Közélet

Szegeden járt a kazah kulturális attasé

Szegeden járt a kazah kulturális attasé

2009. március 13., péntek
Szegeden járt a kazah kulturális attasé

A Csongrád Megyei Önkormányzatnál járt Kambarov Kayrat kazah kulturális attasé. Kovács Kálmánnal, a Csongrád Megyei Közgyűlés alelnökével tárgyalt. Megbeszélésükön a magyar-kazah gazdasági és kulturális együttműködés erősítéséről, a kétoldalú kapcsolatok javításáról esett szó - tájékoztatta a megyei sajtószolgálat a SZEGEDma.hu-t.

A magyar vetőmagot már jól ismerik, importálják is, és visznek innen tenyészállatokat is, elsősorban szarvasmarhát Kazahsztánba, míg náluk, a Kaszpi-tenger mellett mintegy 60 vegyes vállalatban dolgoznak magyarok is az ottani olajmezőkön. Ezt a már meglévő jó kapcsolatot szeretnék tovább erősíteni – mondta el

Kambarov Kayrat

kazah attasé a megyeházán. Hozzátette, hogy Karcaggal például már van egy testvérvárosi kapcsolatuk, és hasonlót szeretnének kialakítani Csongrád megyével is. Itt emelte ki saját területét, a kultúrát, például közös programok szervezését.

Kovács Kálmán

, a Csongrád Megyei Közgyűlés alelnöke azt javasolta, hogy szakértői szinten kezdjék meg az egyeztetést, és úgy dolgozzák ki a későbbi együttműködés részleteit. A kazah kulturális attasé a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán is tárgyalásokat folytatott a lehetséges felsőoktatási együttműködésről, csereprogramokról.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.