/

Szinte minden drágább lesz

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az áfa és a jövedéki adó emelése miatt többet kell fizetnünk az alapvető élelmiszerekért, drágább lesz a tankolás és nőnek a szállítási költségek. A Gyurcsány-kormány szerdán bejelentett intézkedései elviselhetetlen terhet rónak a lakosságra. A Fidesz az áfa és jövedéki adó csökkentését javasolja – írja az EchoTV.hu.

A portál szerint ismét a lakosságot sarcolja a kormány, hiszen az „adóátrendezés” címszó alatt futó csomagban áfa- és jövedéki adó emelés is szerepel.

A kormány tervei szerint júliustól a benzin jövedéki adója 5,3%-kal, a gázolajé 6,5%-kal emelkedik. Emiatt több mint 2%-kal fizetünk többet a kutaknál. A cigaretta esetében a jövedéki adó 5, az alkoholnál 6-7 %-kal, a fogyasztási dohány esetében pedig 10,7%-kal nő. Nő az áfa is: 20-ról 23%-ra.

A megszorító intézkedésekkel a kormány újabb terhet ró az emberekre. Becslések szerint egy doboz cigaretta 36 forinttal kerül majd többe a jövedéki adó emelés miatt. Az áfaemelkedés tovább emeli az élelmiszerek árát. Pedig egy év alatt így is több mint 3% volt a drágulás. Főleg a hús, a friss zöldségek és gyümölcsök kerülnek többe. Ráadásul a Gyurcsány-kormány annak ellenére emeli az áfát, hogy az EU pénzügyminiszterei kedden állapodtak meg a kedvezményes áfa alkalmazásáról.

Az EchoTV.hu teljes cikke itt olvasható.

Default thumbnail
Előző sztori

Szombaton tartják az V. Árvízi Emléknapot

Default thumbnail
Következő sztori

Levélben írták meg Sólyomnak, ne jöjjön Erdélybe

Legutóbbi hasonló cikkek