Közélet

A Jobbik az izraeli földvásárlásról kérdezi Bodót

A Jobbik az izraeli földvásárlásról kérdezi Bodót

2009. március 24., kedd
A Jobbik az izraeli földvásárlásról kérdezi Bodót

A jobbik szegedi szervezete keddi sajtótájékoztatóján nyílt kérdéseket fogalmazott meg Bodó Imre (Fidesz), Tiszasziget polgármestere, országgyűlési képviselő felé. A radikális párt így reagált a Magyar Jelen múlt hét csütörtöki számában Toroczkay László tollából megjelent cikkére, melyben a szerző izraeli vállalkozók tiszaszigeti földvásárlásáról ír.

Tóth Péter,

a Jobbik megyei elnöke több kérdést is megfogalmazott az ügyben

Bodó Imre

és a Fidesz felé. A radikális párt helyi elnöke nem tudja például, hogy - és itt

a hódmezővásárhelyi haszid zsidó betelepítésekről felröppent hírre

is célzott - a Fidesznél ez egy általános politikai irány, miszerint magyar földterületeket külföldieknek akarnak eladni, s így próbálják majd az országot a gazdasági mélységből felemelni, vagy másról van szó. Továbbá a konkrét, tiszaszigeti ingatlanügy kapcsán Tóth azt sem érti, hogy miért kerültek hátárnyba a helyiek a külföldi tőkével szemben (a Magyar Jelen cikke szerint ugyanis az ivóvízben rendkívül gazdag területet a helyieknek eredetileg meghirdetett ár töredékéért adta el Bodó izraeli vállalkozóknak). A Jobbik várja a képviselő válaszát arra a kérdésre is, hogy hajlandó-e nyilvánosságra hozni az eladással kapcsolatos szerződést, s azt nyílt fórumon vitára bocsátani. Az elnök helyi népszavazási kezdeményezést is kilátásba helyezett a külföldieknek eladott tiszaszigeti földterületekkel kapcsolatban, amennyiben nem kapnak érdemi választ kérdéseikre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.