Kultúra

Szőnyegkiállítás a Reökben

Szőnyegkiállítás a Reökben

2008. december 5., péntek
Szőnyegkiállítás a Reökben

Egzotikus, a keleti tájak buja varázsát és régmúltját idéző szőnyegkiállítás nyílik december 6-án a Reökben. A keleti világ szinte összes országa bemutatkozik: különleges kézi csomózású darabok várják a látogatókat többek között Tibetből, Indiából, Iránból és Törökországból. Karácsony előtt a kiállításhoz kapcsolódó vásár várja az érdeklődőket - tájékoztat a Reök hírlevele.

Uralkodók kedvencei

Az Első Pesti Szőnyeg Társaság azzal a céllal alakult, hogy újraélessze Magyarországon a szőnyegkultúrát, amely 1945 előtt méltán világhíres volt. A Reökben megrendezendő tárlat - amely különleges kézi csomózású szőnyegeket sorakoztat fel - legfőbb törekvése, hogy minél szélesebb körben megismertesse és megszerettesse a közönséggel a szőnyegek csodálatos világát. A kiállított darabok valódi műalkotások, semmint használati tárgyak, a selyem szőnyegek például minden korban a keleti uralkodók legféltettebb kincsei voltak. A minőségi antik szőnyegek a textilművészet legmagasabb fokát képviselik, épp olyan művészeti értéket hordozva akár egy értékes festmény.

Karácsonyi szőnyegvásár és ünnepi nyitva tartás

A szervezők tervei szerint a Karácsonyi vásárhoz kapcsolódva december 14-én a Reök aulájában szőnyegvásár várja az érdeklődőket, melyen egy budapesti galéria kínálatából egyedi, kézi csomózású selyem és gyapjú szőnyegeket lehet megvásárolni. A Szőnyegkiállítás - Magángyűjtemények kincsei című tárlat 2008. december 7. és 2009. február 1. között látogatható hétfő kivételével minden nap 10:00 és 18:00 között a Reökben (Szeged, Tisza Lajos krt. 56.). A tárlatra szóló belépő 400 Ft. A REÖK 2008. december 22-től 2009. január 4-ig zárva tart. Az ünnepek előtti utolsó nyitvatartási nap: 2008. december 21., vasárnap. Az ünnepek utáni első nyitvatartási nap: 2009. január 6., kedd - áll a Reök hírlevelében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.