Sporthétvége: 12-5 kétszer, de mennyire másként…

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A sportos hétvége ezúttal már pénteken elrajtolt, s sajnos nem a legjobban: sima vereséget szenvedtek a HPQ röplabdásai. Szombaton a pólósokért, vasárnap a Szedeákért és a Volán hokisaiért izgulhatunk. Folyamatosan frissülő Sporthétvége összeállításunkban mindenről beszámolunk!

Röplabda: HPQ-vereség a nyitányon

Nem bírt a Kométa Kaposvárral a HPQ Szeged férfi röplabdacsapata a ligabajnokság kiemelt csoport felsőházi keresztjátékának első körében. A kaposvári sportcsarnok zsúfolt programja miatt Nagybajomba áthelyezett találkozón a pályaválasztó magabiztosan fektette két vállra a Tisza-partiakat.

A férfi röplabda ligabajnokság kiemelt csoport, felsőházi keresztjáték, 1. forduló: Kométa Kaposvár–HPQ-Szeged 3:0 (17, 10, 21). HPQ-Szeged: Strezeneczki, Csíkos, Nacsa, Csányi, Petheő, Niezelberger. Csere: Affentáller (liberó), Babanyecz, Oltványi. Edző: Nusser Elemér.

Vízilabda: Kötelező győzelem a vasutasok ellen

Szombaton 18 órától a BVSC-t fogadja a Szeged Beton az újszegedi sportuszodában. A szegedi alakulat továbbra sem tett le az elődöntőbe jutásról, az első lépést a vasutasok elleni sima siker jelenthetné. Az ötödik helyen álló a nyolcadik ellen: tilos hibázni!

Kásás Zoltán tanítványai nem is hibáztak, hiszen magabiztosan nyerték a BVSC elleni találkozót: az utolsó negyed gólparádéja révén még a különbség is igen szép lett…

A férfi vízilabda OB I/A 12. fordulójában: Szeged Beton – BVSC 12-5 (2-0, 3-2, 2-2, 5-1). Szeged: Baksa – Vejzagics 1, Lehmann 1, Milos Korolija 1, Török 1, Komlósi 2, Weszelovszky 3. Csere: Varga P., Juhász Zs., Molnár P., Éles, Kuncz, Mihajlo Korolija 3. Edző: Kásás Zoltán.

Jégkorong: Újabb zakó Debrecenben

Kőkemény feladat vár viszont a Tisza Volán SC jégkorongosaira. A volános jeges harcosok a negyedik helyen zárták az OB I/B alapszakaszát, így az elődöntőben az első helyet elcsípő Debreceni HK lesz az ellenfél. Az alapszakasz során idegenben 13:3-ra, idehaza 12:4-re veszítettek Kalocsa László tanítványai. Vasárnap 18.15-től a Debreceni HK a párharc első találkozójának házigazdája, a cél a tisztes helytállás lehet.

Nos, a tisztes helytállás abból a szempontból mindenképpen megvalósult, hogy az eddigi legkisebb különbséggel veszített hajdúsági riválisa ellen a Volán – 12:5-re hozták az első felvonást a hazaiak, akiket leginkább a nyitó harmadban leptek meg a Tisza-partiak. Ki kell emelni Varga Dávidot, aki háromszor mattolta a debreceni kapust. Folytatás február 7-én, szombaton, Szegeden.

A jégkorong OB I/B elődöntőjének első meccsén: Debreceni HK – Tisza Volán SC 12:5 (5:3, 4:1, 3:1). A szegedi gólszerzők: Varga D. 3, Pigniczki T., Csányi Á. A.

Férfi kosárlabda: A Tiszaújvárosnak is visszavágott az SZTE-Szedeák

Bár nagyon vártunk az első idegenbeli sikerre, az elmúlt héten Kecskeméten sem tudott győzni az SZTE-Szedeák az NB I/B csoportos férfi kosárlabda-bajnokságban. Ezúttal viszont újra hazai környezetben játszhatnak a Kuklát továbbra is nélkülöző szegediek: a Szedeák mindenképpen szeretné elpáholni a Tiszaújvárost. Van is miért törleszteni, hiszen az ősszel 90-60-ra az akkori házigazda bizonyult jobbnak; a vereséget követően köszönt el a vezetőedzői poszttól Nyilas István. Az összecsapás vasárnap 18 órakor kezdődik az újszegedi sportcsarnokban. Bővebb előzetest itt olvashatnak.

Aki szoros mérkőzést, izgalmakat remélt, annak csalatkoznia kellett, ám ezt a hazai nézők aligha bánták: kiütéses, 111-67-es győzelmet aratott az SZTE-Szedeák. Részletes tudósításunkat itt olvashatják el.

És akinek ez még nem elég: női kosárlabda, teke

A Szeviép-Szeged a Szolnok ellen játszott edzőmeccset pénteken este Újszegeden, s 83-61-re győzött. A gárdában bemutatkozott az új szerzemény, az ukrán Dubrovina is.

A GabonaTransz-Szeged a férfi teke szuperliga 10. fordulójában a Ferencváros ellen gurít a hétvégén. A részletekről természetesen tudósítjuk majd olvasóinkat.

Nos, a szegedi fiúk nem hagytak kétséget afelől, hogy jobbak, mint a fővárosi zöld-fehérek: sima győzelmükkel továbbra is magabiztosan vezetik a tabellát.

Férfi teke szuperliga, a 10. fordulóban: FTC – GabonaTransz-Szeged 0:8 (3413–3629).

Előző sztori

Padlóra küldte a Tiszaújvárost az SZTE-Szedeák

Default thumbnail
Következő sztori

Ejtőernyősök, hosszú haj és „Fuck off”-póló

Legutóbbi hasonló cikkek