A Mórahalom ellen is győzött a Tisza Volán SC

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Jó időben jó játék, rossz időben rossz játék – így összegezte a Tisza Volán SC vezetőedzője a szombat délutáni, Mórahalom elleni mérkőzés tapasztalatait. Hatodik edzőmeccsét is sikerrel vívta meg a kék-fekete alakulat – tehetjük hozzá. Vasárnap 11 órától a Röszke következik.

Szombaton délután ismét megyei I. osztályú ellenfelet fogadott a Tisza Volán SC NB III-as labdarúgócsapata. A kék-feketék eddig mind az öt felkészülési mérkőzésüket megnyerték, s a hatodik fellépésükön sem hibáztak, habár nem volt könnyű dolguk a Mórahalom ellen.

Napsütésben kezdődött a találkozó, s a hazaiak léptek fel támadólag. A Volán tetszetősen focizott, türelmesen adogatott, helyzetek tömkelegét dolgozta ki, ám a lehetőségeket egymás után hibázta el. Több alkalommal nagyszerűen hárított a vendégek portása. Az első játékrészben nem esett gól, fordulás után viszont rákezdett a hó. Tíz-tizenöt percig ez sem hozott változást, továbbra is jól mozogtak és ügyesen szőtték akcióikat a Buchholcz-legények, ám a helyzetek kihasználásával továbbra is hadilábon álltak. Majd húsz-huszonöt perces rövidzárlat következett játékukban, a Mórahalom átvette az irányítást, s pontrúgásokból veszélyeztetett. A Volán ebben a periódusban rengeteg szabálytalanságával vétette magát észre. A sors iróniája, hogy akkor talált be a hazai együttes, mikor a legrosszabbul játszott: egy Szilágyi ellen elkövetett faultot Huszárik bosszult meg góllal, 17 méterről, középről lőtt a vendégek hálójába szabadrúgásból. Ezt követően itt is, ott is adódott még lehetőség, ám több gól már nem esett. Mindez azt jelenti, hogy zsinórban hatodik győzelmét aratta a Tisza Volán SC.

Buchholcz Gábor vezetőedző a következőképpen látta a találkozót: “Az első félidőben nyújtott teljesítménnyel maximálisan elégedett vagyok, rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, s ebben az időszakban nem is olyan nagy probléma, ha nem használjuk ki ezeket, lényeg, hogy a bajnokság kezdetére megleljük a góllövőcipőt. A második játékrész húsz-huszonöt perces visszaesésére viszont nem találok sem mentséget, sem magyarázatot, nem is ismertem a csapatra! Ez az utolsó hétvége, mikor még mindenki lehetőséget kap, kíváncsi vagyok, a vasárnapi, Röszke elleni alakulat mire lesz képes.”

A Tisza Volán SC vasárnap 11 órakor a Röszkét fogadja a Felső Tisza parti stadionban, a műfüvön, akkor a Dongó – Mészáros, Gerebicz, Grünwald, Szabó A. – Herczeg, Dargó – Beretka, Frank, Harmos – Füle tizenegy, illetve a vírusos gyomorfertőzésből felépült Mórocz Zsolt és Drágity Dusán futhat ki a gyepre.

Felkészülési labdarúgó-mérkőzésen: Tisza Volán SC – Mórahalom 1-0 (0-0). Felső Tisza parti stadion. Gólszerző: Huszárik.
Tisza Volán SC: Czirják (Vasas, a szünetben) – Búzási, Vida, Dargó, Garamvölgyi – Szilágyi, Török – Beretka (Vágó A., a szünetben), Huszárik, Szabó T.Kazi. Vezetőedző: Buchholcz Gábor.

no images were found

Default thumbnail
Előző sztori

Ismét Botka Lászlót választották az MSZP Csongrád megyei elnökévé

Következő sztori

Listavezetőt vert az FK 1899 Szeged

Legutóbbi hasonló cikkek