Bulvár

Föld Órája 2009

Föld Órája 2009

2009. január 21., szerda
Föld Órája 2009

A Föld Órája címmel 2009-ben világméretű akció indul. A WWF, Nemzetközi Természetvédelmi Szervezet már szervezett hasonló megmozdulást 2008-ban, amelyhez a világon 30 millióan csatlakoztak - köztük Pécs és Budapest is lekapcsolta épületei díszkivilágítását egy órára.

Most, a gazdasági világválság idején, a szervezet azt reméli, hogy krízishelyzetben a Föld népei képesek az összefogásra az éghajlatváltozás ellen is. 2009 kiemelt jelentőségű év lesz, amikor a klímavédelem a Föld jövőjéről dönt, vagyis csökkenti az üvegházhatású gázok kibocsátását. A WWF arra kéri a lakosságot és az önkormányzatokat, hogy 2009. március 28-án, szombaton, 20 óra 30 perckor kapcsolják le a világítást 1 órára. Éppen akkor ülésezik majd a poznani ENSZ-konferencia, és tárgyal a globális éghajlatváltozási egyezményről. A tárgyalások lezárására decemberben Koppenhágában kerül sor. Eddig 62 ország 74 városa csatlakozott a Föld Órája 2009 mozgalomhoz. Reméljük, hogy ebből Szeged sem marad ki.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.