Kedd: Filharmóniai Koncert és Antigoné a Reökben

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kedden különleges és érdekes műsorral várják a komolyzene kedvelőit a színházba, a Szegedi Szimfonikus Zenekar koncertjére. A Reökben újra műsoron a nagy sikerű „Kötelezők szabadon” programsorozat első előadása, az Antigoné – nemcsak diákoknak. A Közéleti Kávéház beszélgetéseiből Csongrád megye repüléstörténetét ismerhetik meg, és megtudhatják, mire képes az emberi memória. A Nemzetiségek Házában vendégeskedik Dinnyés József, lesz Rozsdamaró táncház a Tamási Klubban, ezen a napon is érdemes moziba menni, aki pedig esti bulira vágyik, választhat: funky, hip-hop, vagy tradicionális dzsessz?

Hangverseny és bábszínház

A Nagyszínházban Filharmóniai Koncertre várják a komolyzene kedvelőit kedden este fél nyolckor. A műsoron: Goldmark, Madarász, Richard Strauss. Közreműködik a Szegedi Szimfonikus Zenekar. Vezényel: Gyüdi Sándor.

A Kövér Béla Bábszínházban kedden délelőtt 10 órakor Sampucli, az irigy perselymalac, az előadásra a Cirmos bérlet érvényes. Jegyek válthatók a pénztárnál, az előadások kezdete előtt fél órával. A jegyár egységesen 650 Ft.

Kötelezők szabadon: Antigoné a Reökben

Kedden 19 órakor újra műsoron a nagy sikerű „Kötelezők szabadon” programsorozat első előadása, az Antigoné, a görög tragédia, Csikós Ildikó rendezésében, a Szegedi Focus Műhely színészeinek előadásában. A „Kötelezők szabadon” sorozat legfőbb célkitűzése, hogy felkeltse a középiskolás diákok érdeklődését a kötelező olvasmányok, általában az olvasás és a színház iránt. Az érdeklődőket – nem csak diákokat – szeretettel várják a Reökben. Az előadásra szóló belépő ára 500 Ft.

Repülésről és memóriáról – Közéleti Kávéházi beszélgetések

A SZTE Állam- és Jogtudományi Kar 3. emeleti Társalgójában (Tisza Lajos krt.54.) kedden 16 órakor Csongrád megye repüléstörténetének trilógiája címmel hallgathatnak előadást, utalva a Szegedi repülés története (társszerzőkkel), az Algyői repülőtér históriája és Szentes és a repülés című repülés-helytörténeti írásokra is. Vendég: Pusztai János, egykori sportrepülő. A könyveket bemutatja: Olasz Lajos történész.

Ugyanitt kedden18 órakor Mire képes a memória? címmel beszélgetés Gerő Zsolt fejszámolóval. Házigazda: Lőrik György. Beszélgetőtárs: Szalay István, a Szegedi Közéleti Kávéház Kuratóriumának elnöke.

Mohács után – Dinnyés József a Nemzetiségek Házában

Dinnyés József gitáros-énekes előadássorozatának I. része hallható kedden 18 órakor a Nemzetiségek Házában (Osztrovszky u. 6.) Mohács után címmel.

Rozsdamaró táncház

A Tamási Áron Klubban (Boldogasszony sugárút 6.) kedden 20 órakor Rozsdamaró táncház. Közreműködik a Rozsdamaró Zenekar. Muzsikál: Lipták Dániel, Nagy Gábor és Králik Gusztáv, meg aki még beáll. A belépés ingyenes.

Keddi moziműsorok

A Grand Caféban kedden:
18.45-kor: Kaméleon – magyar szélhámosfilm, rendező: Goda Krisztina.
21 órakor: Az ígéret szép szó (Zavet), feliratos szerb-francia film, rendező: Emir Kusturica.

A Belvárosi Mozi keddi műsora:

A Zsigmond Vilmos teremben:
14, 18, 20 és 22 órától: U2 3D – színes amerikai koncertfilm, rendező: Mark Pellington, Catherine Owens.

A Balázs Béla teremben:
15.45-kor és 20.15-kor Sukiyaki Western Django – színes, feliratos japán szamuráj-westernfilm. Rendező: Takashi Miike.
18 órakor: Cselek – színes, feliratos lengyel dráma. Rendező: Andrzej Jakimowski.

A Csőke József teremben:
16.15-kor: Mamma mia! – színes, szinkronizált amerikai zenés, romantikus vígjáték. Rendező: Phyllida Lloyd
18.30-kor és 20.45-kor Kínzó együttlét – színes feliratos német filmdráma.

Kedd esti bulik

Az Ikon Caffé&Lounge-ban (Kárász u. 9.) kedden este Ladies’ night party – a legnagyobb funky, r’N’b, hip-hop zenék a 80-as évektől napjainkig. Fellép: DJ Cybere.
A Jazz Kocsmában (Kálmány Lajos u. 14.) kedden este Blue Note Hours – tradicionális jazz az ötvenes, hatvanas, hetvenes évekből.

Előző sztori

„Segíts okosan” a szegedi mentőállomásnak!

Következő sztori

Újszegedi délután(ok): Puskás Ferencre emlékeznek