Bulvár

Konferencia a bűnmegelőzésről mozgássérülteknek

Konferencia a bűnmegelőzésről mozgássérülteknek

2009. március 12., csütörtök
Konferencia a bűnmegelőzésről mozgássérülteknek

A Szegedi Mozgássérültek Alternatív Egyesülete és a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzati Városőrsége előadássorozatot tart csütörtök délután 15 órai kezdettel a József Attila Tanulmányi és Információs Központban. A téma: bűnmegelőzés a sérültek szempontjából.

Az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium még tavaly ősszel írt ki egy pályázatot, melyen sikeresen indultak a szervezők - tudtuk meg Kovácsné Vadász Erikától a városőrség munkatársától. A program lényege, hogy a lakosság felé interaktív módon közeledve beszéljenek a bűnmegelőzés lehetőségeiről. Bár a statisztikák nem azt mutatják, hogy növekedne a sérültek ellen elkövetett bűncselekmények száma, mégis fontosnak tartják a szervezők, hogy a fogyatékkal élőkkel is ismertessék a bűnmegelőzés lehetőségeit, lévén ők sokkal kiszolgáltatottabb helyzetben élnek mint egészséges embertársaik. Előadást tartanak:

Kalmár Gábor

- közbiztonsági referens, Sz.M.J.V. Polgármesteri Hivatal Önkormányzat és bűnmegelőzés címen,

Szilágyiné dr. Bay Lujza

, nyugalmazott rendőr alezredes, korábban a CsMRFK Bűnmegelőzési Osztály vezetője a rendőrség és bűnmegelőzés témakörében és

Rakonczai László,

biztonságszervező, aki vagyonvédelmi tanácsokat ad a speciális élethelyzetben élők részére.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.