Írjon nekünk

Közélet

Lófara-ügy: A megyei építészkamara elnökségének nyilatkozata

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

A SZEGEDma.hu elsőként számolt be az önkormányzatnak a Reök-palota előtti teret érintő fejlesztési elképzeléseiről, illetve arról, hogy ennek kapcsán arrébb kívánják helyezni a III. Honvéd Huszárezred hősi emlékművét. A huszárszobor mozgatásáról más szakemberek mellett Koczor György és Kiss István építészek is kifejtették véleményüket portálunkon. A Csongrád Megyei Építész Kamara elnöksége is foglalkozott az üggyel, majd egy nyilatkozatot juttatott el szerkesztőségünkbe, melyet alább teljes egészében közlünk.

A Csongrád Megyei Építész Kamara elnökségének nyilatkozata

A Tisza Lajos körúti huszár emlékmű önkormányzat által tervezett elmozdításával kapcsolatban különféle sajtóorgánumokban napvilágot látott kamaránk több tagjának véleménye az üggyel kapcsolatban. Sajnálatos módon nem minden esetben az érintettek szó szerint idézett szavai jelentek meg, ezért esetenként egyesekben az a látszat is keletkezhetett, hogy valaki a Kamara, az építész szakma úgymond „hivatalos” véleményét képviseli netán annak igényével lép fel.

A Csongrád Megyei Építész Kamara elnöksége ezért szükségesnek tartja, hogy az ilyen nyilatkozatoknak, illetve a nyilatkozatokra való hivatkozásoknak helyt adó sajtó a közvélemény korrekt tájékoztatása érdekében közölje a következőket:

1.  Minden építésznek elvitathatatlan joga véleményt alkotni bármely szakmai kérdésről és ezt a nyilvánossággal is ismertetni. Ez az illető kolléga saját szakmai véleménye, kivéve ha az adott ügyben született testületi véleményt közöl megfelelő felhatalmazás birtokában. Az egyén szakmai véleménye mértékadó voltát az illető kolléga szakmai munkássága hitelesíti vagy nem igazolja.

2.  Az Elnökség az építész szakma képviselőjeként a konkrét ügyben akkor alakított volna ki testületi véleményt, ha bárkitől ilyen irányú felkérést kapott volna. Ilyen megkeresést azonban nem kaptunk.

3. Az írott és az elektronikus sajtóban megjelent általunk ismert nyilatkozatokban nem is láttuk annak jelét, hogy az illető a véleményét a Kamara, az építész szakma úgymond „hivatalos” véleményének próbálta volna beállítani. Ha valaki mégis annak próbálná értelmezni, kérjük, ne tegye.

Szeged, 2009. február 16.

Tarnai István sk.
elnök

Koczor György
alelnök sk.

Szilágyi Ferenc
alelnök sk.

Balogh László sk
Kiss István sk.
Palánkai Tibor sk.
Pap Ádám sk.
elnökségi tagok

Kommentek

Közélet

Ötletei már vannak Botka Lászlónak, konkrétumok viszont nem igen a Tisza-part fejlesztésére

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Ötleteket mutatott be Szeged polgármestere, de nem tudni, hogy mikor és miből lehetne ezekből bármi is. Az aggodalom jogos lehet, mert Botka László eddig már hétszer ígérte meg a harmadik szegedi Tisza-hidat is, amiből mindeddig semmi nem lett.

Tovább olvasom

Közélet

Új helyre költözött a szegedi klinikai központ kemoterápiás kezelő részlege

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Onkoterápiás Klinika kemoterápiás részlege augusztus 26-tól új helyen, a régi kör-intenzív épületének első emeletén működik. A kúraszerű ellátásra alkalmas infúziós kezelős részleghez vezető utakon, a klinika kertben és az épületeken belül is táblákkal segítik a tájékozódást. Kommentek

Tovább olvasom

Hírzóna

Közös munkáltatói fórumot tart a kormányhivatal és az iparkamara

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Az esemény célja, hogy ismertesse a munkahelyteremtő beruházásokhoz kapcsolódó támogatási lehetőségeket.

Tovább olvasom

Aktuál