Hétfő: Grecsó Krisztián a Teaházban

Cikkünk frissítése óta eltelt 14 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hétfőn a Csongrád megyei (szegvári) születésű, rangos díjakkal kitüntetett fiatal író, Grecsó Krisztián vendégeskedik Szegeden. A színház, bár ezen a napon nincs előadás, már készülődik a következő bemutatóra. Ennek jegyében folytatódik a Somogyi-könyvtárral közös játéka, amellyel színházjegyet nyerhetnek – ezúttal Shakespeare: A tévedések komédiája című darabjára. Két programot is kínál hétfőn a Bibliotéka: videoklubot – azoknak, akik nemcsak nézni, de készíteni is szeretik a filmeket, és előadást, Pólusváltás címmel. Aki moziba megy, ezen a napon sem fog csalódni, és három helyen is lesz koncert, bulival egybekötve.

Grecsó Krisztián az Assam Teaházban

Hétfőn 18 órakor az Assam Teaházban (Tisza Lajos Krt.) vendégeskedik Grecsó Krisztián író, költő (József Attila Díj, Márciusi Ifjak Díj) a Pletykaanyu; Isten hozott, Tánciskola című könyvek szerzője. Az előadás ingyenes. Asztalfoglalás: assamteahaz@invitel.hu címen, vagy a 06-62/311-440 telefonszámon.

Színházi – könyvtári játék

A Somogyi-könyvtár és a  Szegedi Nemzeti Színház közös játékával a szerencsés megfejtők színházjegyet  nyerhetnek Shakespeare: A tévedések komédiája című darabjára.

A színházi bemutatók előtt a Somogyi-könyvtárban az előadásokról, színpadra állított művekről szóló kiállítások tekinthetők meg. A színház belső világa iránt érdeklődők a könyvtárban rendezett közönségtalálkozókon közelebbről is megismerhetik kedvenc művészeiket.

A könyvtár és a színház honlapján online játékokkal színházjegyet nyerhetnek az aktuális darabokra! A kérdéseket a Somogyi-könyvtár honlapján megtalálják, a válaszokat március 11., azaz szerdán 19 óráig adhatják le személyesen a földszinti adminisztrációban, illetve elküldhetik e-mailben.

A Bibliotéka programjai

Hétfőn 18 órakor a Bibliotékában (Kálvária sgt. 14.) Videoklub. Vezeti: Balogh Ferenc. Minden filmkészítés iránt érdeklődőt várnak! Ugyancsak a Bibliotékában lesz hétfőn 18 órakor Bakos Attila, író, filozófus Pólusváltás II. vetítéssel egybekötött előadása.

Hétfői moziműsorok

A Grand Caféban hétfőn:
19 órakor: Transz-Szibéria (Transsiberian) – feliratos angol-német-spanyol-litván film, rendező: Brad Anderson.
21 óra: Gengszterek fogadója (Blinkende lygter), dán-svéd film, rendező: Anders Thomas Jensen.

A Belvárosi Mozi hétfői műsora:

A Zsigmond Vilmos teremben:
14 órától: Volt 3D – színes, szinkronizált amerikai animációs film. Rendező: Chris Williams, Byron Howard.
16, 18, 20 és 22 órától: Véres Valentin 3D – színes, feliratos amerikai horror. Rendező: Patrick Lussier.

A Balázs Béla teremben:
16 órakor, és 20.30-kor: A látogató – színes, feliratos amerikai krimi-dráma. Rendező: Thomas McCarthy.
18.15-kor: Valami Amerika 2. – színes, magyar vígjáték, rendezte: Herendi Gábor.

A Csőke József teremben:
16.15-kor és 20.45-kor: Valami Amerika 2. – színes, magyar vígjáték, rendezte: Herendi Gábor.
18.30-kor: Marcela – színes, fekete-fehér, feliratos cseh dokumentumfilm. Rendező: Helena Trestikova.

Hétfő esti bulik

A Port Royal Étteremben (Stefánia 4.) hétfőn 17 órakor Latin est a Coco Bongoval.
Fellépnek: Rácz Zsolt – conga, ének, Száraz Nagy Tamás – billentyű, vokál, Kaszás László – basszusgitár, vokál, Palatka Zsolt – ének, Krupiczer Kata – gitár, Harangozó Sebestyén – gitár. Moderátor: Csák Luca, Pollák Kitti. A zenekar 2003- ban alakult. Kezdetben csak latin zene (Gipsy Kings, Matt Bianco, Carlos Santana stb.) volt a zenekar műsorán, majd később a repertoár kibővült egy kis swing és mainstream muzsikával is. Kapcsolat: Kaszás László- 30/532-2572; bkaszas@freemail.hu

A JATE Klubban hétfőn 22 órakor Pál Utcai Fiúk koncert – BTK-s, ZMK-s Est. Házigazda: Dj. Varga B., a Kisteremben: Dzsi és Zoll. Vodka-narancs akció! BTK-soknak és ZMK-soknak a belépés ingyenes!

A Garaboncziás Borozóban (Kálvária sgt. 9-11.) hétfőn 20 órakor Butelis Byrzgalo, Bernays Propaganda, Nemulass, Keserű Giliszta. Jegyár:600 Ft.

Előző sztori

Sporthétvége: Szenzációs Szedeák-siker Szolnokon

Következő sztori

Utazási börze: Előnyben a szomszédos országok