Érden feledtetné hazai botlását a Tisza Volán SC

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A hétvégén újabb teljes fordulót rendeznek a labdarúgó NB III Alföld csoportjában, valamint a megyei I. és II. osztályban. A Tisza Volán SC a Hódmezővásárhely elleni 0-2-vel a tarsolyában utazik szombaton az Érdi VSE otthonába, mégpedig azzal a nem titkolt szándékkal, hogy megkezdje a tavaszi pontgyűjtögetést.

Nem lehet állítani, hogy a Tisza Volán SC a legjobb kezdők közé tartozna, hiszen ahogy a nyáron, úgy most márciusban is kissé bent ragadt a rajtnál Buchholcz Gábor együttese. A kék-feketék azonban nem sokáig nyalogathatják sebeiket a Hódmezővásárhely ellen hazai pályán elszenvedett kétgólos vereséget követően, hiszen máris itt az újabb feladat: a 17. fordulóban ahhoz az Érdi VSE-hez utaznak, mely gárda pályaválasztóként még veretlen ebben a bajnokságban. Az érdiek hat győzelem mellett kétszer ikszeltek odahaza, ám a Volán idegenbeli mérlege sem rossz: három vereség mellett háromszor győztek, s két döntetlent is elértek a szegedi labdarúgók. Az Érd 30 ponttal az ötödik, a Szeged 24 ponttal a kilencedik helyről várja a fordulót.

Megszoknak vagy megszöknek!

Buchholcz Gábor – érthetően – nehezen emésztette meg a múlt hétvégi vereséget, elsősorban néhány játékos hozzáállása miatt volt elégedetlen. Mint a SZEGEDma.hu-nak elmondta, ezek a futballisták az utolsó lehetőségüket kapják meg Érden, ha nem élnek az eséllyel, könnyen a kereten kívül találhatják magukat. “Meglepődve tapasztaltam, hogy nem mindenki érezte át a Hódmezővásárhely elleni megyei derbi fontosságát, jelentőségét. A héten éppen ezért több emberrel elbeszélgettem, hiszen sajnos éppen azoknál éreztem, érzem a gondokat, akik az edzéseket sem olyan gyakorisággal látogatják, ahogy azt elvárnám. Lehet, hogy az én ‘heppem’, de ha heti hét edzésünk van, s valaki nem munka mellett focizik, az ne keressen kifogásukat, hogy miért nem tud megjelenni egy vagy két tréningen; azt meg pláne megengedhetetlennek tartom, hogy valaki azért ne jöjjön el egy reggeli gyakorlásra, mert elaludt. Szerintem éppen az lenne a logikus, ha azok, akiknek kevésbé ment a játék, a következő héten kettőzött erővel próbálnának meg bizonyítani. Nos, ezt el is magyaráztam az érintetteknek, s hozzátettem: ha nem változtatnak hozzáállásukon, akkor megvannak azok a labdarúgók, azok a fiatal tehetségek, akikkel pótolni tudom őket” – fogalmazott a mester.

A többséget természetesen felpaprikázta a múlt szombati kudarc, ezért a Volán egyértelműen a három pont megszerzéséért lép pályára Érden. A vezetőedző szerint valahol vissza kell szerezni az elszórt pontokat, s jobb ezen minél hamarabb túlesni! “Ismerjük vendéglátónk erősségeit, tudjuk, hogy egységes, viszonylag állandó összetételben játszó csapatuk van, a játéknak náluk is két-három rutinosabb labdarúgó szab fazont. Szegeden egy szerencsés találattal győztek le bennünket, ezért a visszavágás vágya is fűt bennünket. A pályájuk talaja a hírek szerint – a Felső Tisza parti stadionéhoz hasonlóan – nincs a legjobb állapotban, de ehhez kell alkalmazkodnunk. Tudjuk, hogy nem lesz egyszerű dolgunk, de nem azért végeztük el ezt a rengeteg munkát a téli felkészülési időszakban, illetve egészen nyár óta, hogy bárki ellen is feltartott kézzel lépjünk pályára. Azt várom a fiúktól, hogy oroszlánként küzdjenek!” – így a szakember.

Maródiak mindkét oldalon

A Tisza Volán SC helyzetét nehezíti, hogy a középpálya egyik alapembere, Szilágyi Norbert begyűjtötte ötödik sárga lapját, így kénytelen kihagyni az érdi meccset. Négy sárga lappal rendelkezik Mészáros Zoltán és Szabó Attila is, a két védő tehát óvatosságra ítéltetett a továbbiakban. Huszárik Zsolt térdét szerdán megműtötték, rá egy hónap pihenő vár, s úgy tűnik, Barna Dávid sem kerüli el a komolyabb orvosi beavatkozást. A kapuvédő Dongó Dénes is fájlalja a térdét, játéka kérdéses. Vida Gergely, Garamvölgyi Bence és Frank Attila ellenben a héten megkezdték az edzéseket, s bekapcsolódott a munkába a sítáborból hazatért Búzási Péter is, ám mind komoly lemaradást próbálnak behozni.

Ami az Érdet illeti, A hírek szerint számukra is nagy vérveszteségekkel járt az 1-0-s budafoki győzelem. Megsérült a csapat több meghatározó játékosa, így nem tudni, kikre számíthat ifj. Novák Ferenc szombaton: Jakab Árpád, Károlyi Róbert és Hajdú Máté játéka sem biztos.

Buchholcz Gábor úgy tervezi, a következő összeállításban küldi pályára a Volánt: Dongó vagy Czirják – Mészáros, Udvari, Grünwald, Szabó A. – Mórocz, Dargó vagy Török – Baji, Beretka, Kazi – Füle. A kispadon a kapus Erdei Gergő mellett Gerebicz, Herczeg, Szabó T., Harmos és Bárdosi is helyet kaphat.

Az Érdi VSE – Tisza Volán SC találkozó szombaton 14.30-kor kezdődik. A mérkőzés alakulásáról folyamatosan beszámolunk majd, mint ahogy az összes NB III-as és Csongrád megyei I., II. osztályú eredményről beszámolunk a hétvégén.

Emlékeztetőül az őszi jegyzőkönyv:
A labdarúgó NB III Alföld csoport 2. fordulójában: Tisza Volán SC – Érdi VSE 0-1 (0-0). Szeged, Felső Tisza parti stadion, 300 néző. Vezette: Mihálik.
Tisza Volán SC: Dongó – Mészáros, Udvari, Grünwald, Barna – Szilágyi, Mórocz, Török (Vágó) – Beretka – Baji R. (Baji Sz.), Kazi (Bárdosi).
Érdi VSE: Szabó – Herczog, Horváth, Jakab, Gál (Nagy) – Megyeri, Csák, Csizmadia, Flórián (Szőkési) – Kádár (Bóta), Sárdi.
Gólszerző: Herczog (79. perc).
Jók: Dongó, Mórocz, Baji, Grünwald, illetve Szabó, Jakab, Herczog, Horváth.

Így játszott az Érd a múlt héten:
Budafok – Érd 0-1 (0-0). Gól: Hegedűs
Érd: Szabó – Herczog, Horváth, Jakab, Salamon – Gál, Megyeri, Hegedűs, Sárdi – Flórián, Károlyi.
Csereként pályára lépett: Hajdú, Csizmadia, Zsigmond.

Előző sztori

Az Eger ellen folytatja harcát az SZTE-Szedeák

Következő sztori

Szükség van a női szemléletre a közéletben

Legutóbbi hasonló cikkek