Csütörtök: Monty Python magyarul a Reökben

Cikkünk frissítése óta eltelt 14 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A színház kedvelőinek két előadást is ajánlhatunk csütörtökön, továbbra is a Figaro házassága című operát játsszák a Kisszínházban, a Reökben viszont angol humort kínálnak – magyarul. Bemutatkozik Szeged – a város új folyóirata a Somogyiban, elmehetünk a művészklub estjére, és lesz táncház a Millenniumi Kávéházban. Vadonatúj és régi-új filmeket játszanak csütörtöktől a mozik, és bemutatják a Harry Potter rendezőjének, Mike Newellnek új romantikus filmdrámáját Szerelem kolera idején címmel. A bulizni vágyóknak is akad választék…

Opera és bábszínház

A Kisszínházban csütörtökön este 19 órakor Mozart: Figaro házassága című vígoperáját játsszák. Az előadásra a Páger Antal 2. bérlet érvényes.
A Kövér Béla Bábszínházban csütörtökön délután 14.30-kor Sampucli, az irigy perselymalac, az előadásra a Lúdas Matyi bérlet érvényes. Jegyek válthatók a pénztárnál, az előadások kezdete előtt fél órával. A jegyár egységesen 650 Ft.

Monty Python-est a Reökben

Az „Öthalmia” színjátszókör darabjai sajátos stílusúak, melyekben erőteljesen jelen van az improvizáció eszköze. Varga Norbert rendezésében most a híres angol Monty Phyton-csoport „Repülő cirkuszából” láthatnak szkeccseket a nézők. Az előadás címe: Pici város – Little Town. Az előadás célja a magyar humor és az angol humor egyfajta fúziója. Bőven marad a Monty Pythonos fanyar humorból, és bőven merít a magyar humorból is – ilyen módon járja körül a mai ember problémáit. Az előadás csütörtök este 19 órakor lesz a Reökben.

A város folyóirata a Somogyiban

„A” Szeged – a város folyóirata címmel csütörtökön 16 órakor a Somogyi-könyvtárban vehetünk részt a rendezvénysorozat nyitó beszélgetésén. A januári lapszámot bemutatja a házigazda, Tandi Lajos főszerkesztő; vendége Petrovics István történész.

A szegedi művészklub estje

Csütörtökön 17 órakor a Zrínyi Ilona Általános Iskolában (Mérey u. 3.) A szegedi művészklub estje – a Szépírás februári számának bemutatása. Vendég: Kováts Dániel ny. egyetemi tanár, irodalomtörténész. Házigazda: Polner Zoltán költő.

Nyenyere Táncház a Balga zenekarral

A Millenniumi Kávéházban (Dugonics tér 12.) csütörtök este Nyenyere Táncház a Balga zenekarral.

Csütörtöki moziműsorok

A Grand Caféban csütörtökön:
19 órakor: Cyborg vagyok, amúgy minden oké (Saibogujiman kwenchana), feliratos dél-koreai film, rendező: Chan-wook Park.
21 órakor: Gengszterek fogadója (Blinkende lygter), feliratos dán-svéd film, rendező: Anders Thomas Jensen.

A Belvárosi Mozi csütörtöki műsora:

A Zsigmond Vilmos teremben:
14, 18, 20 és 22 órától: U2 3D színes amerikai koncertfilm, rendező: Mark Pellington, Catherine Owens.

A Balázs Béla teremben:
15.45-kor és 20.15-kor Cselek színes, feliratos lengyel dráma. Rendező: Andrzej Jakimowski.
18 órakor: Sukiyaki Western Djangoszínes, feliratos japán szamuráj-westernfilm. Rendező: Takashi Miike.

A Csőke József teremben:
16.15-kor: Szerelem kolera idején – színes, feliratos amerikai romantikus dráma. Rendező: Mike Newell. A filmről: A fél évszázadot átölelő mágikus és érzéki történet egy kolumbiai férfiról szól, aki több mint ötven évet vár az egyetlen igaz szerelmére. Az Oscar-jelölt Javier Bardem játssza a telegráf hivatalnok és költő Florentino Arizát, aki egy szempillantás alatt beleszeret a helyi öszvérkereskedő szépséges lányába, Fermina Dazaba (Giovanna Mezzogiorno), de a lány apja nem hajlandó gyermekét egy szegény hivatalnokfiúhoz adni, és inkább elköltözteti egy másik városba, nehogy a két fiatal egybekelhessen. Az évek múlásával a lány hozzámegy egy jómódú orvoshoz, Dr. Juvenal Urbinohoz (Benjamin Bratt), aki sokat segít Cartageña városának a pusztító kolerajárvány legyőzésében. A pár évekre Párizsba költözik, és bár Fermina megfeledkezik volt szerelméről, Florentino sosem felejti el a lányt. A férfi megszállottan keresi más nők karjaiban a szerelmet, de közben egy percre sem tud megszabadulni első szerelme emlékétől. A Négy esküvő és egy temetés, valamint a Harry Potter és a Tűz Serlege rendezője, Mike Newell egy izgalmas, érzéki és komplex utazásra visz bennünket az emberi szív rejtett mélységeibe.
18.30-kor és 20.45-kor Mongol – Színes, feliratos, német-kazak-orosz film, rendezte: Szergej Bodrov.

Csütörtök esti bulik

A SZOTE Klubban csütörtökön 22 órakor Észhelyzet Patkós doktorral.
A JATE Klubban csütörtökön 22 órakor V.I.Z.I.T. Házigazda: Dj. Varga B. A Kisteremben: Dzsi és Zoll. BTK-soknak és ZFK-soknak ingyenes!
Az Ikon Caffé&Lounge-ban (Kárász u. 9.) csütörtökön este Rádió+ Lounge Bar – a legnagyobb lounge és chill out zenék válogatása. Fellép: Száraz Ferenc.

Előző sztori

Seres Mária Szegeden: a képviselők példamutatással tartoznak

Következő sztori

Kiss-Rigó László Puskásról és a fociakadémiáról