. A cél nem más, mint a minden eddiginél durvább szivattyúk üzembe állítása, „ám az kétségtelen, hogy ennek most már, legalábbis a jelenlegi státusában útjában állt Gyurcsány Ferenc” s ezért most egy pontosan megtervezett „trükkel úgy alakítják át az egész folyamatot, hogy szabad utat engedjenek annak a személynek és struktúrának, törekvésnek”, ami minden eddiginél jobban képes a társadalom további globális kifosztására.

Bogár szerint Gyurcsány két legyet üt egy csapásra: bebetonozza magát MSZP-elnökként, és megvalósul az általa és a globális főhatalom összeállított nemzet és életellenes program. Teljes evidencia, hogy az egyetlen lehetőség az előre hozott választások megtartása, Bogár szerint minden eszközzel emellett kell kiállni. Azonnal óriási tömegben kellene az utcára vonulni és tiltakozni a most kibontakozó oligarchikus mutyizás ellen.

Új nagykoalíció alakulhat

A zoom.hu is azt fejtegeti cikkében, hogy egy új nagykoalíció alakulásának első lépéseiről lehet szó, és Gyurcsány a lemondással az MSZP-elnöki pozícióját erősíti. A Political Capital elemzésére hivatkozva írja a portál, hogy jelenleg annak a legnagyobb az esélye, hogy az MSZP és az SZDSZ megegyezik. Ráadásul amennyiben az elképzelt új kormány programja a mainál mélyebb reformokat tartalmaz, az a Bokros Lajost támogató MDF helyzetét is megnehezítheti, hiszen fölvetődhet, hogy az ellenzékiségét hirdető demokrata fórum is részt vehet az új koalícióban. A zoom.hu szerint az elemzés azt is hangsúlyozza, hogy a konstruktív bizalmatlansági indítvány adja meg leginkább a lehetőséget arra, hogy a köztársasági elnököt kikapcsolják a kormányváltási folyamatból, vagyis hogy az Országgyűlés feloszlatását elkerüljék.

Az első cikk az mno.hu-n itt a másik pedig itt olvasható.

Közélet

Több, mint 2.000 szegedi Nemesi Pál családi piknikjén

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Nemesi azt mondta, az időseknek gyógyszer-házhozszállítással és vészhívó szolgáltatással, a családosoknak pedig a lakótelepek közterületeire és lépcsőházaiba felszerelt biztonsági kamerákkal fognak segíteni.

Tovább olvasom

Közélet

Mit lehet tenni a szegedi zombidrogos-invázió ellen?

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Nem a rendőrök ezért a felelősek! Másnak kellene ezen a helyzeten segíteni. A szociális, szakmai ellátórendszer fejlesztése, kiemelt önkormányzati támogatása jelenthetné az egyik megoldást, de ez billeg Szegeden.

Tovább olvasom

Közélet

Nyolc új trolibusz áll forgalomba idén Szegeden

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Tovább olvasom

Aktuál