A hét kérdése: A 2-es villamos és a Tisza Volán

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az elmúlt héten a tervezett 2-es villamos útvonalával kapcsolatban kérdeztük Olvasóinkat, ezúttal pedig arra kérjük Önöket, tippeljenek a labdarúgó NB III szombati, Csongrád megyei rangadójának végkimenetelére!

2-es villamos: Eldöntetlen!

Több cikkben foglalkoztunk az utóbbi napokban az elektormos tömegközlekedés fejlesztését céltó szegedi nagyprojekttel, illetve az azzal kapcsolatos ellenzéki, civil kritikával. Különösképpen a tervezett 2-es villamos vonala került a támadások kereszttüzébe: sokan kifogásolják, hogy a Rókusi körúton vezetnék keresztül a villamost. Beszámoltunk az ebben az ügyben tartott sajtótájékoztatóról, a közgyűlési vitáról, a hétvégi civil demonstrációról, valamint a hétfő esti rókusi lakossági fórumról is. Időközben arról kérdeztük Önöket, jónak tartják-e a kijelölt Rókusi körúti vonalat.

Abszolút megoszlottak a vélemények, végig szoros versenyt vívtak az igen és a nem válaszok: végül 50-50 százalékon zártunk. Mindez azt mutatja, hogy a SZEGEDma.hu olvasói igencsak megosztottak ebben a kérdésben.

További érdekes tanulság, hogy a vártnál és az eddigieknél kevesebben osztották meg véleményüket velünk a villamosról. Ebben azonban talán az is szerepet játszhat, hogy időközben apró módosítást hajtottunk végre a szavazási panelen, mivel azt szeretnénk, hogy egy gépről valóban csak egyszer lehessen voksolni.

Labdarúgás: Ki nyeri a megyei rangadót?

A villamos körüli csata tehát döntetlenül végződött, de vajon bír-e egymással a hétvégén a zöld gyepen a két Csongrád megyei rivális, a szegedi Tisza Volán SC és a Hódmezővásárhelyi FC labdarúgócsapata? Rajtol az NB III Alföld csoportjának tavaszi szezonja, új célokkal, új reményekkel. A Tisza Volán SC fiatal gárdája bravúros teljesítménnyel nyolcadikként zárt az ősszel, meg is nőtt a fiúk étvágya! A Hódmezővásárhely a kilencedik helyen tanyázik, éppen ugyanannyi ponttal, mint a Volán. Az augusztusi idénynyitón a vásárhelyiek 2-0-ra verték a Szegedet, a megyeszékhely első számú alakulata így mindenképpen szeretne visszavágni a szombaton 14.30-kor kezdődő találkozón.

Önön szerint sikerül elérni céljukat a Buchholcz-legényeknek? Legyőzi-e a Tisza Volán SC a Hódmezővásárhelyi FC-t a labdarúgó NB III Alföld csoport szombati rajtján?

Szavazni a jobb oldali menüsorban található A hét kérdése rovatban lehet, s ugyanitt tekintheti meg azt is, hogyan, milyen százalékban oszlanak meg a vélemények az adott témában. Előre is köszönjük véleménynyilvánítását, s hogy ilyen módon is velünk szerkeszti a SZEGEDma.hu-t!

Default thumbnail
Előző sztori

Atlétika: Lengyel Roland duplázott a junior ob-n

Következő sztori

Kiállítás az árvízről és az újjáépítésről

Legutóbbi hasonló cikkek