Közélet

Fidesz: Magyarország egyetlen esélye egy társadalmilag legitim kormány

Fidesz: Magyarország egyetlen esélye egy társadalmilag legitim kormány

2009. január 30., péntek
Fidesz: Magyarország egyetlen esélye egy társadalmilag legitim kormány

Fotó: Gémes Sándor

„Miért tartjuk fontosnak az Országgyűlés feloszlatását?" címmel tartott sajtótájékoztatót ma délután Bodó Imre, a Fidesz-MPSZ parlamenti képviselője Szegeden. Csütörtökön, a kormány által összehívott rendkívüli vitanapon a gazdasági válság hazai hatásairól és a megoldási elképzelésekről tárgyaltak az Országházban. Az ellenzék kezdeményezését a parlament feloszlatásáról a jelenlévő képviselők 197-158 arányban leszavazták.

„Hiába a kormány részéről indult a tegnapi vitanap, az ülés egyáltalán nem érte el a célját.

Gyurcsány Ferenc

a konkrét elképzeléseik megismertetése helyett ismét csak átgondolatlan ötleteket dobott fel, amikkel fő célja a felelősség előli elmenekülés volt."

Bodó Imre

úgy fogalmazott, hogy a miniszterelnök által javasolt ezermilliárd forintos költségvetési pénzátcsoportosítás is csak azt bizonyítja, hogy a kormány részéről nincs világos és számokban pontosan mérhető stratégia az ország problémáinak megoldására. Az adórendszer megváltoztatásával és a szociális támogatások megkurtításával egyáltalán nem könnyítik meg a társadalom egészének sorsát. „Az újabb és újabb programok kitalálásával - amik semmi kézzelfogható elemet nem tartalmaznak - a kisebbségi kormány csak az agóniáját hosszabbítja meg. Gyurcsány Ferenc célja bármi áron megőrizni a hatalmát. Akkor is, ha ezzel az egész országot ellehetetleníti" - mondta. A képviselő szerint minden felelős politikusnak be kell látnia, hogy ha az általa javasolt program nem élvezi a társadalom támogatását, akkor távoznia kell a hatalomból. „Hiába igyekszik a miniszterelnök a Fidesz előrehozott választásokat kezdeményező javaslatát elbagatellizálni, felelősen kijelenthetjük, hogy ma Magyarország egyetlen lehetősége a válság megoldására a jelenlegi, bizalmat vesztett kormány leváltása. Minél tovább marad kormányon az MSZP, annál nagyobb a veszélye annak, hogy egy teljesen lerombolt országot hagy a következő választás győztesére. Nagyon nehéz feladat lesz, de az országot csak az mentheti meg, ha a súlyos bajok orvoslásának a lehető legkorábban nekivágunk" - összegzett a politikus. Bodó Imre szerint a baloldal által hangoztatott vádak - melyek szerint a Fidesznek nincs a megoldást szolgáló programja - hamisak, hiszen a polgári pártok már régóta ismertették javaslataikat. Ezek lényege, hogy adócsökkentéssel és az állami beruházások azonnali beindításával a belső keresletet élénkítik fel. Ez munkahelyeket hoz létre és a pénzforgalmat is serkenti. Az eddig felvett külföldi hitelek felhasználását pedig szigorúan ellenőrizve az eddig meghatározott célok támogatására kell fordítani - hangsúlyozta a képviselő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.