Közélet

Vásári kavalkád, ünnepi hangulat a Dóm előtt

Vásári kavalkád, ünnepi hangulat a Dóm előtt

2008. november 29., szombat
Vásári kavalkád, ünnepi hangulat a Dóm előtt

Fotók: Gémes Sándor

Aki péntek délután a Széchenyi, a Dugonics vagy a Dóm tér környékén sétált, biztos nem kerülte el a figyelmét a három gólyalábas maskarás, akik tűzfúvóval, „alakoskodókkal", zenészekkel és az őket kísérő polgárokkal együtt biztatták, nyugtatták, segítették azt a néhány önkéntest, akik a Dóm téri máglyát cipelték a városon keresztül. Megnyílt a Karácsonyi Ünnepi Hetek programsorozat, melynek keretében Szeged főterén és a Dóm téren is kirakodóvásár és színes programok várják az embereket. A SZEGEDma.hu a fogadalmi templomig kísérte a díszes menetet.

A vásári mutatványosok a Széchenyi tér színpada előtt szórakoztatták a felvonulásra gyülekező népet, majd közösen - a nehéz máglya súlya miatt meg-megpihenve - ballagtak a Kárász utcán át, a Dugonics téren keresztül a dóm elé, ahol az ördögszekeresek már felépítették a kézművesek sátrait, és a 200 személyes bálaszínházat pontosan a tér közepére. A kicsiket egy igazi bálalabirintus is várta.

Dóm Tér Advent

Közép-Európa egyik legszebb terére nem csak a finom forralt bor és a gazdag ételkínálat (sima és kemencés lángos, pecsenyék, sültek, kürtöskalács stb.) miatt érdemes kilátogatni. A Dóm Tér Advent elnevezésű négyhetes rendezvényen az országban szinte egyedülálló módon 24 (!) napon át vannak folyamatosan programok. Mindjárt a nyitónapon fellépett a debreceni Perro Negro zenekar, este pedig egy friss, ropogós street folkra pattoghattak a lábak a Kravaira áldásától. A két koncert között pedig a kicsiknek játszott a legendás bábmester,

Kemény Henrik

. A dóm színpadának lépcsője előtt állították fel a nagy adventi koszorút, melyet vasárnaponként a város neves polgárai gyújtanak majd meg. Az első gyertyára november 30-án 17.30-kor

Botka László

polgármester és

Kiss-Rigó László

megyés püspök csihol lángot. A Dóm Téri Advent részletes programjait

itt

olvashatják.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.