Sport

A Mórahalom ellen is győzött a Tisza Volán SC

A Mórahalom ellen is győzött a Tisza Volán SC

2009. február 14., szombat
A Mórahalom ellen is győzött a Tisza Volán SC

Jó időben jó játék, rossz időben rossz játék - így összegezte a Tisza Volán SC vezetőedzője a szombat délutáni, Mórahalom elleni mérkőzés tapasztalatait. Hatodik edzőmeccsét is sikerrel vívta meg a kék-fekete alakulat - tehetjük hozzá. Vasárnap 11 órától a Röszke következik.

Szombaton délután ismét megyei I. osztályú ellenfelet fogadott a Tisza Volán SC NB III-as labdarúgócsapata. A kék-feketék eddig mind az öt felkészülési mérkőzésüket megnyerték, s a hatodik fellépésükön sem hibáztak, habár nem volt könnyű dolguk a Mórahalom ellen. Napsütésben kezdődött a találkozó, s a hazaiak léptek fel támadólag. A Volán tetszetősen focizott, türelmesen adogatott, helyzetek tömkelegét dolgozta ki, ám a lehetőségeket egymás után hibázta el. Több alkalommal nagyszerűen hárított a vendégek portása. Az első játékrészben nem esett gól, fordulás után viszont rákezdett a hó. Tíz-tizenöt percig ez sem hozott változást, továbbra is jól mozogtak és ügyesen szőtték akcióikat a Buchholcz-legények, ám a helyzetek kihasználásával továbbra is hadilábon álltak. Majd húsz-huszonöt perces rövidzárlat következett játékukban, a Mórahalom átvette az irányítást, s pontrúgásokból veszélyeztetett. A Volán ebben a periódusban rengeteg szabálytalanságával vétette magát észre. A sors iróniája, hogy akkor talált be a hazai együttes, mikor a legrosszabbul játszott: egy

Szilágyi

ellen elkövetett faultot

Huszárik

bosszult meg góllal, 17 méterről, középről lőtt a vendégek hálójába szabadrúgásból. Ezt követően itt is, ott is adódott még lehetőség, ám több gól már nem esett. Mindez azt jelenti, hogy zsinórban hatodik győzelmét aratta a Tisza Volán SC.

Buchholcz Gábor

vezetőedző a következőképpen látta a találkozót: "Az első félidőben nyújtott teljesítménnyel maximálisan elégedett vagyok, rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, s ebben az időszakban nem is olyan nagy probléma, ha nem használjuk ki ezeket, lényeg, hogy a bajnokság kezdetére megleljük a góllövőcipőt. A második játékrész húsz-huszonöt perces visszaesésére viszont nem találok sem mentséget, sem magyarázatot, nem is ismertem a csapatra! Ez az utolsó hétvége, mikor még mindenki lehetőséget kap, kíváncsi vagyok, a vasárnapi, Röszke elleni alakulat mire lesz képes."

A Tisza Volán SC vasárnap 11 órakor a Röszkét fogadja

a Felső Tisza parti stadionban, a műfüvön, akkor a

Dongó - Mészáros, Gerebicz, Grünwald, Szabó A. - Herczeg, Dargó - Beretka, Frank, Harmos - Füle

tizenegy, illetve a vírusos gyomorfertőzésből felépült

Mórocz Zsolt

és

Drágity Dusán

futhat ki a gyepre.

Felkészülési labdarúgó-mérkőzésen: Tisza Volán SC – Mórahalom 1-0 (0-0).

Felső Tisza parti stadion. Gólszerző: Huszárik. Tisza Volán SC:

Czirják

(

Vasas

, a szünetben) –

Búzási, Vida, Dargó, Garamvölgyi

– Szilágyi,

Török

– Beretka (

Vágó A.

, a szünetben), Huszárik,

Szabó T.

-

Kazi.

Vezetőedző: Buchholcz Gábor.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.