Szórakozás

Csillagászat Éve - programok országszerte!

Csillagászat Éve - programok országszerte!

2009. január 27., kedd
Csillagászat Éve - programok országszerte!

"A Magyar Csillagászati Egyesület és a vele együttműködő szervezetek méltó módon kívánják megünnepelni 2009-et, a Csillagászat Nemzetközi Évét. Fő célkitűzésünk, hogy minél több embert ismertessünk meg az Univerzum csodáival - előadások, távcsöves bemutatók és további programok formájában" - tájékoztatott Szalai Tamás, a rendezvény programszervezője.

"Helyi csoportjaink, tagtársaink országszerte arra készülnek, hogy a lehető legtöbb embert (fiatalokat és felnőtteket egyaránt) vonják be a Csillagászat Évének globális és lokális eseményeibe. Egyesületünk összeállított egy címlistát, melyen megyénként, illetve településenként szerepelnek azok a csoportok és személyek, akik az adott helyen a Csillagászat Évével kapcsolatos programokat szervezik, illetve koordinálják. A megadott weboldalakon ill. elérhetőségeken mindenki tájékozódhat a helyi eseményekről, valamint fel tudja venni a kapcsolatot a listán szereplő személyekkel. Tagtársaink - lehetőségeikhez mérten - szívesen vállalnak előadásokat, távcsöves bemutatókat iskolákban (tanórák, projektnapok, illetve egyéb programok keretében), illetve egyéb intézményekben és helyszíneken is. A lista az alábbi linken érhető el:

http://www.csillagaszat2009.hu/programszervezok/

Ha felkeltettük érdeklődésüket, kérjük, keressenek bennünket, s programjainkon való részvételükkel ünnepeljék velünk együtt a Csillagászat Évét!"

Mizser Attila

, a Magyar Csillagászati Egyesület főtitkára

Szalai Tamás

(Szegedi Tudományegyetem), programszervező

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.