Szurkolói ankét: Szép tavaszban bíznak a szegedi kék-feketék

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Évadnyitó szurkolói ankétot tartott péntek este a Gól presszóban a SZEGEDma.hu szerkesztősége és az Együtt a Szegedi Labdarúgásért szurkolói mozgalom. Az esten a Tisza Volán SC és az FK 1899 Szeged vezetőivel, játékosaival találkozhattak, tavaszi és távlati terveiről hallhattak a Tisza-parti labdarúgás szerelmesei.

Van-e Szegeden foci, kell-e Szegeden foci? – tette fel a városban oly jellemző kérdést a szórakozóhely egyik vendége, aki nem elsősorban az ankétra érkezett a Gólba, ám később aktívan bekapcsolódott a rendezvénybe. A kék-fekete együttesek jelen lévő képviselői, a szurkolók és az újságírók egyöntetűen igennel felelhettek, bizony él a szegedi foci, s egyáltalán nem is olyan rossz, bár valóban rangjához-múltjához méltatlan osztály(ok)ban küzd. A Tisza partján igenis szeretik a labdarúgást, s Volán és az FK erőfeszítései, illetve az utóbbi hónapokban tapasztalható összefogás – némi önkormányzati segítséggel megspékelve – reményt adnak az előrelépésre.

A rendezett körülmények miatt megnőtt a Volán iránti érdeklődés

Az a legfontosabb, hogy az a néhány száz drukker, aki kilátogat a Volán-meccsekre, mindig elégedetten távozhasson, mert a szegedi fiúk küzdöttek-hajtottak, mindent megtettek a sikerért. Ősszel ez minden találkozón megvalósult – emelte ki Halkó Pál, a Tisza Volán SC labdarúgó-szakosztályának vezetője, aki Buchholcz Gábor vezetőedzővel, valamint három labdarúgóval, Szilágyi Norberttel, Szabó Tamással és Vasas Gáborral együtt képviselte a csapatot. A szakosztályvezető a jelenlegi kerettől az 5-8. hely megszerzését várja az NB III Alföld csoportjában. Buchholcz Gábor az igazolásokról, valamint a közel két hónapig tartó felkészülésről beszélt. Mint mondta, a játékrendszer alapvetően nem változik, viszont sokkal bővebb a merítési lehetősége, mint az ősszel, a támadórészleget is sikerült megerősíteni Füle Mátyás, Szabó Tamás, illetve Harmos Zsolt megszerzésével. A friss szerzemények közül leghamarabb éppen Füle, illetve a védő Búzási Péter kerülhet a kezdőcsapatba – árulta el. Örömteli nevezte, hogy minden (régi-)új játékos maga jelentkezett a gárdánál: a rendezett körülmények, a magas színvonalú szakmai munka és az őszi sikerek hatására komolyan megnőtt az érdeklődés a Volán iránt.

Szilágyi Norbert, aki nyár óta egyértelműen a gárda egyik alapemberévé vált mint védekező középpályás, szintén azt emelte ki, hogy a vezetők nagyszerű körülményeket teremtenek a játékosok számára, akik így minden erejükkel a minél jobb szereplésre összpontosíthatnak. Úgy vélekedett, akaraterejének, küzdőszellemének és elszántságának köszönheti, hogy a kezdőcsapat tagja lehet, s fiatalon is remekül helytáll ezen a felelősségteljes poszton. A Vásárhely elleni szombat délutáni mérkőzésre is ígért néhányat a híres Szilágyi-féle bombákból, melyeknek tökéletesre csiszolásán rengeteget dolgozik. A Szegedre Dorozsmáról hazatérő kapus, Vasas Gábor és a szintén Dorozsmáról érkező Szabó Tamás elárulták: számukra komoly kihívást jelent Szegeden, a Felső Tisza parton, kék-feketében, az NB III-ban futballozni. Mindketten szeretnének aktív részesei lenni a Volán sikereinek.

Hüvös a Csapatban hisz

Az FK 1899 Szeged részéről Havas Péter elnök, Hüvös Gábor játékos-edző és Meszes Csaba csapatkapitány vett részt a találkozón. Hüvös Gábor kifejtette: Kránicz István és Ács Sándor leigazolásával hiányposztokra sikerült nagyszerű labdarúgókat találniuk. Kránicz játékintelligenciája és Ács gólérzékenysége a gárda már eddig is meglévő értékeivel együtt jó alapot teremt a reménybeli osztályváltásra. A játékos-edző szerint az FK minden szempontból megérett a megye II-re. Meszes Csaba hozzátette: a megyei I., II. osztályú ellenfelekkel szembeni előkészületi meccsekből leszűrhették, miben kell még előrelépniük, ám a mutatott játék és a csapat egysége bizakodásra adnak okot. Meszes Ácstól várja a kiugrást a tavaszi szezonban, míg Hüvös nem az egyéniségekben hisz, szerinte a szurkolók segítségével a nagybetűs Csapat érhet el sikereket. Az első fordulók meghatározóak lesznek, vélekedett Havas Péter, hiszen – ha talán nem is akar mindenki feljutni – öt gárda alkot tömör élmezőnyt a megye III-ban, s a nyitányon a második Szatymaz látogat a harmadik FK-hoz, majd az ötödik helyen álló Ruzsához utaznak a kék-feketék.

Ha már a rajtot említjük, az ankéton elhangzott: március 22-én újra kettős meccset rendeznek a Szeged-pályán: az FK – Szatymaz derbit követően a Tisza Volán – Orosháza mérkőzést tekintheti meg a remények szerint szépszámú közönség.

A szurkolók ünnepelnek, s kiállnak a jelenlegi vezetés mellett

Az ankéton szóba került, hogy a Tisza Volán SC is szeretne feljebb lépni, s az NB II-ben képviselni Szegedet. Ha adnak időt ennek a csapatnak, ennek a közösségnek – akkor erre rövid időn belül jó esély mutatkozik – hangzott el a vezetők szájából.

Az utóbbi hetekben a szurkolók körében felbukkant találgatásokról szóltak az Ultras Szeged és az Együtt a Szegedi Labdarúgásért képviselői. Kifejtették: a szegedi labdarúgásnak csak olyan előrelépését támogatják, mely nem jár visszarendeződéssel. Kiállnak a Volán jelenlegi vezetése mellett, s tiltakozásokat, demonstrációkat helyeztek kilátásba arra az esetre, ha bármiféle konstrukcióban olyan személyek térnének vissza, akik korábbi tevékenységükkel a szurkolók számára hiteltelenné váltak.

A drukkerek azt is bejelentették: május 22-én a nagyszabású ünnepséget rendeznek a szegedi foci 110 éves születésnapja tiszteletére, ahol könyvbemutató és egyéb meglepetésprogramok is várnak majd az érdeklődőkre.

Aki pedig a múlt mellett a jelenre is kíváncsi – hiszen a szegedi labdarúgás él! -, az szombaton 14.30-tól tekintheti meg a Tisza Volán SC – Hódmezővásárhelyi FC NB III-as mérkőzést a Felső Tisza parton!

Előző sztori

Együttműködés a szakképzési rendszer fejlesztésében Szegeden

Default thumbnail
Következő sztori

Egymilliárd forintos kutatásfejlesztési támogatást nyert a DEAK KKK Zrt.

Legutóbbi hasonló cikkek