Csillagszóró II. – 28,5 millió forint bírság a Dél-Alföldön

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Lezárult a tíz hatóság részvételével lebonyolított Csillagszóró II. ellenőrzési sorozat, az akció során 28,5 millió forint mulasztási bírságot szabott ki az APEH a Dél-Alföldön – tájékoztatta az adóhatóság regionális igazgatóságának sajtóreferense hétfőn az MTI-t.

Az akció során az APEH Dél-alföldi Regionális Igazgatósága összesen 669 ellenőrzést hajtott végre, ezek közül 459 a számla- és nyugtaadási kötelezettség teljesítését, 77 a foglalkoztatottak bejelentési kötelezettségét vizsgálta, 133 alkalommal pedig az áru eredét ellenőrizték – közölte Németh Gabriella.
A mulasztási bírságok mellett 32 esetben üzletlezárásról is rendelkezniük kellett az adóellenőröknek – tudatta.
A sajtóreferens megjegyezte, míg az egy évvel ezelőtti – Csillagszóró I. – ellenőrzési sorozat alkalmával még szinte minden második adózó elmulasztotta a számla- és nyugtaadást, addig a jelenlegi tapasztalatok szerint már csak minden ötödik vizsgálat során találtak szabálytalanságot az ellenőrök. A fokozott adóhatósági jelenlétnek köszönhetően tehát a régióban javult a nyugtaadási fegyelem.
Ugyanakkor a foglalkoztatás területén jelentős visszaélésekre derült fény, hiszen a vizsgált adózók közel 50 százaléka bejelentés nélkül alkalmazta munkavállalóját. Ez az arány korábban 23 százalék volt – tette hozzá.
Az ellenőrzés során az adózók 7 százaléka nem tudta igazolni a forgalmazott áru eredetét.

Előző sztori

TEÁOR: megváltoztak a szakmakódok

Következő sztori

Tisza Volán SC: Megkezdődött a harc a mínuszokkal