/

Parkoló Miklós

Cikkünk frissítése óta eltelt 15 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Fotó: Gémes Sándor

A hét fotója rovatunkban érdekes, elgondolkodtató képekhez kapcsolódó rövid gondolatainkat olvashatják, ezúttal némi Mikulás-napi aktualitással.

Van egy Mikulás, aki egész évben járja Szeged utcáit, s bizony nagy kedvvel osztogatja csomagjait. A lényeg, hogy nem mérlegel, nála az érdem a vétek. És tévedhetetlen: krampuszai már több fórumon hangoztatták büszkén: sok száz perből egyet sem veszítettek. Persze ehhez az is kell, hogy a közgyűlés olyan helyi rendeleteket alkosson, amely gördülékenyebbé teszi Jusztíciánál (Iustitia, a filoszok kedvéért) tett látogatásait. Nos, Apró Juhász János képviselőt is meglátogatta nemrégiben Parkoló Miklós, ha a kép nem csal. És talán épp azt ecseteli jogfilozófiai magasságokig emelkedve, miszerint az rendben van, hogy csomagot kapunk, na de aki adja, az mit is ad mindezek előtt, hogy később így büntet, ha az adományait szabálytalanul vesszük igénybe? Az év 365 napjában ott van a hely! Néhol fel is festik. Nagyon néhol. Ennyi. Pedig bármely demokrata képviselő jogosan várná el, hogy a szolgáltatás minősége arányban álljon a szolgáltatást megszegők büntetésével. Mert ha például e sorok írója minden nap parkolószelvény nélkül parkol – amolyan polgári engedetlenség okán, de inkább talán idiotizmusából fakadóan -, akkor ugye napi hatezer forint körüli összegre büntetik meg. Ez egy évben kétmillió-százkilencvenezer forint. Kábé. Ja és a slusszpoén, ha nem nyitom ki a felszólító borítékot, megduplázzák a büntit. Nem nyitottam ki: négy és fél milla. Hm. Apró Juhász talán itt gondolkodott el, és asszem később fel is szólalt – vagy csak képzeltem -, hogyaszongya: képviselőtársaim, nem kellene legalább virágládákat kihelyezni a főterünk parkolói elé, mellé, mögé, vagy ne ültessünk tujákat a járdaszegélyek vonalán?

Előző sztori

Kata teve a Szegedi Vadaspark egyik új kedvence

Következő sztori

Nyitott határok – távolodó kapcsolatok