/

Utazás: velencei karnevál és koncertek

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ön tudja már, mit csinál az új évben? Jó előre tervezni: februárban vár a velencei karnevál, sőt, nemcsak Velence, de Padova, Vicenza és Verona is belefér, vagy válogassunk a koncertek közül: Depeche Mode, Metallica vagy AC/DC – mindezeket együttműködő partnerünk, a C&T Hungary Kft. ajánlataiban.

1. Hírek a nagyvilágból

MSC Fantasia – egy új ikon keresztelője

December 18-án színpompás nápolyi stílusban keresztelik meg a világ egyik legszebb hajóját, az MSC Cruises flotta legújabb tagját, az MSC Fantasiát. (www.mscfantasia.com) A hajó keresztanyja most is az Oscar-díjas Sophia Loren. A hajót, mely magasabb, mint a pisai ferdetorony, és hosszabb, mint ez Eiffel-torony, a híres De Jorio Design International tervezte, ötvözve a hagyományos olasz eleganciát az úttörő technológiai újításokkal és eddig nem látott környezetvédelmi megoldásokkal. Az MSC Fantasia a hajózás azon területét képviseli, amelynél a hajó már maga az úti cél

Pumuklival utazott a Mikulás Bécsbe

A gyerekutazas.hu honlap által létrehozott Pumukli gyerek klub újabb, egyben évzáró kirándulást szervezett december 6-án az adventi hangulatban pompázó Bécsbe. A gyerekek nagy örömére felszállt útközben a Mikulás a buszokra, és a hazánkban működő osztrák és olasz idegenforgalmi képviseletek ajándékait osztogatta. Aki kitöltötte a Mikulással és a kirándulással kapcsolatos kérdőívet, szintén különböző partnerek által adott nyereményekben részesült.
A kirándulás során meglátogatták Schönnbrunnban a Gyerekmúzeumot és az Állatkertet, ahol további mikulásnapi meglepetések várták a gyerekeket.
A jövőben további speciális, gyerekek számára összeállított programokat szervez a gyerek klub, a cél az, hogy a felnövekvő generáció számára megszerettessék az utazást, felkeltsék az igényt a kulturális értékek megismerésére és megbecsülésére, és mindezt játékos módon.

Norvégiában a legdrágábbak a szállodák

Európában Norvégiában a legdrágábbak a szállodák: a Hotels.com internetes szállodai portál felmérése szerint az elmúlt nyáron átlagosan 149 euróba került egy éjszaka. A második helyen Svájc áll 147 euróval, a harmadik Dánia 144 euróval.
A negyedik helyre a korábbi első helyezett Nagy-Britannia került, 128 euróval. A szigetországban a gazdasági pangás miatt 13 százalékkal csökkentek a szállodaárak. Németország a vizsgálatba bevont 19 ország közül a 14. helyen állt, az átlagár 101 euró volt.
A Hotels.com 12 500 településen 68 ezer szálloda árát vizsgálta meg minden kategóriában, és ennek alapján számította ki a szállodaár-mutatót.

2. Utazások, akciók

VELENCEI KARNEVÁL EXTRA

& Padova, Vicenza, Verona
Február 13-16. Február 20-23.

1.nap.Budapest-Padova-Lido di Jesolo
2.nap.Velence-Torcello-Burano-Murano
3.nap. Velence
4.nap.Vicenza-Verona-Velden-Budapest

Részvételi díj: 59.900,-Ft/fő
Utazás: autóbusszal Szállás: Lido di Jesolo*** szállodában Ellátás: félpanzióTunézia 2009 nyár – First Minute árak!

Az akciós árak 2009. január 15-ig érvényesek!

El Hana Beach*** (8nap/7éj), félpanzió 65 900 Ft /fő – től
Dino Club El Fell*** (8nap/7éj), all inclusive 77 900 Ft /fő – től
Dino Club Skanes Beach**** (8nap/7éj), all inclusive 88 900 Ft /fő – től
Az ár tartalmazza: a repülőjegyet, reptéri transzfert, szállást, félpanziós/all inclusive ellátást, magyar nyelvű idegenvezetést.
Külön fizetendő: reptéri illeték (30.000 Ft/fő), betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás (445 Ft/fő/nap), sztornóbiztosítás 1,2%, fakultatív programok árai.3.

3. Minden, ami repülés

Olcsóbbak lesznek a repülőjegyek

Az olajár csökkenése miatt jelentősen mérséklik üzemanyagfeláraikat a légitársaságok. A British Airways és a Virgin Atlantic is bejelentette, hogy mostantól lényegesen kevesebb pótdíjat kér utasaitól.
British Airways december 18-tól a turista osztályon 96 fontról 66-ra mérsékli a felárat a hosszú távú járatokon (egy irányba), az első osztályon utazóknak pedig 30 fonttal kevesebbet, 85 fontot kell majd fizetniük. A belföldi és az európai járatokon a légitársaság 4 fonttal 12 fontra csökkenti a felárat.
A Virgin a turista osztályon 96 fontról 66 fontra csökkenti a felárat, s a többi járatnál is hasonló a csökkentés a British Airwayséhez.

Rekord járatpontosság a British Airwaysnél

A British Airways az elmúlt hét éves időszak legjobb működési adatait tette közzé: eszerint a légitársaság európai járatainak 87 százaléka időben indult novemberben, ezer utasra pedig mindössze 12 késve érkezett csomag jutott a múlt hónapban.
Nyár eleje óta 12 százalékkal nőtt a pontosan induló európai British Airways járatok száma: míg júniusban a repülőgépek 72, augusztusban 77, októberben 81, novemberben pedig már 87 százaléka indult el időben. Az adatok értékét az is növeli, hogy a járatpontosság a legforgalmasabb nyári és őszi időszakban is folyamatosan javult. A legjobb mutatókkal a londoni Gatwick repülőtér rendelkezik, innen a brit légitársaság járatainak 94 százaléka indult el pontosan novemberben.
A kiváló eredményhez a londoni Heathrow 5-ös termináljának folyamatosan javuló teljesítménye is hozzájárul: innen a British Airways gépeinek 86 százaléka indult el pontosan az elmúlt hónapban.

Két járatát is megszünteti a Ryanair

A Ferihegyi történésekkel egy időben, december 12-én a Ryanair közleményt adott ki, miszerint törli mindkét, Budapestet Németországgal összekötő járatát. Az ír fapados légitársaság a megemelkedett ferihegyi leszállási díjakkal indokolja, hogy 2009. január 19-én a hetente háromszor Brémából, 2009. január 20-án pedig a hetente kétszer Frankfurt-Hahnról Budapestre érkező járatát is megszünteti. A légitársaság szerint Budapest évi 70 ezer látogatót és velük együtt mintegy 7 millió eurót veszít a járatok törlése miatt. A megszüntetett járatokra már megváltott jegyek árát az elkövetkező két hétben fizetik vissza.

4. Színház, koncert


Depeche Mode

2009. június 16.

Róma

1 db belépőjegy +

1 éjszaka szállás 3* hotelben

50 900 Ft-tól

Metallica

2009. június 22.

Milánó

1 db belépőjegy +

1 éjszaka szállás 3* hotelben

52 900 Ft -tól

Metallica

2009. június 24.

Róma

1 db belépőjegy +

1 éjszaka szállás 3* hotelben

58 900 Ft

AC/DC

2009. március 21.

Milánó

1 db belépőjegy +

1 éjszaka szállás 3* hotelben

98 300 Ft

Áraink Ft/fő árak és az utazás költségeit nem tartalmazzák!

Jegyek/csomagok korlátozott számban állnak rendelkezésre! Időpontok, árak tájékoztató jellegűek, pontos részletekről érdeklődjön irodánkban!

Default thumbnail
Előző sztori

A döntőbe jutásért játszanak a Kék Mókuson

Következő sztori

A sokféleség laboratóriuma - kiállítás a soknemzetiségű Bácskáról és Bánságról

Legutóbbi hasonló cikkek