Bulvár

Csillagszóró II. - 28,5 millió forint bírság a Dél-Alföldön

Csillagszóró II. - 28,5 millió forint bírság a Dél-Alföldön

2009. január 12., hétfő
Csillagszóró II. - 28,5 millió forint bírság a Dél-Alföldön

Lezárult a tíz hatóság részvételével lebonyolított Csillagszóró II. ellenőrzési sorozat, az akció során 28,5 millió forint mulasztási bírságot szabott ki az APEH a Dél-Alföldön - tájékoztatta az adóhatóság regionális igazgatóságának sajtóreferense hétfőn az MTI-t.

Az akció során az APEH Dél-alföldi Regionális Igazgatósága összesen 669 ellenőrzést hajtott végre, ezek közül 459 a számla- és nyugtaadási kötelezettség teljesítését, 77 a foglalkoztatottak bejelentési kötelezettségét vizsgálta, 133 alkalommal pedig az áru eredét ellenőrizték - közölte

Németh Gabriella.

A mulasztási bírságok mellett 32 esetben üzletlezárásról is rendelkezniük kellett az adóellenőröknek - tudatta. A sajtóreferens megjegyezte, míg az egy évvel ezelőtti - Csillagszóró I. - ellenőrzési sorozat alkalmával még szinte minden második adózó elmulasztotta a számla- és nyugtaadást, addig a jelenlegi tapasztalatok szerint már csak minden ötödik vizsgálat során találtak szabálytalanságot az ellenőrök. A fokozott adóhatósági jelenlétnek köszönhetően tehát a régióban javult a nyugtaadási fegyelem. Ugyanakkor a foglalkoztatás területén jelentős visszaélésekre derült fény, hiszen a vizsgált adózók közel 50 százaléka bejelentés nélkül alkalmazta munkavállalóját. Ez az arány korábban 23 százalék volt - tette hozzá. Az ellenőrzés során az adózók 7 százaléka nem tudta igazolni a forgalmazott áru eredetét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.