Írjon nekünk
Nemzeti Konzultáció

Szórakozás

Kedd: Koncertek minden műfajban

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

A zene kedvelőinek szép nap lesz a kedd. A Nagyszínházban Filharmóniai koncertre várják a komolyzene rajongóit, a Reökben lírai dalok és áriák csokrát nyújtják a hallgatónak, a Millenniumi Kávéházban Eda és az All In-koncert, a Nemzetiségek Házában Dinnyés József daltulajdonos gitáros énekes előadássorozatának második részét hallgathatjuk meg. Kedden is táncolják a Csipkerózsikát a Kisszínházban, lesz Gólyakalifa a bábszínházban, és bemutatják a Klub Nextben Apró Ferenc Dankó Emlékkönyvét. Előadásokat hallgathatunk az evolúciós rendszerbiológiáról és a flavonoidok szerepéről az egészség megőrzésében. Délután a Világmegváltók-sorozatban magyar film, és két jó buli este… ez keddi ajánlatunk.

Filharmóniai Koncert

A Nagyszínházban kedden 19.30-kor Filharmóniai koncert.
A műsor: Mendelssohn: III.szimfónia, a-moll (“Skót”), Op.56, Ginastera: Hárfaverseny, Kodály: Fölszállott a páva – változatok magyar népdalra. Vezényel: Pál Tamás.
Szólista: Constance Luzzati – hárfa (Franciaország). Az előadásra a Fricsay-bérlet/4 érvényes.

Színház és bábszínház

A Kisszínházban kedden 18 órakor: Csipkerózsika – táncjáték felnőtteknek – a Szegedi Kortárs Balett előadása (Deák Ferenc 2 bérlet).
A Kövér Béla Bábszínházban kedden délelőtt 10 órakor Gólyakalifa, a Szendi bérlet érvényes.

Művészettörténet a Reökben

Folytatódik Nátyi Róbert művészettörténeti előadás-sorozata a Reökben. A Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Tanárképző Főiskolai Kar Rajz-művészettörténet tanszékének oktatója ebben a félévben többek között az európai, azon belül bővebben a magyar gótikus építészetről és képzőművészetről, francia és angol romantikus festészetről, impresszionizmusról, szimbolizmusról, szecesszióról, absztrakt expresszionizmusról, pop-artról és body-artról, akcionizmusról beszél. Előadásai nem csupán az egyetemi hallgatók számára lehetnek érdekesek, így a Reök látogatói is lehetőséget kapnak arra, hogy betekintsenek a művészetek rejtelmeibe, mindezt Nátyi Róbert lehengerlő előadásmódját követve tehetik meg kedden 12, 14 és 16 órától.

Lírai dalok, áriák koncert

Lírai dallamok csokra ez, melyben reneszánsztól a XX. századig terjedően, fájdalmas és vidám hangvételű darabok egyaránt elhangzanak. Pálfi László bariton énekes, a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karának énekművész szakos hallgatója és Ordasi Anna zongoraművész adnak koncertet a Reökben kedden 19 órakor. A műsor részletesen a Reök honlapján olvasható.

Eda és az All In – koncert

A Millenniumi Kávéházban kedden 20 órakor Eda és az All In – koncert az Artstab szervezésében.

Dankó Emlékkönyv-bemutató

A Klub Nextben (Tisza Lajos krt. 63. sz.) kedden 16 órakor Apró Ferenc: Dankó Emlékkönyv bemutatója. Házigazda és beszélgetőtárs: Majzik István a Bába és Társa könyvkiadó ügyvezető igazgatója.

Dinnyés József daltulajdonos a Nemzetiségek Házában

Dinnyés József daltulajdonos, gitáros énekes előadássorozatának II. részét hallgathatjuk meg Bocskai Istvántól II. Rákóczi Ferencig írt verses, énekelt történelem címmel kedden 18 órakor a Nemzetiségek Házában (Osztrovszky u. 6.).

Előadások az evolúciós rendszerbiológiáról

A SZTE JGYPK Főépületben (Boldogasszony sgt. 6. II. em. 131. t.) kedden 18 órakor Előadások az evolúciós rendszerbiológiáról címmel két előadást hallhatunk: Bogos Balázs (Tudományos munkatárs, Szegedi Biológiai Központ): Az antibiotikum-rezisztencia evolúciója, és Kovács Károly (MTA SZBK): Evolúcióelmélet a gyakorlatban.

Legyen az egészség természetes

A Szeged Étteremben (Széchenyi tér) kedd 18 óra Legyen az egészség természetes címmel a flavonoidokat mutatja be Ferenczi Jánosné dietetikus.

Keddi moziműsorok

A Grand Caféban kedden:
19 órakor: Good – feliratos angol-német film, rendező: Vicente Amorim.
21 órakor: A szerelem határai (The Edge of Love) – feliratos angol film, rendező: John Maybury.

A Belvárosi Mozi keddi műsora:

A Zsigmond Vilmos teremben:
10,14, 16 és 18 órától: Volt 3D – színes, szinkronizált amerikai animációs film. Rendező: Chris Williams, Byron Howard.
20 órától: U2 3D – színes amerikai koncertfilm, rendező: Mark Pellington, Catherine Owens.

A Balázs Béla teremben:
16 órakor: Világmegváltók-sorozatTörök Ferenc: Overnight – színes magyar film. A film előtt bevezetőt mond: Ibos Éva művészettörténész. 18.15-kor és 20.30-kor Papírkutyák – színes magyar vígjáték. Rendező: Gyöngyössy Bence.

A Csőke József teremben:
15.45-kor: Ausztrália – színes, feliratos, ausztrál-amerikai film, rendezte: Baz Luhrmann.
18.30-kor és 20.45-kor: Csereüvegek – színes, feliratos cseh dráma. Rendező: Jan Sverák.

Kedd esti bulik
A SZOTE Klubban kedden 21 órakor Gonzo Koncert – JUGYUS Buli Patkós doktorral. Bacardi Cola akció!
Az Ikon Caffé&Lounge-ban (Kárász u. 9.) kedden este Ladies’ night party – a legnagyobb funky, r’N’b, hip-hop zenék a 80-as évektől napjainkig. Fellép: DJ Cybere.

Tovább olvasom

Hírzóna

Indiánok lepték el a makói Erzsébet-házat

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Máté Roland műsorvezető lesz a táborzáró vendége.

Tovább olvasom

Balhé

Rendszeresen beleürítenek a vásárhelyi strand egyik medencéjébe

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A múlt héten négyszer kellett emiatt leengedni a vizet.

Tovább olvasom

Gasztro

Íme, ez az Év Tortája idén

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Fehércsokoládés piskóta, sáfrányos birs zselé, kekszes-fehércsokoládés ropogós réteg, mogyoró ganache, mandula mousse, tejcsokoládés bevonat. Csak ennyi kell hozzá!

Tovább olvasom

Aktuál