Szerda: Beszélgessünk a rendszerváltásról és a globalizmusról

Cikkünk frissítése óta eltelt 15 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szerdán még szünet van a színházban, a háttérben bizonyára a pénteki bemutatóra készülnek, így most csak a bábszínház kínál előadást kicsi (és nagyobb) nézőinek. A Somogyi-könyvtárban két könyvbemutatóra is várják a közönséget, mindkét téma méltán tarthat számot érdeklődésünkre: rendszerváltás és személyiségkalauz. Nem kevésbé izgalmas a Nemzeti Klub szerdai könyvbemutatója: beszélgessünk a globalizmusról. A Klub Nextben jog, kozmetika és grafológia határterületein bolyonghatunk, de ha nem kívánunk elmélyülni a politikában vagy a tudományban, a Nemzetiségek Házában vár a görög táncház. Csütörtökön műsorváltozás a mozikban, aki még nem látta az aktuális filmeket, itt az alkalom, szerdán még megnézheti, és persze a buli sem marad el…

Bábszínház

A Kövér Béla Bábszínházban szerda délután 14.30-kor Napsugár, az előadásra a Mókus bérlet érvényes. Jegyek válthatók a pénztárnál, az előadások kezdete előtt fél órával. A jegyár egységesen 650 Ft.

A rendszerváltozás társadalmi mérlege

Tamasi Mihály: A rendszerváltozás társadalmi mérlege című könyvéről beszélgetnek szerdán 16 órakor a Somogyi-könyvtárban a szerző és a házigazda, Majzik István a Bába és Társa könyvkiadó ügyvezető igazgatója.

Személyiségkalauz üzleti szemmel – könyvbemutató

Nyíri Zoltán és Hackl Krisztián könyve egyszerű, gyorsan tanulható és alkalmazható instrukciókat ad önmagunk és mások megértéséhez, magán- és szakmai kapcsolataink fejlesztéséhez. Segítséget nyújthat bárkinek, aki emberekkel foglalkozik: üzletkötőknek, pedagógusoknak, cégvezetőknek. A könnyed, laza stílusú kötetet egy rövid, játékos önismereti teszt, számtalan hétköznapi példa és 25 vicces illusztráció is színesíti. A Személyiségkalauz üzleti szemmel című könyvet szerdán délután 5 órai kezdettel mutatják be a Somogyi-könyvtár első emeleti zeneszobájában.

A globalizmusról a Nemzeti Klubban

Szerdán 17 órakor a Nemzeti Klubban, a Független Városi Szövetség Magyar Egyesület Klubhelységében (Szent-Györgyi Albert u 2.) Drábik János bemutatja új könyvét Örvénylés a globalizmus viharzónájában címmel. Házigazda: Bene Gábor.

Paragrafusoktól a grafológiáig

A Klub Nextben (Tisza Lajos krt.63.) szerdán 18 órától többrétegű beszélgetésen vehetünk részt Major Amina Ágnes jogász, kozmetikus, tetováló-művész, íráselemzővel Paragrafusoktól a grafológiáig címmel. Az est előtt és után lehetőség nyílik rövid grafológiai elemzésre is. Háziasszony: Fehér Zsuzsanna.

Görög táncház

Szerdán 18 órakor a Nemzetiségek Házában (Osztrovszky u. 6.) Görög táncház. Vezeti: Szeltner László.

Szerdai moziműsorok

A Grand Caféban szerdán:
18.45-kor Kaméleon – magyar szélhámosfilm, rendező: Goda Krisztina.
21 órakor: Az ígéret szép szó (Zavet), feliratos szerb-francia film, rendező: Emir Kusturica.

A Belvárosi Mozi szerdai műsora:

A Zsigmond Vilmos teremben:
14, 18 és 20 órától: U2 3D színes amerikai koncertfilm, rendező: Mark Pellington, Catherine Owens.

A Balázs Béla teremben:
15.45-kor és 20.15-kor Sukiyaki Western Djangoszínes, feliratos japán szamuráj-westernfilm. Rendező: Takashi Miike.
18 órakor: Cselek színes, feliratos lengyel dráma. Rendező: Andrzej Jakimowski.

A Csőke József teremben:
16.15-kor: Mamma mia!színes, szinkronizált amerikai zenés, romantikus vígjáték. Rendező: Phyllida Lloyd
18.30-kor és 20.45-kor Kínzó együttlét – színes feliratos német filmdráma.

Bulik szerda este

A Fészek Klubban (Brüsszeli krt. 22.) szerda este Karaoke-est.
Az Ikon Caffé&Lounge-ban (Kárász u. 9.) szerda este Funky Night fever – a legnagyobb funky, r’N’b, hip-hop zenék a 80-as évektől napjainkig. Fellép: DJCybere.

Előző sztori

Hajléktalanoknak nyitottak egészségügyi centrumot Szegeden

Következő sztori

Sírrablók nyomában a Móra-múzeum régészei