Az Osztrák Néppárt képviselőivel találkozott a helyi Fidesz

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

„A helyi önkormányzatok összefogása a válságkezelésben fontosabb, mint valaha”

Szegeden járt az Osztrák Néppárt több képviselője. A delegáció tagjai a Fidesz-KDNP helyi képviselőivel vettek részt egy munkaebéden. Megbeszélésükön a többi között szó volt a gazdasági válság kezelésének osztrák és magyar módjáról, a tőke- és termelőberuházások vonzásáról, befektetések lehetőségeiről és uniós pályázati források lehívásáról – tudatta a Csongrád Megyei Közgyűlés Sajtószolgálata.

Az osztrák delegációt, amelyben a képviselők mellett polgármesterek is voltak, Peter Danich, az Osztrák Néppárt Politikai Akadémiájának igazgatóhelyettese vezette. A megbeszélésen ott volt Gyimesi László szegedi elnök, Hüvös László frakcióvezető, Farkasné Pocsai Blanka frakcióvezető-helyettes, Kalmár Ferenc, a KDNP országos alelnöke, Magyar Anna, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke, valamint Göblyös Dávid, a Fidesz Csongrád Megyei Ifjúsági Tagozatának alelnöke.

Mint az osztrák delegáció nevében Peter Danich megfogalmazta, a helyi közösségeknek különleges a felelősségük a mai helyzetben. Szerintük az önkormányzati szintű együttműködéseknek mindennél fontosabb szerepük van a válságkezelésben.

Ezt erősítette meg Gyimesi László is, aki elmondta: a kialakult válság kormányzati és városvezetési cselekvést kívánna, nem pedig kommunikációt és ötlettelen várakozást. Szeged önkormányzatának nagyon komoly problémát jelent majd a 300 forintos euró. Hozzátette: a válságból vállalkozásösztönző intézkedésekkel, hatékony és vállalkozásbarát helyi adó politikával lehetne kilábalni. Mint hozzátette: meg kell állítani a vállalkozások csődjeinek, a munkahelyek megszűnésének folyamatát – szól a sajtóközlemény.

Default thumbnail
Előző sztori

Az FK elhatárolódik a vasárnapi rendbontástól

Következő sztori

Lángoló békejel Szegeden

Legutóbbi hasonló cikkek