Sorsdöntő ütközet vár az SZTE-Szedeákra

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Már csak hat forduló van hátra az alapszakaszig végéig az NB I/B csoportos férfi kosárlabda-bajnokság Keleti csoportjában, mégis rengeteg a nyitott kérdés. Egészen pontosan úgy tűnik, Salgótarján, az Eger és a Baja bemasírozik a negyeddöntőbe, a csoport negyedik helyéért azonban óriási a tülekedés. A hat aspiráns között találjuk az SZTE-Szedeákot is, mely vasárnap 18 órakor kulcsfontosságú rangadón fogadja a Bajai Bácskát.

A még negyeddöntőt érő negyedik helyen álló Óbudai Kaszások kilenc, az ötödik Szolnoki Főiskola nyolc győzelmet számol, az utánuk következő Tiszaújváros, Nagykálló, SZTE-Szedeák és Jászberény hétszer-hétszer diadalmaskodott eddig. Mindez azt jelenti, hogy hiába nyeretlen idegenben az egész szezont tekintve a szegedi együttes, matematikailag továbbra is adott számára a lehetőség, hogy bejusson az NB I/B legjobb nyolc csapata közé. Ehhez persze mind a hat hátralévő találkozót meg kellene nyerni, ami nem lesz túlzottan egyszerű, tekintve, hogy sorrendben a Bajával (otthon), az Újbudával (idegenben), az Óbudai Kaszásokkal (o), a Szolnokkal (i), az Egerrel (o) és a Jászberénnyel (i) mérkőznek Simándiék.

Bonifert Domonkos, az SZTE-Szedeák vezetőedzője tisztában van vele, ha gárdája negyeddöntőt szeretne vívni – márpedig erről álmodnak -, akkor félre kell tenni a matematikát, elejét kell venni mindenféle okoskodásnak: sorra egymás után felül kell múlni a riválisokat. “Ha életben akarjuk tartani a reményt, többet nem hibázhatunk, ezt mindegyikünk pontosan tudja, érti. Nem szeretünk számolgatni, s el is tekintünk ettől: tudatosítottam a fiúkban, hogy mindig csak a következő összecsapásra, a következő feladatra koncentráljanak. Éppen ezért most minden idegszálunkkal a vasárnapi, Baja elleni sorsdöntő csatára figyelünk” – mondja a mester.

Nem csak lőnek, találnak is…

Ahhoz, hogy a szegedi együttes sikerrel vegye a vasárnapi akadályt, mindenképpen szükség lesz a közönség támogatására is. Bizakodásra ad okot, hogy Kukla Zsolt (alsó képünkön fehérben, a labdával) bekapcsolódhatott a munkába. A rutinos, kiváló center hat hetet hagyott ki kéztörés miatt, így természetesen messze nincs tökéletes állapotban, ennek ellenére Bonifert reméli, hogy bizonyos részfeladatokat meg tud majd oldani a Baja ellen. Rezák Tamás szemsérülést szenvedett az egyik edzésen, ám ettől még bevethető lesz a rangadón, s feltehetőleg Tóth Viktorra és Magyar Gergelyre is számíthat majd a szakvezetés – utóbbi két kosaras a csapaton végigsöprő influenzajárvány épp szenvedő két áldozata… Bizonyosan nem láthatjuk viszont Trényi Imrét: az utóbbi hazai mérkőzéseken rendre kiválóan teljesítő kosaras kéthetes írországi tanulmányútját követően ezúttal öt hétre Németországba távozott.

De mit kell tudni a Bajáról, a vasárnapi riválisról, mely tizenegy győzelemmel és öt vereséggel áll a tabella harmadik helyén, s mely az ősszel 78-70-re verte az SZTE-Szedeákot a Bács megyei bajnokin? “Folyamatosan ‘lőnek’ kintről, s igen jó hatásfokkal találnak is. Nem túl magas, de komplett együttes, szerkezetében hozzánk hasonlónak mondanám; különösen a mezőnysoruk erős. Legnagyobb ászaik az A csoportos Pécsből visszajátszó Hosszú Gergely és Kovács Péter, de Radnótira és Ágfalvira is nagyon oda kell majd figyelnünk” – így Bonifert. Az említett bajaiak közül Hosszúnak, Kovácsnak és Ágfalvinak is húsz pont fölötti az átlaga (előbbi öt, utóbbi kettő tizenhárom-tizenhárom találkozón hozta ezt össze).

Az SZTE-Szedeák csütörtöktől is legalább napi egy edzéssel készül a mérkőzésre, a következő napokban elsősorban a taktikai-frissítő jellegű gyakorlatokon, illetve a sérülésből, betegségből visszatérők formába lendítésén lesz a fő hangsúly. “Öldöklő küzdelmet várok a Baja elleni derbitől, mindkét gárda számára roppant fontos lenne a győzelem. Úgy érzem, ha tudásunk legjavát nyújtjuk, s ki tudjuk domborítani erényeinket, akkor örömet tudunk szerezni az értünk szorítóknak” – foglalja össze várakozásait a Tisza-partiak vezetőedzője.

Az újszegedi sportcsarnokban vasárnap 18 órakor kezdődő találkozót a diákok és a nyugdíjasok ingyen tekinthetik meg.

Szavazzon Ön is!

A SZEGEDma.hu A hét kérdése rovatában pedig az Önök véleményére kíváncsi: vajon legyőzi-e az SZTE-Szedeák a Bajai Bácskát? Szavazópanelünk a jobb oldali menüsorban található, ott tekinthetik meg azt is, milyen arányban oszlanak meg a válaszok. Szavazzon Ön is, aztán pedig tekintse meg a helyszínen a várhatóan magas hőfokú csatát!

Default thumbnail
Előző sztori

Szuperlézer építésére pályázik Magyarország szegedi helyszínnel

Default thumbnail
Következő sztori

A hét kérdése: Ki nyeri a férfi kosárlabda-rangadót?

Legutóbbi hasonló cikkek