Kosárlabda: Életben tartaná a reményt a Szedeák

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Múlt vasárnap végre megtört a jég: megszerezte első idegenbeli sikerét az SZTE-Szedeák a férfi kosárlabda NB I/B Keleti csoportjában. Talán csak az alapszakasz végén derül ki, nem volt-e túl késői az újbudai diadal, az mindenesetre bizonyos, hogy lehetőséget teremtett a kapaszkodásra Simándiék számára. Hatan még harcban állnak a negyeddöntőt érő negyedik helyért: vasárnap 18 órakor az egyik nagy rivális, az Óbudai Kaszások ellen folytatja a Szeged – hazai környezetben.

Nem egészen két hete, mikor az SZTE-Szedeákot idehaza lepte meg a Bajai Bácska, néhányan azt mondták: a szegediek elbúcsúzhatnak az NB I/B-s negyeddöntőtől. Akkor úgy tűnt, Trényi Imre kiválása nagyobb veszteséget jelentett, mint amekkora nyereség Nyilas István és Puszta Dávid visszatérése az együttesbe. Azóta viszont igencsak megváltozott a helyzet, többek között Nyilas nagyszerű játékának köszönhetően múlt vasárnap megszületett az első idegenbeli siker. Az Újbuda elleni pontoknak köszönhetően pedig ismét “lőtávolon” belülre került a Keleti csoport negyedik helye.

Négy körrel az alapszakasz vége előtt már bizonyos, hogy a Salgótarján, a Baja és az Eger nem marad le a negyeddöntőről, ám hogy ki lesz a Keleti csoport utolsó befutója, azt még senki sem tudja. A negyedik helyezett Szolnoki Főiskola és a kilencedik Nagykálló között is gyakorlatilag elhanyagolható a különbség, egy-egy győzelmen vagy vereségen rengeteg múlhat. Az SZTE-Szedeák egyelőre a nyolcadik: ugyanúgy nyolc alkalommal diadalmaskodtak a szegediek, mint a Szegeden “tönkrevert” Szolnok, ám kettővel többször maradtak alul, mint a Tisza-parti rivális – mely egyébként két mérkőzéssel kevesebbet játszott…

A legtöbben egyébként a Jászberényre tippelnek – a jászságiak a múlt héten megszerezték a korábbi hódmezővásárhelyi Kováts Róbertet az NB I/A-s sereghajtó Hegyvidéktől, s kinyilvánították: a bajnoki cím megszerzésére törnek. Ők is csak eggyel nyertek azonban többet, mint a Szedeák, s a két gárda jászberényi mérkőzése még hátravan az alapszakaszból. Miért is adná hát föl a reményt Bonifert Domonkos legénysége?

“A Baja elleni vereséget követően sikerült tisztáznunk a csapaton belüli félreértéseket, s mindenki nagyon összekapta magát, ennek volt köszönhető az Újbuda elleni siker. Most minden erőnkkel az Óbudai Kaszások legyőzésére koncentrálunk, hiszen szeretnénk visszavágni az őszi vereségért. Nem számolgatunk már, hiszen nem csak a saját kezünkben van a sorsunk; igyekszünk a legjobbunkat nyújtani a következő találkozókon, s aztán meglátjuk, mindez mire lesz elég. Tóth Viktorra sajnos nem számíthatok vasárnap, hiszen az irányító műtött lába bevizesedett. A többiek épek, egészségesek és rendkívül elszántak. Úgy készülnek, hogy bebizonyítják lelkes közönségünknek, a két héttel ezelőtti hazai vereség csupán kisiklás volt. Tapasztalt, rutinos gárda az egykori szövetségi kapitány, Ránky Mátyás által edzett Kaszások, különösen Mike Lászlóra, Tiba Jánosra és Nagy Bálintra kell majd odafigyelnünk. Ha őket sikerül semlegesítenünk, s érvényesíteni tudjuk erősségeinket, akkor örömöt szerezhetünk az értünk szorítóknak” – mondta a SZEGEDma.hu-nak Bonifert Domonkos, aki hozzátette: Nyilas István rutinja és magassága aranyat érhet a gárda számára, melynek játéka bizonyosan nem gyorsult, ám mindenképpen pontosabb és gondolkodóbb lett.

A vasárnap 18 órakor az újszegedi sportcsarnokban sorra kerülő SZTE-Szedeák – Óbudai Kaszások mérkőzést a diákok és a nyugdíjasok ingyenesen tekinthetik meg.

Emlékeztetőül az őszi jegyzőkönyv:

A férfi kosárlabda NB I/B Keleti csoport 8. fordulójában: Óbudai Kaszások – SZTE-Szedeák 87-70 (20-21, 20-17, 20-17, 27-15). SZTE-Szedeák: Simándi 14/6, Rezák 1, Nagy A. 18, Kovács 16/6, Kukla 10. Csere: Trényi 9, Fülöp 1, Magyar 1. Edző: Bonifert Domonkos.

Előző sztori

"Warholizálnak" a street artosok Szegeden

Következő sztori

Szegedi közgyűlés: Senki sem kért bocsánatot

Legutóbbi hasonló cikkek