Egyház

"Jobb cserkészetet, több fiatalnak!"

"Jobb cserkészetet, több fiatalnak!"

2009. március 2., hétfő
"Jobb cserkészetet, több fiatalnak!"

A Magyar Cserkészszövetség V. (délmagyarországi) kerülete megtartotta idei közgyűlését. A 26 csapatot összefogó kerület vezetői az elmúlt egy év eseményeit foglalták össze, illetve sor került az esedékes kerületi főtitkárválasztásra is - tájékoztatottLaurinyecz Mihály, kerületi elnök.

A kerületi főtitkár a posztját mostantól

Vekerdi-Badó Zoltán

segédtiszt látja el. A kerületi elnökség tagjai:

Laurinyecz Mihály

elnök,

Babos Gábor

ügyvezető elnök,

Kokaveczné Bánki Judit

vezetőtiszt. A kerületi irodavezető:

Nagy Gábor Gabssy

, az Országos Intézőbizottságban a kerület képviselője:

Schoblocher Péter.

Az elnökség beszámolója a következő oldalon olvasható:

http://baboslx.extra.hu/elnoksegi_beszamolo_2009.pdf

. A közgyűlésen áttekintették a kerület vezetésének és csapatainak helyzetét: a csapatokban kiegyensúlyozott munka folyik, és komoly programok szervezése küszöbén állnak: az

V. Árvízi Emléknap

(március 14-én) a Szeged-Belvárosi Plébániával közös szervezésben. A kerület előtt áll az ezévi közös őrsvezetőképzés a Vajdasági Magyar Cserkészszövetséggel. Folyamatban van egy horvátországi tábor a nyár folyamán a tompai csapat szervezésében. Lassan egy éve, hogy rendszeresen foglalkoznak a 2010-es Kerületi Nagytábor előkészületeivel. Mindezekről a

kerületi honlapon

részleteket is olvashatnak az érdeklődők. A közgyűlésen résztvevők beszámolót hallhattak a kerület gazdasági helyzetéről. Különös öröm volt hallani a Partnerség a haladásért program eredményeiről, melynek legutóbbi találkozója egy órával a közgyűlés kezdete előtt fejeződött be - emelte ki Laurinyecz Mihály. Ennek a rendszeres találkozónak célja, hogy a csapatok közötti munkát, a nevelési elvek gyakorlati megvalósítását tekintsük át. A tapasztaltabb, hatékony csapatok ekkor segítik a nehezebb körülmények között működő csapatokat tapasztalataikkal, ötleteikkel. "Immár harmadik évet kezdtük ezzel a közgyűléssel a jelenlegi vezetőségi munkában, melyben mottónk: 'Jobb cserkészetet több fiatalnak!' Hálás köszönetet mondtunk minden vezetőtársunknak és minden cserkészünknek az elmúlt év kitartó és hatékony munkájáért" - összegzett a kerületi elnök.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.