Közélet

100 évesen is fitten

100 évesen is fitten

2009. február 24., kedd
100 évesen is fitten

Pap Jani bácsi 100. születésnapjára nemcsak a családtagok, de a rokonok, barátok, ismerősök népes tábora is megjelent a Roosevelt téri halászcsárdában rendezett ünnepségen. Az ünnepeltet Solymos László alpolgármester köszöntötte, továbbá jókívánságait fejezte ki Védháti László, az országos veterán repülőszövetség elnöke, valamint Frányó István, az egykori vas- és fémipari szövetkezet (e cégtől vonult Jani bácsi szerszámkészítőként nyugdíjba) elnöke is.

A két világháborút megélt Jani bácsi most is jó egészségnek örvend. Friss, naprakész, és érdeklődő minden téren. Élete egészen 95 éves koráig a munkáról, a sportról, a hobbiról, a modellezésről szólt. Már 10 éves korában megismerkedett a repülő- és hajókészítés fortélyaival, emellett rendszeresen sportolt: vitorlázott, biciklizett, sárkányrepülőzött, sőt kiderült, annyira túlzásba vitte, hogy 95 éves korában kellett letiltani ezen élvezetekről. Jani bácsi, bár káros szenvedélyeknek nem hódolt, ebéd után szívesen elfogyasztott egy pohár fehérbort. Szellemi frissességét az is jelzi, hogy amikor, nemrég egy pesti újságíró felkereste, 6 órán keresztül étlen-szomjan, szünet nélkül beszélgetett vele, úgy kellett kimenteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.