Szerda: Veszíts el egy könyvet!

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Igencsak mozgalmas nap lesz ez a szerda, sok érdekes és különleges programmal. Természetesen játszik a színház és bábszínház, délelőtt, délután és este. És ha szerda, akkor Szabadegyetem – a fogorvoslásról. Lesz Önképzőkör és Alko-talkshow a Reökben, előadás a múzeumban, angol nyelvű mesemondó versenyt rendeznek általános iskolásoknak és „Színház az egész világ” a Somogyiban. Rendhagyó módon arra biztatnak, hogy veszítsünk el egy könyvet, ezúttal jót teszünk vele. Hagyományőrzők, Nemzeti klub, filmklub és a mozik ajánlják műsoraikat, a bulizni vágyóknak táncháztól a hip-hopig van kínálat.

Színház és bábszínház

A Nagyszínházban szerdán 18 órakor A királyasszony lovagja című romantikus drámát játsszák, a Tömörkény István bérlet érvényes.

A Kisszínházban szerdán délelőtt 10 és délután 14 órakor Mr. A. – detektívmese. Délelőtt a Kuka 2. bérlet, délután a Micimackó 2. bérlet érvényes.

A Kövér Béla Bábszínházban szerda délelőtt 10 órakor a Gólyakalifa című előadást játsszák (Csiga-biga bérlet).

Szabadegyetem

Fogorvoslás tegnap, ma és holnap címmel tart előadást a Szabadegyetem-Szeged sorozatban Nagy Katalin dékán, egyetemi tanár (SZTE FOK Szájsebészeti Tanszék) szerdán 18 órakor a SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ kongresszusi termében (Ady tér 10.).

Reök Önképzőkör

Modern magyar művészet a címe a Reök Önképzőkör szerdán 16.30 – kor kezdődő előadásának. A téma: Egyéni művészeti pályák: Schaár Erzsébet alkotói pályája. Előadó: Cserjés Katalin. Jegyárak: teljes árú: 600 Ft, kedvezményes: 400 Ft.

Alko-talkshow a Reökben

A népszerű, szegedi képzőművészeket bemutató programsorozat, az Alko-talkshow szerdán 18 órakor folytatódik. A vendég Papp György festő, grafikus, zománcművész lesz, akinek tusrajzaiból nyílik kiállítás. Az alkotó olyan oldaláról mutatkozik be, amelyről eddig még nem ismerhette a közönség, hiszen tusrajzait még nem láthattuk. Az idén megújult formában jelentkező sorozat házigazdája most is Balog József lesz, aki az est elején 10 perces stand-up comedy-vel köszönti az érdeklődőket, majd 35-40 percben beszélget a vendéggel. A cél: az alkotó bemutatása, megismertetése a közönséggel. A program ingyenes. A sorozat szerkesztője Csikós Ildikó dramaturg.

Múzeumi programok

Csupor Dezső: Hagyomány és tudomány a gyógynövény-használatban című előadása lesz szerdán 18 órakor a Móra Ferenc Múzeumban, a Pestis-kiállításon. A belépés ingyenes.

A Fekete házban az Ívek a Tisza felett – 150 éves lenne a szegedi vasúti híd című kiállítás technikai okokból az eredetileg tervezett március 31-e helyett csak március 25-ig, azaz szerdáig látogatható.

A Somogyi-könyvtár programjai

Szerdán 14.30-kor a gyermekkönyvtárban és az alagsori klubban StorytellingAngol nyelvű mesemondó verseny általános iskolásoknak. A nagy hagyományokkal rendelkező vetélkedőt a British Council támogatja értékes könyvekkel és ajándékokkal. A rendezvény a Somogyi-könyvtár és a Tavaszi Fesztivál közös programja.

Szerdán 9 órakor a 2. emeleti oktatóteremben Színház az egész világ: A Szegedi Nemzeti Színháztól a Művészetek Palotájáig. Előadás és interaktív bemutató a magyarországi (kiemelten a szegedi) színházak online szolgáltatásairól.  Előadó: Bozsó Katalin, partner a Szegedi Nemzeti Színház.

Szerdán 17 órakor a Somogyi-könyvtárban előadást hallhatunk A 21. század fénytápláléka címmel. Előadó: Szűcs Ákos. Bevezetőt mond: Szűcsné Imre Magdolna.

A szegedi Somogyi-könyvtár is részt vesz a Veszíts el egy könyvet! című országos olvasásnépszerűsítő mozgalom újraindításában. A program kezdeményezői arra kérték az olvasáskedvelőket, hogy nyilvános helyeken szándékosan “veszítsenek el” olyan jó, olvasmányos könyveket, amelyeket szívesen ajánlanának másoknak is. A kötetekbe ragasztott fölhívás ugyanerre biztatja a megtalálót – így folytatódik a lánc. A Somogyi-könyvtár a tavaly kezdeményezett kampány évfordulóján, március 25-én, szerdán kezdi meg Szegeden a “könyvelvesztési” akciót. A mozgalomról bővebben a http://blog.justhvk.hu//?p=521 internetes oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.

Hagyományőrzés – Születéstől az elmúlásig

Szerdán 17 órakor a Bibliotékában (Kálvária sgt. 14.) folytatódik a Szegedi Hóvirág Nyugdíjas Népdalkör előadássorozata: Hagyományőrzés – Születéstől az elmúlásig V. Előadó: Kothencz Kálmán, karvezető, háziasszony: Tokodiné Kun Zsuzsanna egyesületi elnök, kísérő: Szegedi Hóvirág Nyugdíjas Népdalkör. Szóló énekes és élőzene: Kothencz Kálmán (citera), Laudiszné Katika, Mészárosné, Jakus Vilmosné, Szélpál Szilveszter. Korlátozott hely miatt bejelentkezést kérnek. Elérhetőségek: 06/ 70/316 78 17 vagy az esti órákban (19 óra után) 62/ 640 259 – Laucsek Andrásné.

Nemzeti Klub Kerekasztal

A Nemzeti Klubban, a Független Városi Szövetség Magyar Egyesület klubhelységében (Szent-Györgyi Albert u 2.) szerdán Nemzeti Klub Kerekasztal az Egyenes Útra. 17 órakor: a Magyarok Szövetségének helyi vezetése ismerteti az ország megújhodásának, a pártoktól függetlenül végigvihető elképzeléseit és várja a csatlakozókat. 18 órakor: A demokratikus jogállamiság aktuális problémái. Vendég: Bene Gábor és Veres János.

Modernnek kell lenni mindenestül

Filmklub minden szerdán este 9-kor a Móra Ferenc Kollégiumban (Közép Fasor 31-33.). Szerda este: Agitátorok. Részteletek a www.szegedi-eszmelet.hu oldalon.

Szerdai moziműsorok

A Grand Caféban szerdán:
19 órakor: Libanoni keringő (Waltz with Bashir), színes feliratos izraeli-német-francia animációs film, rendező: Ari Folman.
21 órakor: Anna bekattanva (Caótica Ana), feliratos spanyol romantikus dráma, rendező: Julio Medem.

A Belvárosi Mozi szerdai műsora:

A Zsigmond Vilmos teremben:
14 és 16 órától: Coraline és a titkos ajtó 3D – színes, szinkronizált amerikai animációs film, rendező: Henry Selick.
18 és 20 órától: Véres Valentin 3D – színes, feliratos amerikai horror. Rendező: Patrick Lussier.

A Balázs Béla teremben:
15 és 21 órakor: Largo Winch – színes, francia thriller. Rendező: Jérome Salle.
17 és 19 órakor – Made in Hungaria – színes, magyar musicalfilm. Rendező: Fonyó Gergely.

A Csőke József teremben:
16.15-kor: Apaföld – színes, magyar játékfilm. Rendező: Nagy Viktor Oszkár.
18.30-kor és 20.45-kor: Puskás Hungary – magyar dokumentumfilm. Rendező: Almási Tamás.

Szerda esti bulik

Szerdán 18 órakor a Nemzetiségek Házában (Osztrovszky u. 6.) Bolgár táncház. Vezeti: Bajusz Kata.
A SZOTE Klubban szerdán 22 órakor BLACK SERIES – Funky, Hip Hop, RnB ALL night long – Novákkal.
A JATE Klubban szerdán 15 órakor FTUF – Egyetemisták Nemzetközi Kulturális Fesztiválja, 19.30- kor Kommunikációs Szakest, 22 órakor JOGÁSZ Buli. Gin- tonic akció! Házigazda: Dj. Alma. A Kisteremben: Dj. Afus. ÁJTK-soknak ingyenes!
Az Ikon Caffé&Lounge-ban (Kárász u. 9.) szerda este Funky Night fever – a legnagyobb funky, r’N’b, hip-hop zenék a 80-as évektől napjainkig. Fellép: DJCybere.
Az M-Klubban (Roosevelt tér 5.) szerdán18 órától KARAOKeST, 22 órától zenés szerdai mulatság.

Default thumbnail
Előző sztori

Pártok közti egyezkedések és elnöki helyzetértékelés

Következő sztori

Szegedi Nemzeti Színház: Szonda Éva és Andrejcsik István huszonöt éve a színpadon

Legutóbbi hasonló cikkek