/

Lángoló békejel Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hétfő este a Dóm téren tűzből rajzolt békejel hirdette: „légy bátor, hagyj fel az erőszakkal!” A tér közepén fáklyákkal a kézben emberek festették meg a béke szimbólumát. Március utolsó hétvégéjén több magyar városban – Budapesten, Szolnokon, Pécsen – tartanak hasonló rendezvényeket.

A békejelek egy nagyobb eseménynek, a „Világkörüli menet a békéért és az erőszakmentességért” mozgalomnak a magyarországi fellobbanásai. A világ körüli menet célja többek között egy újfajta globális erőszakmentesség-tudatosság elterjesztése. Az országban az ifjú humanista nevű mozgalom szervezi az eseményeket, s a témáról a http://ifjuhumanistak.hu/blog/vilagbekemenet/ internetes oldal ad bővebb tájékoztatást.

Az éjszakába nyúló szegedi programsorozat tűzzsonglőrök és dobosok bemutatójával kezdődött, közben 500 forintért lehetet átvenni a fáklyákat. A téren közel félezer ember gyűlt már össze, mikor kirajzolták apró lángok a békét. A Dóm előtt este tízig koncerteztek különböző zenekarok, majd a békés egymás mellett élés jegyében egy fergeteges „tolongás” kezdődött a Jate Klubban, többek között a Nyers és a Belmondó zenekarral.

Előző sztori

Az Osztrák Néppárt képviselőivel találkozott a helyi Fidesz

Következő sztori

Jól szerepeltek a titánosok Csákváron

Legutóbbi hasonló cikkek