/

100 évesen is fitten

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Pap Jani bácsi 100. születésnapjára nemcsak a családtagok, de a rokonok, barátok, ismerősök népes tábora is megjelent a Roosevelt téri halászcsárdában rendezett ünnepségen. Az ünnepeltet Solymos László alpolgármester köszöntötte, továbbá jókívánságait fejezte ki Védháti László, az országos veterán repülőszövetség elnöke, valamint Frányó István, az egykori vas- és fémipari szövetkezet (e cégtől vonult Jani bácsi szerszámkészítőként nyugdíjba) elnöke is.

A két világháborút megélt Jani bácsi most is jó egészségnek örvend. Friss, naprakész, és érdeklődő minden téren. Élete egészen 95 éves koráig a munkáról, a sportról, a hobbiról, a modellezésről szólt. Már 10 éves korában megismerkedett a repülő- és hajókészítés fortélyaival, emellett rendszeresen sportolt: vitorlázott, biciklizett, sárkányrepülőzött, sőt kiderült, annyira túlzásba vitte, hogy 95 éves korában kellett letiltani ezen élvezetekről.

Jani bácsi, bár káros szenvedélyeknek nem hódolt, ebéd után szívesen elfogyasztott egy pohár fehérbort. Szellemi frissességét az is jelzi, hogy amikor, nemrég egy pesti újságíró felkereste, 6 órán keresztül étlen-szomjan, szünet nélkül beszélgetett vele, úgy kellett kimenteni.

Előző sztori

Kollégiumbezárások ellen tiltakozik a Jobbik

Következő sztori

Szerda: A kommunizmus áldozatainak emléknapja