Írjon nekünk
Gazdaságvédelmi akcióterv

Sport

Padlóra küldte a Tiszaújvárost az SZTE-Szedeák

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/pintermlajos.jpg

Megjelent:

Fotók: Gémes Sándor

Motivált, harcos, agresszív, pontos SZTE-Szedeák az egyik, fáradt, motiválatlannak tűnő, pontatlan, széteső Tiszaújváros a másik oldalon: a férfi kosárlabda NB I/B Keleti csoport vasárnap esti mérkőzésének vége nem is lehetett más, mint kiütéses hazai siker. A szegediek 44 pontos győzelemmel vágtak vissza az őszi 30 pontos vereségért.

A vendégek mestere, Szendrey Tibor a találkozó felvezetőjében úgy nyilatkozott a Boon.hu-nak, hogy két dologtól félti csapatát: a hosszú utazás fáradalmaitól, valamint a Szedeák centerétől, Kovács Attilától. A vendéglátó vezetőedzője, Bonifert Domonkos a tiszaújvárosiak két kulcsjátékosa, a „dobógép” Brunyánszky és Jávorszki kikapcsolását nevezte a győzelem talán legfőbb kulcsának. Nos, mint az a vasárnap esti találkozó negyven perce során kiderült: Szendrey Tibor aggodalma bizonyult jogosnak.
Az első tíz percet némiképp langyos, tapogatózó játék jellemezte, mintha mindkét fél tartott volna kicsit a másiktól, vagy a másik hibáira várt volna. Az elején meglógott a Tiszaújváros (2-7), de 8-7-nél már a mieinknél volt az előny. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, hol egyik, hol másik vezetett egy-egy ponttal. Már ekkor feltűnt, hogy Tóth Viktor és Nagy András gyakorlatilag teljesen kikapcsolják a játékból Jávorszkit és Brunyászkyt. Tóth viszont annál jobban szervezte a Szedeák támadásait, s mivel Kovács Attila jó szokásához híven ismét gólokkal vétette magát észre, a negyed végén 22-19-es hazai előnyt jegyezhettünk föl.
A második felvonásban lassan, de biztosan ellépett ellenfelétől az SZTE-Szedeák. A Bonifert-tanítványok érezhetően nagyobb sebességi fokozatba kapcsoltak, amire nem volt képes válaszolni a Tiszaújváros. Nagy András szenzációs tempódobásokkal ragadtatta tapsra a publikumot, csapattársai szép betörésből szerzett találatokkal csatlakoztak a fehér 11-eshez. Az egész első félidőben az bizonyult a Tisza-partiak fő fegyverének, hogy egyéni akciókkal törték meg a vendégek védekezését: a Phoenix kosarasai sem lábbal, sem fejben nem bírták a rohamokat. Ebben a periódusban még becsülettel igyekeztek kapaszkodni, de Tóth fineszessége, Nagy küzdőszelleme, erőszakossága és Kovács ponterőssége ellen egyre kevésbé volt ellenszerük – különösen, hogy Brunyánszky és Jávorszki továbbra sem találták a ritmust (nagyszünet: 43-34).
Ha akadt valaki a lelátón, aki a tiszaújvárosiak feltámadásától féltette volna az SZTE-Szedeákot, azt a harmadik negyedben hamar megnyugtatták Simándiék. Nagy szórta a kosarakat, amikor pedig nem ő volt a befejező, Trényi Imrét szolgálta ki fantasztikus asszisztokkal. 12-0-s rohanással kezdett a hazai gárda, majd egy-két apró vendégkosár mellett folytatódott a szegedi kosáreső: a dobóparádé résztvevői, Trényi, Kovács, Tóth, az új “hajszerkezettel” fellépő Simándi Árpád, majd a fiatal Szabad István egymást múlták felül a szebbnél szebb találatokkal. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a Tiszaújváros mintha beletörődött volna a vereségbe: a vendégek fásultan, enerváltan mozogtak a pályán, a legkisebb jelét sem mutatták annak, hogy bármi céljuk lenne még a találkozón. Pedig lehetett volna, ha más nem, hogy 30 pontos vereség alatt megússzák, hiszen ősszel odahaza 90-60-ra verték a szegedieket… Sem a védekezésre, sem a támadásra nem fordított komolyabb figyelmet a Szendrey-legénység, így Tóthék előnye egyre csak hízott (25. perc: 65-36, 29. perc: 81-45).
A vendégek hozzáállása mit sem von le a Szedeák érdemeiből: az egyetemisták igyekeztek kiszolgálni közönségüket. Az utolsó játékrészben is folytatódott a gála, a kérdés csak az volt, mekkora különbségű lesz a győzelem. Már trükkökre is futotta: Kovács zsákolásainak tapsolhattunk. A századik pontot éppen a center érte el – négy perccel a vége előtt… A végeredményt a kiváló napot kifogó Szabad István állította be egy remekbe szabott triplával: 111-67-re nyert az SZTE-Szedeák, így az egymás elleni összevetésben felülkerekedett a Tiszaújvároson.
A vasárnap esti produkcióért mindenképpen kalapot kell emelni a szegedi srácok előtt, ám ahhoz, hogy bármilyen összevetésről is legyen értelme értekezni, végre-valahára az idegenbeli teljesítménynek is javulni kellene…

A férfi kosárlabda NB I/B Keleti csoport 16. fordulójában: SZTE-Szedeák – Tiszaújvárosi Phoenix KK 111-67 (22-19, 21-15, 40-16, 28-17). Szeged, 250 néző.
SZTE-Szedeák: Tóth V. 17, Simándi 11/3, Nagy A. 18, Varga D. (-), Kovács A. 26/6. Csere: Trényi 16, Rezák 3/3, Fülöp 2, Szabad 11/3, Mészáros 5, Szablics 2. Vezetőedző: Bonifert Domonkos.

Bonifert Domonkos: “Örülök, hogy 30 pontnál nagyobb különbséggel tudtunk győzni, ennek a végelszámolásnál még komoly jelentősége lehet. Egészen más arcát mutatta az együttesem, mint a múlt héten Kecskeméten. Ott rengeteget hibáztunk, most a védekezésünk és támadójátékunk is nagyszerűen működött. Le a kalappal a fiúk előtt!”

Sport

Zsótér Donát visszatért a Honvédhoz

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/pintermlajos.jpg

Megjelent:

A szegedi születésű támadó középpályás 2+1 évre kötelezte el magát.

Tovább olvasom

Sport

Dobogóra törne az FK Szeged

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/pintermlajos.jpg

Megjelent:

A szurkolók csapata korábbi játékosokkal és tehetséges fiatalokkal kiegészülve a megye kettő dobogóján végezne az új szezonban.

Tovább olvasom

Hírzóna

Márton Gábor a MOL Fehérvár FC új vezetőedzője

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/pintermlajos.jpg

Megjelent:

Szerző:

Már várja a közös munkát.

Tovább olvasom

Aktuál