Közélet

Hivatali bombák hullanak a SZVSE-re

Hivatali bombák hullanak a SZVSE-re

2009. március 31., kedd
Hivatali bombák hullanak a SZVSE-re

Továbbra is hivatalok forgatagában próbálnak talpon maradni a SZVSE vezetői. Mire egy kedvező bírósági végzés segíthetné ingatlanjuk megtartásáért vívott küzdelemben, addigra egy kisajátítási eljárás próbálja őket ismét megfosztani néhány milliótól. Cikkünkben Ludvig Zoltán, a vasutas sportegyesület ügyvezetője számol be az utóbbi napok eseményeiről.

Miután a Dél-alföldi Államigazgatási (régi nevén közigazgatási) Hivatal emberei személyesen is találkoztak a SZVSE képviselőivel, nem fogadták el a sportegyesület érvét, miszerint nyolc nap áll rendelkezésükre a jogi észrevételeik benyújtására. Ezért a hivatal továbbra is fenntartja, hogy az elektromos tömegközlekedés-fejlesztés építkezései miatt a sportklub területének 731 négyzetméterére kisajátítási eljárást indít 27 millió forint értékben.

Több fronton támadják a SZVSE-t

A vasutas sportegyesület ügyvezetője,

Ludvig Zoltán

lapunknak úgy nyilatkozott, hogy továbbra is folyik a hadjárat a SZVSE ellen. A város bosszút áll, mert az egyesület nem adta el a pályáját a Szeviép cégcsoportnak - aki ezért még

pereskedik is

, amiről

portálunk már többször beszámolt

-, az önkormányzat többek között ebbe a csereüzletbe építette volna bele az uszodaépítési elképzelését. Ludvig hozzátette, hogy ellenük a cég még egy felszámolási eljárást is indított, hogy behajtsa rajtuk tartozását (korábban a Szeviép cégcsoport tagja, a P.T.C Plusz Kft. 30 millió forint kölcsönt adott a SZVSE-nek), de az eljárást a megyei bíróság megszüntette. Egyrészről a kérelem alaptalan, mert az adós nem fizetésképtelen - áll a bírósági végzésben, másrészről a kölcsön határidejének a lejárta sem tisztázott. De az ügyvezető szerint a lóláb az értékbecslésnél lóg ki. Más esetben az önkormányzat vételi ajánlatot tesz az ingatlanra, jócskán a zsebébe nyúl, a SZVSE-nél rögtön kisajátít, ráadásul áron alul szeretne hozzájutni a területhez.

Garázsért akár egy lakás árát is

Nagyon beszédes példa erre az Etelka sori garázsok megvétele, amiről

a helyi sajtó is beszámolt

. Az önkormányzat azokat a garázsokat vásárolta fel, amelyek a fent említett uszoda miatt kerülnének elbontásra.

Szentgyörgyi Pál

gazdasági alpolgármester úgy reagált a cikkben, hogy szívta a fogát, mikor a 18 négyzetméteres garázsokért nyolc millió forintot (egy lakás árát) kellett adni, a Kapufa nevű büféért pedig 30-at. Az ügyvezető hozzátette, hogy a MÁV -nak a kérdéses területen felépítménye, egy betonkerítése van. A város jogásza cinikusan úgy nyilatkozott, hogy a vasúttársaságnak kárt nem okoznak, hiszen a meghatározott vételár magában foglalja a kerítés lebontását-felépítését is. Ludvig szerint a terület mindent egybevetve közel 200 millió forintot ér, és az egyesület már felbérelt egy értékbecslőt és egy ügyvédet igazának bizonyítsa érdekében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.