Megosztják-e a radikális jobboldalt?

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Jobbik szegedi szervezete sajtótájékoztatót tartott szerdán a radikális jobboldali párt klubházában. A szervezet a Magyarok Szövetségének hétfői rendezvényére és a Ligetfürdő körüli pénzszórásra reagált.

Hétfőn, az újszegedi Rendezvényházban mutatkozott be a Magyarok Szövetsége nevű szervezet, mely a Jobbik szegedi elnöke, Tóth Péter szerint antidemokratikus, és azért jött létre, hogy megossza a radikális jobboldalt. A szövetség tagja és az önkormányzati tagozatának egyik vezetője Apró Juhász János szegedi önkormányzati képviselő már kiírta magát a politikai életből, továbbá nem támogatnak olyan szervezetet, mely tagjai közt tudja Bene Gábort és Halász Józsefet – mondta el az elnök. Véleményük az, hogy a Magyarok Szövetsége egyértelműen a Jobbik gyengítése miatt jött létre, megosztani a radikálisokat. A Jobbik ezért levelet fog írni a nemzeti gondolkodású értelmiségnek, hogy ne támogassa e szövetséget, ne vegyen részt rendezvényeiken.

A szegedi szervezet alelnöke, Rácz Tibor a Ligetfürdő kapcsán emelte fel a szavát. Szerinte elfogadhatatlan, ahogy Botka László szórja a pénzt, és csatlakoznak a Fidesz tiltakozásához a 60 millió forintos jogi tanácsadás, illetve „önreklám” miatt. A Jobbik szerint a fürdőberuházás kapcsán komolyabb fellépésre lett volna szükség, nagyobb ellenzéki nyomásra, ami a szegedi szervezet szerint még mindig várat magára.

Előző sztori

Újabb tiltakozás a hősi emlékmű áthelyezése ellen

Következő sztori

Kohári: „A polgármester legyen sportszerű!”