/

“Hármashatár” nemzetközi közlekedési akció

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

„Hármashatár” – ezt a nevet viseli az a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság által életre hívott nemzetközi közlekedési akció, amit immár nyolcadik alkalommal rendeztek meg december 18-án Csongrád megyében – tájékoztatott Tuczakov Szilvána, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Az akcióban a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság mellett az eddigieknek megfelelően megfigyelőként jelen voltak a Temesvári és Aradi Rendőr-főfelügyelőség, a Szabadkai és Kikindai Rendőrségi Igazgatóságok munkatársai is, akik a külföldi járművezetők okmányainak ellenőrzése során segítséget nyújtottak azok ellenőrzésében és a nyelvi akadályok leküzdésében. E közös akció célja ugyanis egymás munkamódszerének megismerése, továbbá a külföldi vezetői okmányok jellemzőinek kölcsönös elsajátítása.

A fokozott ellenőrzésben a rendőrség mellett részt vettek a katasztrófavédelem és a vám- és pénzügyőrség szakemberei is.

Az akció ezúttal elsősorban a sebességellenőrzésre, valamint a tehergépkocsik műszaki állapotának, továbbá a gépjárművezetők vezetési és pihenő idejének és okmányainak ellenőrzésére terjedt ki, valamint fokozott figyelmet fordítottak az ittas vezetők kiszűrésére is.

A kontrollra az M43-as, 5-ös, 47-es és 55-ös főutak ki- és bevezető szakaszain került sor. Ennek során összesen 15 személlyel szemben szabtak ki helyszíni bírságot, melyek közül 3 külföldi állampolgár volt. Sebességtúllépés miatt 45 esetben indult közigazgatási eljárás. Közlekedési szabálysértés miatt pedig 10 esetben tettek feljelentést. Ittasságot 39 járművezetőnél mértek, a szonda azonban egyiküknél sem mutatott ki alkohol-fogyasztást. Hatósági engedélyt 2 vezetőtől vettek el. Az akció során egy veszélyes anyagot szállító járművet vontak ellenőrzés alá, a vezetési és pihenőidő betartását (AETR ellenőrzés) pedig 11 járművezetőnél kontrollálták.

A „Hármashatár” közlekedési akció keretében a magyar közlekedési rendőrök is jelen voltak a szomszédos ország határ menti megyéjében néhány nappal ezelőtt – vasárnap és hétfőn -, Aradon a Tispol akció idején.

Az idei évi utolsó közös ellenőrzés a tervek szerint a jövőben is folytatódik majd, mely kibővül a közrendvédelmi és határrendészeti járőrözéssel is a külföldiek (elsősorban a szomszédos országok állampolgárai) által gyakran látogatott területen – szól a sajtóközlemény.

Előző sztori

Élő Napod legyen

Következő sztori

Bombariadó a Nagyáruházban – ismét nem volt bomba