Utazás

Utazás: velencei karnevál és koncertek

Utazás: velencei karnevál és koncertek

2008. december 19., péntek
Utazás: velencei karnevál és koncertek

Ön tudja már, mit csinál az új évben? Jó előre tervezni: februárban vár a velencei karnevál, sőt, nemcsak Velence, de

Padova, Vicenza és Verona is belefér, vagy válogassunk a koncertek közül: Depeche Mode, Metallica vagy AC/DC - mindezeket együttműködő partnerünk, a

C&T Hungary Kft. ajánlataiban.

1. Hírek a nagyvilágból

MSC Fantasia - egy új ikon keresztelője

December 18-án színpompás nápolyi stílusban keresztelik meg a világ egyik legszebb hajóját, az MSC Cruises flotta legújabb tagját, az MSC Fantasiát. (

www.mscfantasia.com

) A hajó keresztanyja most is az Oscar-díjas Sophia Loren. A hajót, mely magasabb, mint a pisai ferdetorony, és hosszabb, mint ez Eiffel-torony, a híres De Jorio Design International tervezte, ötvözve a hagyományos olasz eleganciát az úttörő technológiai újításokkal és eddig nem látott környezetvédelmi megoldásokkal. Az MSC Fantasia a hajózás azon területét képviseli, amelynél a hajó már maga az úti cél

Pumuklival utazott a Mikulás Bécsbe

A gyerekutazas.hu honlap által létrehozott Pumukli gyerek klub újabb, egyben évzáró kirándulást szervezett december 6-án az adventi hangulatban pompázó Bécsbe. A gyerekek nagy örömére felszállt útközben a Mikulás a buszokra, és a hazánkban működő osztrák és olasz idegenforgalmi képviseletek ajándékait osztogatta. Aki kitöltötte a Mikulással és a kirándulással kapcsolatos kérdőívet, szintén különböző partnerek által adott nyereményekben részesült. A kirándulás során meglátogatták Schönnbrunnban a Gyerekmúzeumot és az Állatkertet, ahol további mikulásnapi meglepetések várták a gyerekeket. A jövőben további speciális, gyerekek számára összeállított programokat szervez a gyerek klub, a cél az, hogy a felnövekvő generáció számára megszerettessék az utazást, felkeltsék az igényt a kulturális értékek megismerésére és megbecsülésére, és mindezt játékos módon.

Norvégiában a legdrágábbak a szállodák

Európában Norvégiában a legdrágábbak a szállodák: a Hotels.com internetes szállodai portál felmérése szerint az elmúlt nyáron átlagosan 149 euróba került egy éjszaka. A második helyen Svájc áll 147 euróval, a harmadik Dánia 144 euróval. A negyedik helyre a korábbi első helyezett Nagy-Britannia került, 128 euróval. A szigetországban a gazdasági pangás miatt 13 százalékkal csökkentek a szállodaárak. Németország a vizsgálatba bevont 19 ország közül a 14. helyen állt, az átlagár 101 euró volt. A Hotels.com 12 500 településen 68 ezer szálloda árát vizsgálta meg minden kategóriában, és ennek alapján számította ki a szállodaár-mutatót.

2. Utazások, akciók

VELENCEI KARNEVÁL EXTRA

& Padova, Vicenza, Verona Február 13-16. Február 20-23.

1.nap.Budapest-Padova-Lido di Jesolo 2.nap.Velence-Torcello-Burano-Murano 3.nap. Velence 4.nap.Vicenza-Verona-Velden-Budapest Részvételi díj: 59.900,-Ft/fő Utazás: autóbusszal Szállás: Lido di Jesolo*** szállodában Ellátás: félpanzió

Tunézia 2009 nyár - First Minute árak!

Az akciós árak 2009. január 15-ig érvényesek!

El Hana Beach*** (8nap/7éj), félpanzió 65 900 Ft /fő - től Dino Club El Fell*** (8nap/7éj), all inclusive 77 900 Ft /fő - től Dino Club Skanes Beach**** (8nap/7éj), all inclusive 88 900 Ft /fő - től Az ár tartalmazza: a repülőjegyet, reptéri transzfert, szállást, félpanziós/all inclusive ellátást, magyar nyelvű idegenvezetést. Külön fizetendő: reptéri illeték (30.000 Ft/fő), betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás (445 Ft/fő/nap), sztornóbiztosítás 1,2%, fakultatív programok árai.3.

3. Minden, ami repülés

Olcsóbbak lesznek a repülőjegyek

Az olajár csökkenése miatt jelentősen mérséklik üzemanyagfeláraikat a légitársaságok. A British Airways és a Virgin Atlantic is bejelentette, hogy mostantól lényegesen kevesebb pótdíjat kér utasaitól. British Airways december 18-tól a turista osztályon 96 fontról 66-ra mérsékli a felárat a hosszú távú járatokon (egy irányba), az első osztályon utazóknak pedig 30 fonttal kevesebbet, 85 fontot kell majd fizetniük. A belföldi és az európai járatokon a légitársaság 4 fonttal 12 fontra csökkenti a felárat. A Virgin a turista osztályon 96 fontról 66 fontra csökkenti a felárat, s a többi járatnál is hasonló a csökkentés a British Airwayséhez.

Rekord járatpontosság a British Airwaysnél

A British Airways az elmúlt hét éves időszak legjobb működési adatait tette közzé: eszerint a légitársaság európai járatainak 87 százaléka időben indult novemberben, ezer utasra pedig mindössze 12 késve érkezett csomag jutott a múlt hónapban. Nyár eleje óta 12 százalékkal nőtt a pontosan induló európai British Airways járatok száma: míg júniusban a repülőgépek 72, augusztusban 77, októberben 81, novemberben pedig már 87 százaléka indult el időben. Az adatok értékét az is növeli, hogy a járatpontosság a legforgalmasabb nyári és őszi időszakban is folyamatosan javult. A legjobb mutatókkal a londoni Gatwick repülőtér rendelkezik, innen a brit légitársaság járatainak 94 százaléka indult el pontosan novemberben. A kiváló eredményhez a londoni Heathrow 5-ös termináljának folyamatosan javuló teljesítménye is hozzájárul: innen a British Airways gépeinek 86 százaléka indult el pontosan az elmúlt hónapban.

Két járatát is megszünteti a Ryanair

A Ferihegyi történésekkel egy időben, december 12-én a Ryanair közleményt adott ki, miszerint törli mindkét, Budapestet Németországgal összekötő járatát. Az ír fapados légitársaság a megemelkedett ferihegyi leszállási díjakkal indokolja, hogy 2009. január 19-én a hetente háromszor Brémából, 2009. január 20-án pedig a hetente kétszer Frankfurt-Hahnról Budapestre érkező járatát is megszünteti. A légitársaság szerint Budapest évi 70 ezer látogatót és velük együtt mintegy 7 millió eurót veszít a járatok törlése miatt. A megszüntetett járatokra már megváltott jegyek árát az elkövetkező két hétben fizetik vissza.

4. Színház, koncert

Depeche Mode

2009. június 16.

Róma

1 db belépőjegy +

1 éjszaka szállás 3* hotelben

50 900 Ft-tól

Metallica

2009. június 22.

Milánó

1 db belépőjegy +

1 éjszaka szállás 3* hotelben

52 900 Ft -tól

Metallica

2009. június 24.

Róma

1 db belépőjegy +

1 éjszaka szállás 3* hotelben

58 900 Ft

AC/DC

2009. március 21.

Milánó

1 db belépőjegy +

1 éjszaka szállás 3* hotelben

98 300 Ft

Áraink Ft/fő árak és az utazás költségeit nem tartalmazzák!

Jegyek/csomagok korlátozott számban állnak rendelkezésre! Időpontok, árak tájékoztató jellegűek, pontos részletekről érdeklődjön irodánkban!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.