Nemzeti ünnep: Előállítások a fővárosban

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Négy fiatalembert állított elő délelőtt a rendőrség a budapesti Kossuth téren, a kordonokkal hermetikusan elszigetelt Parlament épülete előtt, miközben a senki által meg nem közelíthető téren felvonták az állami zászlót. Kettőt közülük, akiknél tojástartó és a Sztálin élete című kötet volt, azonnal rabosítottak. Kisebb dulakodás is kitört, amikor kézzel tapasztották be egy bekiabáló száját – tudósít a Magyar Nemzet Online.

A kormány leváltását és Gyurcsány Ferenc távozását követelő, négy fiatalembert vezetett el a rendőrség a Kossuth téri központi ünnepség helyszínéről vasárnap délelőtt.
Közülük két fiatalnál – akik többször is bekiabáltak – tojástartó doboz, illetve a Sztálin élete című kötet volt. Őket megbilincselve a rendőrségi rabomobilba ültették – írja a www.mno.hu.
Ezután elszabadultak az indulatok: a kormány ellen demonstrálókat a helyszínen más, ott álló személyek inzultálták. Egy bekiabálónak letépték a szemüvegét, és megpróbálták kézzel befogni egy kormányellenes tüntető száját.
A Magyar Köztársaság lobogójának felvonására csak a meghívott állami vezetőket, a diplomáciai testület tagjait és a sajtó előzetesen regisztrált munkatársait engedték be a Parlament előtti Kossuth térre. A megemlékezésen részt vettek a legfőbb közjogi méltóságok, köztük Sólyom László köztársasági elnök, Szili Katalin házelnök és Gyurcsány Ferenc miniszterelnök.

14 órától a budai Várban tartja március 15-i megemlékezését a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség, ahol felszólal Orbán Viktor, a párt elnöke is.
20 órakor kerül sor az ünnepi díszelőadásra a Művészetek Palotájában, ahol beszédet mond Gyurcsány Ferenc.

A Magyar Nemzet Online részletes beszámolója itt olvasható el.

Előző sztori

Egy tóban landolt az ittas sofőr

Következő sztori

Fokozott biztonsági intézkedések Szegeden is