Szombat-vasárnap: a második adventi hétvége

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Vasárnap advent második vasárnapja, egyre közelebb a karácsony. Mielőtt vásárlási rohamunknak engednénk, álljunk meg egy percre. Nem csak azért, hogy elgondolkodjunk: mire is várunk karácsonyig, pontosabban Kire, hanem azért is, mert sok tartalmas, kellemes programmal tölthetjük a hétvégét. Ha sokadalomba vágyunk, vár a Dóm téri Advent, és a Karácsonyi Ünnepi Hetek, a régiségek vásárán tán még ajándék is akad kinek-kinek. A színházban még mindig műsoron Machiavelli örökzöldje, a Mandragóra. Lesz magyar nóta, operett, népzene-délután, Diótörő és Egérkirály, csodálatos szőnyegek kiállítása nyílik a Reökben, aki hét közben elmulasztotta, hétvégén megnézheti a moziban a jobbnál jobb filmeket, és sok jó buli vár…

Színház és bábszínház

A Kisszínházban a hétvégén a Mandragóra című vígjátékot játsszák. Az előadások rendje: szombaton 19 órakor Makó Lajos Páholy. Vasárnap 15 órakor Kiss Manyi 2. bérlet, 19 órakor bérletszünet.

A Kövér Béla Bábszínház nézői vasárnap délelőtt 11 órakor a Sampucli, az irigy perselymalac című bábdarabot láthatják, ezen a napon bérletszünet.

Dóm téri Advent

A Bálaszínház szombati programja a következő:

14 órakor PMK Színjátszó csoport: Mátyás király huszárja – egy klasszikus mesejáték a kisebbeknek. 15.30-kor Afrikai karácsony, Boldizsár király meséi. Afrikai mesék, versek, könyvlapozgatás Tóth Andival, a háttérben afrikai zenékkel. 17.30-kor Új Akropolisz: A rút kiskacsa – mesejáték. 18.30-kor PMK Színjátszó csoport: Karinthyádák – szemezgetés Karinthy gyöngyszemeiből a nagyobbacskáknak. 20 órakor Patyi Zoli és zenekara koncert és táncház.

Advent második vasárnapján:

15 órakor Barboncás: Mese Mátyás király udvarából – bábjáték. 17 órakor Adventi gyertyagyújtás. Gyertyát gyújtanak: Lippai Pál díszpolgár, Darvasi László író, költő és Juhász András református lelkész. Közerműködik a szegedi Vox Nova kórus 17.30-kor Riverside koncert.

Szombaton és vasárnap 8 – 19 óráig Régiségek vására a Dóm Téri Adventen.

Karácsonyi Ünnepi Hetek

A Széchenyi téren a hétvégén is folytatódik a Karácsonyi Ünnepi Hetek programja.
Szombaton:
16 órakor: A Tél az jó – gyermekkoncert.
17 órakor: A Didergő király – A Szegedi Pinceszínház műsora
18.30 órakor: Poptarisznya gyermekkoncert
16 – 18 óráig: Kézműves foglakozás – ajándék-készítés

Vasárnap
16 órakor: Gyermekkoncert Zolival és Kácival
17 órakor: Tisza-parti Fúvósok
16-18 óráig: Kézműves foglalkozás – karácsonyi ajándék-készítés

Hogyan nyerhetünk a pénzügyi válságból?

Szombaton 17 órakor a SZTE Állam- és Jogtudományi Kar II. sz. épületének (Rákóczi tér 1. fsz.) tárgyalójában előadást és beszélgetést hallhatunk Hogyan nyerhetünk a pénzügyi válságból? A legnagyobb érték az információ! címmel. Házigazda, előadó: Kátainé Vallus Emőke független pénzügyi szakember. Beszélgetőtárs: Kátai János független pénzügyi szakember. Hogyan teremtheti meg pénzügyi egyensúlyát, amely kihat az időre, családra, egészségre? Hogyan optimalizálhatja a vállalati eredményeit előnyös formában? Milyen költséghatékony és rugalmas eszközök állnak ehhez rendelkezésére?
Ezekre és ehhez hasonló kérdésekre kaphat választ a beszélgetésen.

Magyar nóta és operett délután

Vasárnap 15 órakor az IH Rendezvényközpontban (Felső Tisza-part 2.) a MÉDE szervezésében
Hull a hó a zöld fenyőkre – magyar nóta és operett délután.

Diótörő és Egérkirály a Gyermekkönyvtárban

A Gyermekkönyvtárban szombaton 10.30-kor Mesés családi délelőtt. A Diótörő és Egérkirály meséje elevenedik meg. A rendezvényre szeretettel várják az óvodásokat, kisiskolásokat és szüleiket.

Népzene délután

A Bálint Sándor Művelődési Házban szombaton 16 órakor népzene délután a Rúzsa Sándor Népdalkör szervezésében.

“Egy a nemzet” kispályás labdarúgó torna

Szombaton 9 órától “Egy a nemzet” kispályás labdarúgó tornát rendeznek a Dugonics András Piarista Gimnázium Tornatermében (Szeged, Bálint S. u. 14.).

Szőnyegkiállítás a Reökben

Szombattól látható a Reökben az exkluzív szőnyegkiállítás. Az izgalmas tematikájú tárlat az Első Pesti Szőnyeg Társaság tagjainak magángyűjteményeiből válogat. Kézi csomózású, selyemből és gyapjúból készült szőnyeg-különlegességeket csodálhatnak meg a látogatók, melyek többek között Iránból, Kínából és Kasmírból származnak, némelyik darab pedig száz évnél is idősebb. A tárlat kísérőrendezvénye a december 14-i szőnyegvásár, melyen magas minőségű, új készítésű, főként iráni selyemszőnyegeket vásárolhatnak meg az érdeklődők.

Hétvégi mozik

A Grand Caféban szombaton és vasárnap 19 órakor Eszter hagyatéka – magyar filmdráma, rendező: Sipos József, író: Márai Sándor. 21 órakor: Zuhanás (The Fall) feliratos indiai-angol-amerikai film, rendező: Tarsem Singh.

A Belvárosi mozi szombati és vasárnapi műsora:

A Zsigmond Vilmos teremben 14 órakor Wall-E – színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film, írta és rendezte: Andrew Stanton. 16 órakor: Kaméleon (2008) – Színes, magyar szélhámosfilm, írta: Goda Krisztina, Divinyi Réka, rendezte: Goda Krisztina. 18 órakor Ananász Expressz (Pineapple Express) – színes, feliratos, amerikai vígjáték, rendezte: David Gordon Green. 20 órakor Kaméleon – Színes, magyar szélhámosfilm, írta: Goda Krisztina, Divinyi Réka, rendezte: Goda Krisztina.

A Balázs Béla teremben 16.15-től VICKY CRISTINA BARCELONA – Színes, feliratos, spanyol-amerikai vígjáték, írta és rendezte: Woody Allen. 18.30-tól Kaméleon – Színes, magyar szélhámosfilm, írta: Goda Krisztina, Divinyi Réka, rendezte: Goda Krisztina. 20.45-től Vicky Cristina Barcelona – Színes, feliratos, spanyol-amerikai vígjáték, írta és rendezte: Woody Allen.

A Csőke József teremben 16 órától Mongol – Színes, feliratos, német-kazak-orosz film, rendezte: Szergej Bodrov. 18.15-től Usti opre – Éleszd a tüzet! – Színes, magyar dokumentumfilm, írta és rendezte: Sas Tamás, Allan Siegel. 20.30-tól Mongol – Színes, feliratos, német-kazak-orosz film, rendezte: Szergej Bodrov.

Szombat esti bulik

A Grand Caféban szombaton 16 órától hajnalig Rádió Mikulás Nap – élő műsorok és buli! A Centrál Kávézó és Retro Clubban (Széchenyi tér 3.) Mikulás + Dévényi Tibi bácsi. A SZOTE Klubban szombaton 22 órakor Music Dome Party – DJ Rat’N. A JATE Klubban szombaton 20 órakorBemelegítés buli előtt – Rocky tánctanítással! Mikulás napi szomBEAT – A hétvége lüktetése! Táncot tanít: Pap Géza. A belépés ingyenes! 22 órakor szomBEAT – A hétvége lüktetése! – Martini akció! Házigazda: Bende Gábor. A Kisteremben: Dj. Varga B. Lányoknak a belépés ingyenes!

Előző sztori

Csempészett cigarettával kereskedő csoport tagjait ítélték el Szegeden

Következő sztori

A Jobbik kettős keresztje a Mátyás téren