Sport

Kosárlabda: Életben tartaná a reményt a Szedeák

Kosárlabda: Életben tartaná a reményt a Szedeák

2009. február 27., péntek
Kosárlabda: Életben tartaná a reményt a Szedeák

Múlt vasárnap végre megtört a jég: megszerezte első idegenbeli sikerét az SZTE-Szedeák a férfi kosárlabda NB I/B Keleti csoportjában. Talán csak az alapszakasz végén derül ki, nem volt-e túl késői az újbudai diadal, az mindenesetre bizonyos, hogy lehetőséget teremtett a kapaszkodásra Simándiék számára. Hatan még harcban állnak a negyeddöntőt érő negyedik helyért: vasárnap 18 órakor az egyik nagy rivális, az Óbudai Kaszások ellen folytatja a Szeged - hazai környezetben.

Nem egészen két hete, mikor az SZTE-Szedeákot

idehaza lepte meg a Bajai Bácska

, néhányan azt mondták: a szegediek elbúcsúzhatnak az NB I/B-s negyeddöntőtől. Akkor úgy tűnt,

Trényi Imre

kiválása nagyobb veszteséget jelentett, mint amekkora nyereség

Nyilas István

és

Puszta Dávid

visszatérése az együttesbe. Azóta viszont igencsak megváltozott a helyzet, többek között Nyilas nagyszerű játékának köszönhetően múlt vasárnap megszületett az első idegenbeli siker. Az

Újbuda elleni pontoknak köszönhetően

pedig ismét "lőtávolon" belülre került a Keleti csoport negyedik helye. Négy körrel az alapszakasz vége előtt már bizonyos, hogy a Salgótarján, a Baja és az Eger nem marad le a negyeddöntőről, ám hogy ki lesz a Keleti csoport utolsó befutója, azt még senki sem tudja. A negyedik helyezett Szolnoki Főiskola és a kilencedik Nagykálló között is gyakorlatilag elhanyagolható a különbség, egy-egy győzelmen vagy vereségen rengeteg múlhat. Az SZTE-Szedeák egyelőre a nyolcadik: ugyanúgy nyolc alkalommal diadalmaskodtak a szegediek, mint a Szegeden "tönkrevert" Szolnok, ám kettővel többször maradtak alul, mint a Tisza-parti rivális - mely egyébként két mérkőzéssel kevesebbet játszott... A legtöbben egyébként a Jászberényre tippelnek - a jászságiak a múlt héten megszerezték a korábbi hódmezővásárhelyi

Kováts Róbertet

az NB I/A-s sereghajtó Hegyvidéktől, s kinyilvánították: a bajnoki cím megszerzésére törnek. Ők is csak eggyel nyertek azonban többet, mint a Szedeák, s a két gárda jászberényi mérkőzése még hátravan az alapszakaszból. Miért is adná hát föl a reményt

Bonifert Domonkos

legénysége? "A Baja elleni vereséget követően sikerült tisztáznunk a csapaton belüli félreértéseket, s mindenki nagyon összekapta magát, ennek volt köszönhető az Újbuda elleni siker. Most minden erőnkkel az Óbudai Kaszások legyőzésére koncentrálunk, hiszen szeretnénk visszavágni az őszi vereségért. Nem számolgatunk már, hiszen nem csak a saját kezünkben van a sorsunk; igyekszünk a legjobbunkat nyújtani a következő találkozókon, s aztán meglátjuk, mindez mire lesz elég.

Tóth Viktorra

sajnos nem számíthatok vasárnap, hiszen az irányító műtött lába bevizesedett. A többiek épek, egészségesek és rendkívül elszántak. Úgy készülnek, hogy bebizonyítják lelkes közönségünknek, a két héttel ezelőtti hazai vereség csupán kisiklás volt. Tapasztalt, rutinos gárda az egykori szövetségi kapitány,

Ránky Mátyás

által edzett Kaszások, különösen

Mike Lászlóra, Tiba Jánosra

és

Nagy Bálintra

kell majd odafigyelnünk. Ha őket sikerül semlegesítenünk, s érvényesíteni tudjuk erősségeinket, akkor örömöt szerezhetünk az értünk szorítóknak" - mondta a SZEGEDma.hu-nak Bonifert Domonkos, aki hozzátette: Nyilas István rutinja és magassága aranyat érhet a gárda számára, melynek játéka bizonyosan nem gyorsult, ám mindenképpen pontosabb és gondolkodóbb lett. A vasárnap 18 órakor az újszegedi sportcsarnokban sorra kerülő SZTE-Szedeák - Óbudai Kaszások mérkőzést a diákok és a nyugdíjasok ingyenesen tekinthetik meg.

Emlékeztetőül az őszi jegyzőkönyv:

A férfi kosárlabda NB I/B Keleti csoport 8. fordulójában: Óbudai Kaszások - SZTE-Szedeák 87-70 (20-21, 20-17, 20-17, 27-15).

SZTE-Szedeák: Simándi 14/6, Rezák 1, Nagy A. 18, Kovács 16/6, Kukla 10. Csere: Trényi 9, Fülöp 1, Magyar 1. Edző: Bonifert Domonkos.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.