Novemberi Szerencsenapok Extra

Levélben írták meg Sólyomnak, ne jöjjön Erdélybe

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ahogy a szerb kormány, úgy a román hatóságok is állást foglaltak a magyar államfő hazájukba tervezett látogatásával szemben: ők sem látják szívesen Sólyom Lászlót – tájékoztatja olvasóit az erdely.ma nevű internetes portál.  Magyarázatként azt közölték az elnöki hivatalnak írt levélben: számításba vették az államfő azon szándékát, hogy a március 15-ére tervezett látogatása során a területi autonómia ügyét készül hangoztatni.

Az erdélyi hírportál szerint a román illetékes hatóságok tudomására hozták Sólyom Lászlónak, a Magyar Köztársaság elnökének, hogy látogatása nem lenne alkalmas ebben az időszakban. A források szerint a hatóságok ezzel a lépéssel felelősségtudatról és bölcsességről akartak tanúbizonyságot tenni, nem adva lehetőséget arra, hogy Sólyomnak az ügyhöz való viszonyulása befolyásolhassa a két ország között fennálló jó kapcsolatokat. Egy ilyen kritikus időszakban, amikor a gazdasági válság egyre mélyül, a románokat és a magyarokat nem szétválasztani kell, hanem össze kell fogni – áll a portál szerint a Sólyomnak írt levélben.

A teljes cikk az erdely.ma oldalán olvasható.

Előző sztori

Szinte minden drágább lesz

Következő sztori

Itt az ár: Szombat reggel lezárják a szegedi rakpartot

Legutóbbi hasonló cikkek