Volán: A Mórahalom bánta a sikeres lőgyakorlatot

Cikkünk frissítése óta eltelt 15 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Négy, a tizenhatoson kívülről elért találattal kedveskedett kitartó szurkolóinak a Tisza Volán SC labdarúgócsapata szerda este – a vendég Mórahalom már kevésbé örült, hogy a szegedi játékosok lába négyszer is nagyszerűen sült el…

Aki negyedórát késett a Tisza Volán SC és a Mórahalom edzőmeccséről, az bizony bánhatta, hiszen három – nem is akármilyen – gólról maradt le. Rövid idő alatt háromszor is betaláltak ugyan a kék-feketék, majd a második félidőben egy alkalommal újból megzörgették a látogatók hálóját; ráaádásul mindannyiszor távolról, a tizenhatoson túlról voltak eredményesek a Buchholcz-tanítványok. Szilágyi Norbert 25 méterről bombázott a kapuba, Mészáros Zoltán egy kipattanót 20 méterről vágott be a kapufa közreműködésével, Kazi László lefordulást követően lőtt és talált 18 méterről, Török Ádám pedig egy távoli pókhálós góllal vétette magát észre. Érdekesség, hogy bár a Volán rengeteg további helyzetet is kialakított, közelebbről egyszerűen képtelenek voltak gólt rúgni a szegedi labdarúgók… A meccs krónikájához tartozik, hogy Szabó Attila sajnos rúgást kapott, be is dagadt a lába, a helyére beállt Bárdosi Nándor a balhátvéd posztján debütált – nem is rosszul.

Buchholcz Gábor vezetőedző így értékelte a látottakat a SZEGEDma.hu-nak: “Nagyon örülök, hogy ötletes, pörgős játékot mutattunk be az első félidő első felében. Végre távolról is jól sikerültek a kísérleteink. Mindezzel Halkó Pál szakosztályvezetőnek kedveskedtünk, aki folyamatosan – joggal – a távoli lövéseket hiányolta a fiúktól. Pali ezúttal nem tudott itt lenni a meccsen, igazi gólszépségversenyről maradt le! Félretéve a tréfát, közelről bizony lehettünk volna pontosabbak, higgadtabbak, eredményesebbek, s az sem igazán tetszett, hogy az első játékrész végén a nagy előny birtokában kissé leültünk, elkényelmesedtünk. A második félidő egyes szakaszaiban aztán újra gyorsan, tetszetősen futballoztunk.”

A Tisza Volán SC szombaton 15 órakor az NB II-es Bajával csap össze a Felső Tisza parton, majd frissítő jellegű edzésekkel, a taktikai elemek gyakorlásával készül a jövő hétvégi, Hódmezővásárhely elleni NB III-as tavaszi nyitómérkőzésre.

Felkészülési labdarúgó-mérkőzésen: Tisza Volán SC – Mórahalom 4-0 (3-0).
Tisza Volán SC: Czirják (Vasas) – Mészáros, Udvari, Grünwald, Szabó A. (Bárdosi) – Baji R. (Vágó A.), Mórocz (Herczeg), Szilágyi (Török), Szabó T. (Harmos) – Kazi, Füle (Baji Sz.). Vezetőedző: Buchholcz Gábor.
Gólszerzők: Szilágyi, Mészáros, Kazi, Török.

Előző sztori

Simán győzött Százhalombattán a Pick Szeged

Következő sztori

A kommunista terror áldozataira emlékeztek Szegeden