Közélet

Az Osztrák Néppárt képviselőivel találkozott a helyi Fidesz

Az Osztrák Néppárt képviselőivel találkozott a helyi Fidesz

2009. március 23., hétfő
Az Osztrák Néppárt képviselőivel találkozott a helyi Fidesz

„A helyi önkormányzatok összefogása a válságkezelésben fontosabb, mint valaha"

Szegeden járt az Osztrák Néppárt több képviselője. A delegáció tagjai a Fidesz-KDNP helyi képviselőivel vettek részt egy munkaebéden. Megbeszélésükön a többi között szó volt a gazdasági válság kezelésének osztrák és magyar módjáról, a tőke- és termelőberuházások vonzásáról, befektetések lehetőségeiről és uniós pályázati források lehívásáról - tudatta a Csongrád Megyei Közgyűlés Sajtószolgálata.

Az osztrák delegációt, amelyben a képviselők mellett polgármesterek is voltak,

Peter Danich

, az Osztrák Néppárt Politikai Akadémiájának igazgatóhelyettese vezette. A megbeszélésen ott volt

Gyimesi László

szegedi elnök,

Hüvös László

frakcióvezető,

Farkasné Pocsai Blanka

frakcióvezető-helyettes,

Kalmár Ferenc

, a KDNP országos alelnöke,

Magyar Anna,

a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke, valamint

Göblyös Dávid

, a Fidesz Csongrád Megyei Ifjúsági Tagozatának alelnöke. Mint az osztrák delegáció nevében Peter Danich megfogalmazta, a helyi közösségeknek különleges a felelősségük a mai helyzetben. Szerintük az önkormányzati szintű együttműködéseknek mindennél fontosabb szerepük van a válságkezelésben. Ezt erősítette meg Gyimesi László is, aki elmondta: a kialakult válság kormányzati és városvezetési cselekvést kívánna, nem pedig kommunikációt és ötlettelen várakozást. Szeged önkormányzatának nagyon komoly problémát jelent majd a 300 forintos euró. Hozzátette: a válságból vállalkozásösztönző intézkedésekkel, hatékony és vállalkozásbarát helyi adó politikával lehetne kilábalni. Mint hozzátette: meg kell állítani a vállalkozások csődjeinek, a munkahelyek megszűnésének folyamatát - szól a sajtóközlemény.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.