Sport

Kézilabda-vb: A németek ellen az ötödik helyért

Kézilabda-vb: A németek ellen az ötödik helyért

2009. január 28., szerda
Kézilabda-vb: A németek ellen az ötödik helyért

Hatalmas csatában, Császár Gábornak az utolsó percben elért találatával verte a Koreai Köztársaságot a magyar férfi kézilabda-válogatott a horvátországi világbajnokság középdöntőjében, s mivel a szlovákok nem bírtak a svédekkel, együttesünk az előkelő ötödik helyért mérkőzhet.

A keddi nap első találkozóját vívta a magyar és a koreai gárda Zágrábban. A kezdeti periódusban az ázsiaiak uralták a játékot, a mieink mind elöl, mind hátul gondokkal küszködtek.

Fazekas

helyett hamar

Puljezevics

érkezett a kapuba, ám csak lassan ébredezett a piros-fehér-zöld alakulat. Igazából csak a második félidőre állt össze a csapat, s remek végjátékkal sikerült is leküzdeni Koreát. Mivel ezt követően a svédek megtették azt a szívességet, hogy legyőzték Szlovákiát, eldőlt, hogy Magyarország csütörtökön az 5. helyért csatázhat. A nap végére pedig az is kiderült, hogy az ellenfél Németország lesz. Azon a mérkőzésen lép pályára utoljára a magyar válogatott mezében Puljezevics Nenad, a Pick Szeged kapusa.

A középdöntő I. csoportjának 3. körében:

Magyarország - Koreai Köztársaság 28-27 (11-14).

A magyar gárdában Puljezevics jól védett,

Zubai

egyszer volt eredményes,

Herbert

és

Katzirz

a védekezésben jeleskedett. További eredmények:

Svédország - Szlovákia 27-26, Horvátország - Franciaország 22-19.

A csoport végeredménye:

1. Horvátország 10 pont (137-118), 2. Franciaország 8 (139-112),

3. Magyarország 5 127-135),

4. Svédország 4 135-140), 5. Szlovákia 3 (124-137), 6. Koreai Köztársaság 0 (119-139).

Az elődöntők párosítása:

Horvátország - Lengyelország, Dánia - Franciaország. Magyarország csütörtökön 15 órakor az 5. helyért mérkőzik Németország ellen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.