Kézilabda-vb: A németek ellen az ötödik helyért

Cikkünk frissítése óta eltelt 14 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hatalmas csatában, Császár Gábornak az utolsó percben elért találatával verte a Koreai Köztársaságot a magyar férfi kézilabda-válogatott a horvátországi világbajnokság középdöntőjében, s mivel a szlovákok nem bírtak a svédekkel, együttesünk az előkelő ötödik helyért mérkőzhet.

A keddi nap első találkozóját vívta a magyar és a koreai gárda Zágrábban. A kezdeti periódusban az ázsiaiak uralták a játékot, a mieink mind elöl, mind hátul gondokkal küszködtek. Fazekas helyett hamar Puljezevics érkezett a kapuba, ám csak lassan ébredezett a piros-fehér-zöld alakulat. Igazából csak a második félidőre állt össze a csapat, s remek végjátékkal sikerült is leküzdeni Koreát. Mivel ezt követően a svédek megtették azt a szívességet, hogy legyőzték Szlovákiát, eldőlt, hogy Magyarország csütörtökön az 5. helyért csatázhat. A nap végére pedig az is kiderült, hogy az ellenfél Németország lesz. Azon a mérkőzésen lép pályára utoljára a magyar válogatott mezében Puljezevics Nenad, a Pick Szeged kapusa.

A középdöntő I. csoportjának 3. körében: Magyarország – Koreai Köztársaság 28-27 (11-14). A magyar gárdában Puljezevics jól védett, Zubai egyszer volt eredményes, Herbert és Katzirz a védekezésben jeleskedett. További eredmények: Svédország – Szlovákia 27-26, Horvátország – Franciaország 22-19.

A csoport végeredménye: 1. Horvátország 10 pont (137-118), 2. Franciaország 8 (139-112), 3. Magyarország 5 127-135), 4. Svédország 4 135-140), 5. Szlovákia 3 (124-137), 6. Koreai Köztársaság 0 (119-139).

Az elődöntők párosítása: Horvátország – Lengyelország, Dánia – Franciaország.

Magyarország csütörtökön 15 órakor az 5. helyért mérkőzik Németország ellen.

Előző sztori

„Gázzal” szemben: a napsugárzástól a biogázig

Következő sztori

Erőszak az iskolában: Nem biológiai, de jogi és pszichológiai értelemben erőszak történt