Újszegedi délután(ok): Puskás Ferencre emlékeznek

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az újszegedi Rendezvényház Kht. új előadássorozatot indít, Újszegedi Délután (ok) címmel. Az előadássorozat első rendezvénye alkalmával Magyar Futballrapszódia alcímmel Puskás Ferencre emlékeznek 2009. január 30-án, 18 órakor, az újszegedi, Közép fasor 1-3. szám alatti Rendezvényházban.

A világhírű futballista személyéhez kapcsolódó kerekasztal-beszélgetésen részt vesz Varga Zoltán válogatott labdarúgó, edző, az utolsó nagy nemzedék kiemelkedő alakja, Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyéspüspök, gyakorló labdarúgó, és Borsi-Kálmán Béla történész, diplomata, amatőr labdarúgó, az Aranycsapat kapitányáról készült könyv szerzője.
A beszélgetés moderátora Gazsó L. Ferenc.

Szó esik majd Puskás Öcsi zsenialitásáról, személyiségéről, koráról, az Aranycsapat kapitányának legjobb kontrasztjáról, Varga Zoltánról, a kiemelkedő tehetségről. A kötetlen beszélgetés további témakörei között megemlíthetjük a rendkívüli sportteljesítmény és hit kapcsolatát, a tehetség teremtő erejét, továbbá a futball bűvöletét, nemzet és jellemformáló szerepét. De természetesen nem maradhat ki a magyar foci elsorvasztásának folyamata és feltámasztásának lehetőségei sem.

A beszélgetésen való részvétel ingyenes. Minden kedves érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők.

Előző sztori

Kedd: Filharmóniai Koncert és Antigoné a Reökben

Következő sztori

Farsangi hancúrozások