Kosárlabda: Jászberényben döntés születik

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Vasárnap végre felszáll a füst! Az alapszakasz utolsó fordulóját rendezik a férfi kosárlabda NB I/B Keleti csoportjában, s eldől, hogy melyik lesz az az együttes, mely a Salgótarján, a Baja és az Eger társaságában bejut a negyeddöntőbe. Egyelőre a remekül hajrázó SZTE-Szedeák tanyázik a befutó helyen, ám ezt a pozícióját csak akkor őrizheti meg, ha idegenben legyőzi a kiváló erőkből álló Jászberényi KSE-t.

Sporttörténelmet írna a Jászberényi KSE! A jászsági városban mindenki arról beszél, hogy a helyi férfi kosárlabdacsapat fennállása óta még soha sem jutott a legjobb nyolc közé az NB I/B-ben, most azonban sikerülhet a bravúr, ha vasárnap este legyőzik az SZTE-Szedeákot. Ehhez persze az alapszakasz végére nagyszerű formába lendült Tisza-partiaknak is lesz egy-két szavuk, hiszen a cél a Szedeáknál is ugyanaz: győzelem és a felsőházba jutás.

Bonifert Domonkos együttese a szokásos ritmusban készült a héten, szombaton délelőtt még közös videózás és egy utolsó átmozgató tréning szerepel a programban. A fiúk közösen tekintették meg a Szeviép-Szeged szerdai, MKB-Sopron elleni mérkőzését, s ezúton is szeretnék kifejezni gratulációjukat a szegedi lányoknak a bravúros sikerhez. Reméljük, vasárnap este a Szeviép is viszonozhatja majd a jókívánságokat!

A Szedeák elszántan, remek hangulatban várja a jászberényi mérkőzést. Kukla Zsolt derékfájdalmakra panaszkodik, de jelen állás szerint nem lesz akadálya játékának, a többiek szerencsére egészségesek. Az edzéseken mutatott teljesítmény alapján úgy tűnik, megmaradt a múlt heti nagyszerű forma – melynek az Eger itta meg a levét –, de Bonifert Domonkos is tudja: a jó lónak a derbi napján kell a legjobban futnia! „Nem érzem feszültnek a társaságot, hiszen nem élet-halál meccsről van szó. Persze nagyszerű lenne győzni, s bekerülni a negyeddöntőbe, de ha nem jön össze, akkor sem dől össze a világ. November óta ezek a fiúk felmutattak valamit, s vasárnap este feltehetik az i-re a pontot, ám amennyiben nem így történik, akkor is megyünk tovább, s a következő szezonban közösen bizonyára még nagyobbat alkothatunk” – nyilatkozta a SZEGEDma.hu-nak a vezetőedző.

Mi dönthet a vasárnap 18 órakor sorra kerülő összecsapáson? A Jászberény rutinos, kompakt együttes, mely A csoportos rutinnal rendelkező klasszisokat – Drahos, Kováts, Godena, Likár – tudhat soraiban. A fiatalos lendület és a nagyobb edzésmunkából fakadó jobb fizikai állapot viszont a szegediek mellett szólhat, akik egyébként az ősszel két vállra tudták fektetni a JKSE-t. „Akkor tudunk igazán kellemetlen perceket szerezni a vendéglátóinknak, ha végignyomjuk a találkozót, rengeteget futunk, emellett pedig mentálisan egységesek maradunk. Aki fejben jobban bírja,  az örülhet majd a végén” – így Bonifert Domonkos.

A Keleti csoportban egyébként továbbra is hatalmas a tülekedés a helyekért, az utolsó forduló előtt nehéz bármit is megjósolni, annyi a lehetséges variáció. Annyi bizonyos, hogy az SZTE-Szedeák győzelme esetén biztosan megszerzi a negyedik helyet, ha viszont alulmaradnak Simándiék, akkor minden valószínűség szerint – hisz a mögöttük állókkal szemben jobb az egymás elleni mérlegük –ötödikként vagy hatodikként zárják az alapszakaszt, s a középházi rájátszásban folytatják.

A Jászberényi KSE – SZTE-Szedeák mérkőzés iránt egyébként Szegeden is nagy az érdeklődés: vasárnap 15 órakor különbusz indul az Etelka sori sportcsarnoktól, de a hírek szerint sok szurkoló autóval is útnak indul. A fiúknak bizonyára rengeteget segít majd a buzdítás!

A SZEGEDma.hu természetesen figyelemmel kíséri a találkozót, s beszámol olvasóinak a történésekről.

Emlékeztetőül az őszi találkozó jegyzőkönyve:

Az NB I/B Keleti csoportjának 11. fordulójában: SZTE-Szedeák – Jászberény KSE 98-92 (19-20, 24-21, 28-28, 27-23). Szeged, 400 néző.
SZTE-Szedeák: Simándi 12, Tóth V. 11/3, Fülöp 6, Kovács A. 31/9, Varga D. Csere: Rezák 20/12, Kukla 11/9, Nagy A. 5, Szabad 2, Blahó, Mészáros. Vezetőedző: Bonifert Domonkos.

Így játszott legutóbb a Jászberény:

A férfi kosárlabda NB I/B Keleti csoport 21. fordulójában: Jászberényi KSE – Szolnoki Főiskola 106-79 (34-18, 22-21, 28-18, 22-22).
Jászberényi KSE: Drahos 26/9, Mészáros R. 23/12, Czibere Z. 8/6, Likár 7/3, Godena 16. Csere: Kováts R. 8, Böszörményi 4, Szeleczky 14, Mészáros D., Fehér D. Edző: Horváth Balázs.

Elmaradt mérkőzéseken ezen a héten: Újbuda TC – Szolnoki Főiskola 83-74, Szolnoki Főiskola – Debreceni Egyetem KE II. 106-75.

A Keleti csoport állása az utolsó kör előtt:

1. Wamsler SE Salgótarján 18-3
2. Bajai Bácska FKE 15-6
3. EKH Hész Eger 14-7
4. SZTE-Szedeák 11-10
5. Phoenix KK Tiszaújváros 11-10
6. Jászberényi KSE 11-10
7. Szolnoki Főiskola 10-11
8. Óbudai Kaszások 10-11
9. Nagykállói KE 9-12
10. Debreceni Egyetem KE II. 6-14
11. Újbuda TC 6-15
12. Univer Kecskemét B 5-16

A 22. forduló párosítása: Újbuda TC – Óbudai Kaszások, Phoenix KK Tiszaújváros – Bajai Bácska FKE, Jászberényi KSE – SZTE-Szedeák, Univer Kecskemét B – Nagykállói KE, Szolnoki Főiskola – EKF Hész Eger, Debreceni Egyetem II. – Wamsler SE Salgótarján: valamennyi mérkőzés vasárnap 18 órakor kezdődik.

Default thumbnail
Előző sztori

Labdarúgás: Kettős meccs a támadófoci jegyében

Default thumbnail
Következő sztori

Kalózkaland: Ősmusical a fedélzeten

Legutóbbi hasonló cikkek