Közélet

A palesztinokkal való szolidaritásra szólít a Jobbik

A palesztinokkal való szolidaritásra szólít a Jobbik

2009. január 7., szerda
A palesztinokkal való szolidaritásra szólít a Jobbik

Fotó: Gémes Sándor

A Jobbik Magyarországért mozgalom demonstrációra szólította fel a szegedi polgárokat január 8-án, csütörtökön 14 órakor a Dugonics térre. A párt szegedi képviselői szerint Magyarországon is fel kell emelnie valakinek a hangját a palesztin-izraeli helyzettel kapcsolatban, s mivel ezt eddig egyetlen szervezet sem tette meg, a Jobbik szolidaritást vállal a palesztin polgárokkal.

A nemzeti radikális párt szegedi szervezetének képviseletében

Szigeti Boglárka

és

Rácz Tibor

ismertette a sajtó képviselőivel szerdán a demonstráció okait. Rácz szerint sajnálatos, hogy országunkban egyetlen politikai párt sem emelte fel a hangját e véres konfliktus nyomán, még az SZDSZ és a Fidesz sem, akik a grúz-orosz fegyveres összecsapásoknál szinte azonnal konkrét véleményeket fogalmaztak meg. A Jobbik szerint elfogadhatatlan, hogy nemzetközi védelem alatt álló intézményeket, iskolákat bombázzon egyetlen állam is.

A

harcoknak már több mint száz

gyermekáldozata van. A csütörtöki eseményre az itt tanuló palesztin diákok mellett a szervezet várja mindazok megjelenését, akik a terror mielőbbi befejezésére és a békére szavaznak a vérontás helyett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.