Csillagászat Éve – programok országszerte!

Cikkünk frissítése óta eltelt 15 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

“A Magyar Csillagászati Egyesület és a vele együttműködő szervezetek méltó módon kívánják megünnepelni 2009-et, a Csillagászat Nemzetközi Évét. Fő célkitűzésünk, hogy minél több embert ismertessünk meg az Univerzum csodáival – előadások, távcsöves bemutatók és további programok formájában” – tájékoztatott Szalai Tamás, a rendezvény programszervezője.

“Helyi csoportjaink, tagtársaink országszerte arra készülnek, hogy a lehető legtöbb embert (fiatalokat és felnőtteket egyaránt) vonják be a Csillagászat Évének globális és lokális eseményeibe.
Egyesületünk összeállított egy címlistát, melyen megyénként, illetve településenként szerepelnek azok a csoportok és személyek, akik az adott helyen a Csillagászat Évével kapcsolatos programokat szervezik, illetve koordinálják. A megadott weboldalakon ill. elérhetőségeken mindenki tájékozódhat a helyi eseményekről, valamint fel tudja venni a kapcsolatot a listán szereplő személyekkel. Tagtársaink – lehetőségeikhez mérten – szívesen vállalnak előadásokat, távcsöves bemutatókat iskolákban (tanórák, projektnapok, illetve egyéb programok keretében), illetve egyéb intézményekben és helyszíneken is.
A lista az alábbi linken érhető el: http://www.csillagaszat2009.hu/programszervezok/
Ha felkeltettük érdeklődésüket, kérjük, keressenek bennünket, s programjainkon való részvételükkel ünnepeljék velünk együtt a Csillagászat Évét!”

Mizser Attila, a Magyar Csillagászati Egyesület főtitkára
Szalai Tamás (Szegedi Tudományegyetem), programszervező

Előző sztori

Forró fejjel a „hideg napok”-ról

Következő sztori

Hajléktalanoknak nyitottak egészségügyi centrumot Szegeden