Közélet

A hét kérdése: A 2-es villamos és a Tisza Volán

A hét kérdése: A 2-es villamos és a Tisza Volán

2009. március 3., kedd
A hét kérdése: A 2-es villamos és a Tisza Volán

Az elmúlt héten a tervezett 2-es villamos útvonalával kapcsolatban kérdeztük Olvasóinkat, ezúttal pedig arra kérjük Önöket, tippeljenek a labdarúgó NB III szombati, Csongrád megyei rangadójának végkimenetelére!

2-es villamos: Eldöntetlen!

Több cikkben foglalkoztunk az utóbbi napokban az elektormos tömegközlekedés fejlesztését céltó szegedi nagyprojekttel, illetve az azzal kapcsolatos ellenzéki, civil kritikával. Különösképpen a tervezett 2-es villamos vonala került a támadások kereszttüzébe: sokan kifogásolják, hogy a Rókusi körúton vezetnék keresztül a villamost. Beszámoltunk az ebben az ügyben tartott

sajtótájékoztatóról

, a

közgyűlési vitáról

, a hétvégi

civil demonstrációról

, valamint a hétfő esti

rókusi lakossági fórumról

is. Időközben arról kérdeztük Önöket, jónak tartják-e a kijelölt Rókusi körúti vonalat.

Abszolút megoszlottak a vélemények

, végig szoros versenyt vívtak az igen és a nem válaszok:

végül 50-50 százalékon zártunk.

Mindez azt mutatja, hogy a SZEGEDma.hu olvasói igencsak megosztottak ebben a kérdésben. További érdekes tanulság, hogy a vártnál és az eddigieknél kevesebben osztották meg véleményüket velünk a villamosról. Ebben azonban talán az is szerepet játszhat, hogy időközben apró módosítást hajtottunk végre a szavazási panelen, mivel azt szeretnénk, hogy egy gépről valóban csak egyszer lehessen voksolni.

Labdarúgás: Ki nyeri a megyei rangadót?

A villamos körüli csata tehát döntetlenül végződött, de vajon bír-e egymással a hétvégén a zöld gyepen a két Csongrád megyei rivális, a szegedi Tisza Volán SC és a Hódmezővásárhelyi FC labdarúgócsapata? Rajtol az NB III Alföld csoportjának tavaszi szezonja, új célokkal, új reményekkel. A Tisza Volán SC fiatal gárdája bravúros teljesítménnyel nyolcadikként zárt az ősszel, meg is nőtt a fiúk étvágya! A Hódmezővásárhely a kilencedik helyen tanyázik, éppen ugyanannyi ponttal, mint a Volán. Az augusztusi idénynyitón a

vásárhelyiek 2-0-ra verték a Szegedet

, a megyeszékhely első számú alakulata így mindenképpen szeretne visszavágni a szombaton 14.30-kor kezdődő találkozón. Önön szerint sikerül elérni céljukat a Buchholcz-legényeknek?

Legyőzi-e a Tisza Volán SC a Hódmezővásárhelyi FC-t a labdarúgó NB III Alföld csoport szombati rajtján?

Szavazni a jobb oldali menüsorban található A hét kérdése rovatban lehet,

s ugyanitt tekintheti meg azt is, hogyan, milyen százalékban oszlanak meg a vélemények az adott témában. Előre is köszönjük véleménynyilvánítását, s hogy ilyen módon is velünk szerkeszti a SZEGEDma.hu-t!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.