Írjon nekünk

Sport

Labdarúgás: Kettős meccs a támadófoci jegyében

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/pintermlajos.jpg

Megjelent:

Mint arról a SZEGEDma.hu már több alkalommal beszámolt, vasárnap újra kettős mérkőzést láthatnak a labdarúgás szegedi szerelmesei a Felső Tisza parton. Előbb 13 órakor a műfüvön a megyei III. rangadóján az FK 1899 Szeged a Szatymazt fogadja, s kísérli meg két vállra fektetni, majd 15 órától a Tisza Volán SC száll harcba első tavaszi pontjaiért az Orosháza FC ellen. Portálunk természetesen folyamatosan tudósít a hétvége labdarúgó-eredményeiről.

Két, némiképp csalódott csapat csap össze a labdarúgó NB III Alföld csoport 18. fordulójában Szegeden. Az Orosháza FC és a Tisza Volán SC számára sem sikerült igazán a tavaszi rajt: a még télen is az NB II-be történő visszajutást tervezgető vendégek előbb Gyulán, megyei rangadón végeztek 1-1-re úgy, hogy a végén kaptak be egy gólt, majd pályaválasztóként csupán gól nélküli döntetlenre futotta erejükből a Budafok ellen. A Tisza Volán SC háza táján még ennyi ok sem volt az örömre, a szegedi labdarúgók ugyanis sem a Hódmezővásárhely, sem az Érd hálóját nem tudták megzörgetni: előbbitől 2-0-ra, utóbbitól 1-0-ra kaptak ki. Égetően szüksége van tehát a bajnoki pontokra mindkét félnek, így a középházi rangadón (az Orosháza 26 ponttal a nyolcadik, a Volán 24 ponttal a kilencedik) öldöklő küzdelem várható – és igazi támadófoci!

„Azt hiszem, a Gyula és a Budafok elleni iksszel más elégedett lenne, nem úgy a visszajutásról álmodozó Orosháza, mely nyilván ellenünk szeretné visszahozni az elhullajtott pontokat. Így aztán alighanem nem fognak beállni védekezni, s mivel a mi csapatunk is alapvetően a támadásokra rendezkedik be, ha nem csal a megérzésem, nyílt sisakos, nagyszerű mérkőzést láthat majd a remélhetőleg szép számú közönség. Reméljük, nagyobb sikerrel járunk majd a gólszerzés tekintetében, mint az elmúlt két fordulóban, mikor a betömörülő ellenfelekkel szemben eredménytelenek maradtunk” – mondta a SZEGEDma.hu-nak Buchholcz Gábor, a Tisza Volán SC vezetőedzője.

Góllövő csatár kerestetik tehát a Tisza partján, s bár a keddi, Röszkével szembeni edzőmeccsen nem ment rosszul a támadóknak – Harmos Zsolt mesterhármast ért el, Füle Mátyás, Kazi László, Szabó Tamás és Frank Attila is betalált –, az igazi teszt természetesen vasárnap következik. Jó hír, hogy eltiltása után visszatérhet Szilágyi Norbert, a nagyszerű hozzáállású futballistától sokat vár a mester.  „Fülével, Kazival, Baji Renátóval és Beretka Péterrel viszont közöltem, bár látom rajtuk, hogy hajtanak-küzdenek, de még több kell a mérkőzéseken, mert ha továbbra sem megy nekik a játék, akkor Szabó Tamás, Harmos Zsolt, Bárdosi Nándor és Vágó Andor is készen áll a bevetésre. Számtalanszor elmondtam már, fiatal együttesünk csak akkor érhet el sikereket az NB III-ban, ha egyszerre hét-nyolc emberem nyújt száz százalékot – eddig ez a tavasszal nem valósult meg, bízom benne, az Orosháza ellen másként lesz” – így Buchholcz Gábor.

A Volánnál továbbra sem bevethető Dongó Dénes: a kapuvédő hétfőtől már edz, de a térde még mindig fáj. Vida Gergely a Röszke ellen szenvedett bokasérülést, de a műtött Huszárik Zsolt, Barna Dávid, Garamvölgyi Bence és Gerebicz Attila is a maródiak listáján szerepel. A szegediek elszántan készülnek, a csapat háza táján remek a hangulat. Csütörtökön és pénteken pihentető jellegű tréningen vettek részt a fiúk, a szombati edzést pedig törölte is a programból a vezetőedző, hogy mindenki feltöltődve, frissen léphessen pályára vasárnap délután. A vendégeknél is akadnak sérültek, a hírek szerint Szűcs Dániel, Elekes Károly, Bozsóki Dániel és a házi góllövőlista vezetője, a 8 gólos Lupsa Ionel játéka is kérdéses.

A két együttes ősszel egyébként 1-1-re végzett úgy, hogy a találkozó nagyobbik részében a Volán irányított, majd a 60. percben egy fűcsomón megpattanó labda utat talált Dongó kapujába, végül a 90. percben Huszárik egyenlített. Bízzunk benne, ezúttal meglesz a három pont a szegediek számára!

A Volán tervezett kezdőcsapata: Czirják – Mészáros vagy Búzási, Udvari, Grünwald, Szabó A. – Mórocz, Dargó – Baji R., Szilágyi, Beretka – Füle vagy Szabó T.

Emlékeztetőül az őszi jegyzőkönyv:

Az NB III Alföld csoport 3. fordulójában: Orosháza – Tisza Volán SC 1-1 (0-0). Orosháza, 400 néző, vezette: Wittmann.
Orosháza FC: Halász – Kerekes, Szabó N., Kerepeczki, Sinka – Mike, Pardi – Szűcs (Lovas), Kis-Szabó (Elekes), Lupsa – Baranyai (Szabó T.). Edző: Jakab Péter.
Tisza Volán SC: Dongó – Mészáros, Udvari, Grünwald, Barna D. – Szilágyi N. (Kazi), Mórocz – Nagy Zs. (Török Á.), Huszárik, Beretka – Baji R. Edző: Buchholcz Gábor.
Gólszerző: Szűcs (62. perc), ill. Huszárik (90. perc).

Így játszott múlt héten az Orosháza:

A labdarúgó NB III Alföld csoport 17. fordulójában: Orosháza FC – Budafoki LC 0-0 (0-0). Orosháza, Mátrai Sándor Stadion, 300 néző.
Orosháza: Halász – Szabó N., Kerekes, Balogh M., Gácsi – Juhász N., Pardi, Kerepeczki, Buza (Szabó T.) – Baranyai (Ugrai), Lupsa (Nadiu). Edző: Jakab Péter.

A bajnokság állása:

1. Kecskeméti TE II.   17 meccs 34 pont 41-18
2. Bp. Honvéd B.         17      34     37-16
3. Szolnoki Spartacus  17     33     36-21
4. Érdi VSE                  17     33     28-13
5. Budafoki LC            17     32     29-17
6. Hódmezővásárhely  17     30     33-27
7. Algyő SK                 16     29     31-22
8. Orosháza FC            17     26     31-25
9. Tisza Volán SC         17     24     25-26
10. Gyulai Termál FC  16     21     29-26
11. FC Dabas                17     21     27-30
12. Izsáki Sárfehér SE 17     17     20-27
13. Monor SE               17     17     23-38
14. Újbuda TC              17     15     27-51
15. Kiskunfélegyháza   17     9     13-42
16. Jászapáti VSE          17     6     8-39

A forduló további párosítása: Budafok – Gyula, Algyő – Kiskunfélegyháza, Dabas – Érd, Jászapáti – Kiskunfélegyháza, Bp. Honvéd B – Monor, Kecskeméti TE II. – Izsák, Szolnok – Újbuda

Hírzóna

Otthoni tornával bővült az M5 csatorna oktatási sávja

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/pintermlajos.jpg

Megjelent:

Szerző:

Mozgásra buzdítják a kicsiket és nagyokat.

Tovább olvasom

Sport

Még nincs megegyezés a MOL-Pick Szegednél a bércsökkentésről

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/pintermlajos.jpg

Megjelent:

Szerző:

Több empátiát vár a játékosoktól a klubvezetés.

Tovább olvasom

Sport

Sostaric hosszabbított a MOL-Pick Szegeddel

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/pintermlajos.jpg

Megjelent:

Szerző:

Az együttes 2023-ig meghosszabbította szerződését szlovén jobbszélsőjével.

Tovább olvasom

Aktuál