/

Konferencia a bűnmegelőzésről mozgássérülteknek

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szegedi Mozgássérültek Alternatív Egyesülete és a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzati Városőrsége előadássorozatot tart csütörtök délután 15 órai kezdettel a József Attila Tanulmányi és Információs Központban. A téma: bűnmegelőzés a sérültek szempontjából.

Az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium még tavaly ősszel írt ki egy pályázatot, melyen sikeresen indultak a szervezők – tudtuk meg Kovácsné Vadász Erikától a városőrség munkatársától. A program lényege, hogy a lakosság felé interaktív módon közeledve beszéljenek a bűnmegelőzés lehetőségeiről. Bár a statisztikák nem azt mutatják, hogy növekedne a sérültek ellen elkövetett bűncselekmények száma, mégis fontosnak tartják a szervezők, hogy a fogyatékkal élőkkel is ismertessék a bűnmegelőzés lehetőségeit, lévén ők sokkal kiszolgáltatottabb helyzetben élnek mint egészséges embertársaik.

Előadást tartanak: Kalmár Gábor – közbiztonsági referens, Sz.M.J.V. Polgármesteri Hivatal Önkormányzat és bűnmegelőzés címen, Szilágyiné dr. Bay Lujza, nyugalmazott rendőr alezredes, korábban a CsMRFK Bűnmegelőzési Osztály vezetője a rendőrség és bűnmegelőzés témakörében és Rakonczai László, biztonságszervező, aki vagyonvédelmi tanácsokat ad a speciális élethelyzetben élők részére.

Előző sztori

Filmcsemegék Szegeden

Következő sztori

Cozma-film készül – megfenyegették a producert