Utazás

Utazás: Debrecen, Genf és Vámpírok bálja

Utazás: Debrecen, Genf és Vámpírok bálja

2008. november 5., szerda
Utazás: Debrecen, Genf és Vámpírok bálja

Együttműködő partnerünk, a C&T Hungary Kft. aktuális utazási hírei és ajánlatai.

Hírek és érdekességek az utazás világából

Szabad az út az Adriáig

Teljessé vált az autópálya-kapcsolat Budapest és az Adriai-tenger között, miután a napokban átadták a Letenye és Muracsány (Gorican) között a horvát A4-es autópályát a magyar M7-essel összekötő Mura-hidat. Ezzel lezárult a mintegy 2 milliárd forintos útépítés.

A Zrínyi hidat, valamint a hozzá kapcsolódó sztrádaszakaszokat és az új határátkelőt Szabó Pál közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter, valamint Bozidar Kalmeta horvát tengerészeti, közlekedési és infrastrukturális miniszter közösen avatta fel. A 216 méter hosszú négysávos átkelőt a magyar Uvaterv tervei alapján építette meg a feladatot nemzetközi tenderen elnyert horvát Hidroelektra Niskogradnja részvénytársaság, a magyar oldali munkálatok kivitelezője a Betonút Mota-Engil Konzorcium volt. A 7,9 millió euróba (mintegy 2 milliárd forintba) kerülő munkálatok a múlt év júliusában kezdődtek, a beruházást fele részben a magyar, fele részben a horvát állam finanszírozta. MTI

Sztárok és nyilvános kényeztetés

Idén immáron hetedik alkalommal kerül megrendezésre november 6. és 9. között a megújult Hungexpo Budapesti Vásárközpontban a Spa&Wellness kiállítás, valamint a 18. HÓ-SHOW, amelyen az osztrák olimpiai bajnok alpesi síelő, Fritz Strobl, valamint Koko, Debreczeni Zita és Kovácsovics Fruzsina is részt vesz.

A Spa&Wellness kiállítás célja az egészségturizmus és az egészséges életmódhoz kapcsolódó szolgáltatók összekötése, s egy területen való bemutatása. Ennek megfelelően a kiállítás nyitónapja a szakmáé. Ebben az esztendőben a wellness szállodák kerülnek fókuszba, de úszó- és élménymedencék, sőt wellness bútorok is bővítik a repertoárt.

A kiállításra érkezők egész nap nyitva tartó, ingyenes fitness - wellness- és szépségszalonokban kényeztethetik magukat, testi és lelki felfrissülés, sőt teljes megtisztulás vár minden érdeklődőt. Az Activlab Egészség Szigeten az egészséges életmód kulisszatitkaiba is beavatnak mindenkit: lesz életmód-, siker-, valamint diatetikus és orthopéd tanácsadás, masszázs, számíthatnak személyi edzőkre, egészségügyi szűrésekre, új fitness- kozmetikai- és táplálék-kiegészítő termékekre, sporteszközökre is. Bepillantást nyerhetnek a nemzetközi orvostechnikai eszközök világába, hiszen a Spa&Wellness hétvégéjén egy valódi egészségügyi szakkiállítás is megtekinthető.

Az igazi ínyencségek sem maradnak el, már ami a további programokat illeti. November 8-án a legnépszerűbb hazai és külföldi aerobic és fitness prezenterekkel edzhetnek együtt a vállalkozó kedvűek a Kellogg's - Optiwell Fitbalance Egészség és Wellness Napon, többek között kipróbálhatják a gerinc jógát, a dance aerobikot. November 9-én pedig a bajnokok mutatkoznak be, hiszen nagyszabású megmérettetésre kerül sor: először látogat el Magyarországra Európa legnagyobb díjazású és legszínvonalasabb testépítő versenye, a Biotech USA IFBB Euro Elite Nemzetközi Testépítő és Fitness Kupa, ahol összecsap a hazai és európai élmezőny.

Sztárok sem maradhatnak ki a Hungexpo Budapesti Vásárközpont programjából, a november 6-án kezdődő 18. HÓ-SHOW díszvendége Fritz Strobl, az osztrák olimpiai bajnok alpesi síelő lesz. A 2002-es téli ötkarikás játékok aranyérmese egy napot tölt Budapesten, a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban, a Síakadémia standján. A TV2 és az RTL Klub is külön standdal várja az érdeklődőket, többek között Koko, Debreczeni Zita és Kovácsovics Fruzsina is elmeséli a téllel és a síeléssel kapcsolatos élményeit a Havazin standján, ahol divatbemutató is lesz. Bővebb információk: www.spahungary.hu

Utazások, Akciók

Bizsergető árak a hideg télben,a Best Western Hotel Kálvinban - Debrecen

(Legalább 2 éjszaka igénybevétele esetén

a szállodával előre egyeztetett akciós napokon érvényes ajánlat

.

Szobák csak korlátozott számban állnak rendelkezésre.

*)

Szobaár Ft-ban / fő2008.09.06-12.28 2009.01.02-02.28
Egyágyas szobában8 350
Kétágyas szobában5 200
Pótágy3 500
Félpanziós felár2 000

Az akciós ár tartalma: szállás CIVIS WELLNESS reggeli sarokkal bővített svédasztalos reggelivel, a szálloda szaunájának és a Cívis Grand Hotel Aranybika Wellness Centrumának (medence, jakuzzi, szauna, infrakabin, gőz- és illatkamra, kis termál medence), valamint cardio gépekkel felszerelt fitness termének korlátlan használata, áfa.

Áraink az idegenforgalmi adót nem tartalmazzák, melynek mértéke 18-70 év között 200 Ft/fő/éj.

Sí All Inclusive akció

Részvételi díj: 529,00 Euró / fő kétágyas elhelyezéssel Hotel Alpin Park****, Innsbruck

    Fekvés: Ez a családias hangulatú hotel csak 15 percnyi sétára található az óvárostól. A vendégek különösen kedvelik a szállodát nyugodt környezetéjért és a jó konyhájáért. A szálloda közvetlen közelében, a városi parkban egy uszoda, továbbá egy bevásárló központ is található.

    Szobák: A 87 szoba felszereltsége: fürdőszoba káddal vagy tusolóval/ wc, hajszárító, minibár, szatellites tv, telefon, rádió, szobaszéf. WLAN a hotelban. Szobák részben kilátással a hegyekre.

    Ètterem: À la Carte étterem

    Kávézó, hotelbár kandallóval.

Wellness: Jacuzzi, szauna, gőzfürdő, relax szoba, tepidárium vízágyakkal.

    Parkolás: A szálloda garázsában - térítés ellenében.

    Sítároló: Sítároló a szállodában, ahol a sícipők is elhelyezhetők

    Síbusz: Ingyenes. Megálló a szálloda előtt

Csomag tartalmazza:

  • 7 éjszaka félpanzióval
  • 1 ital minden vacsorához
  • 6 napos síbérlet a Patscherkofel síterepre
  • 6 ebéd a Downhill étteremben a síterepen
  • Szánkóest
  • Síbusz
  • Wellness

Az akció 2009. január 3. - március 31. között érvényes.

Repülőjegyek

A Lufthansa lett Európa legjobb légitársasága

Újabb rangos elismerést kapott a Lufthansa: 2008-ban a német légitársaság kapta a World Travel Awards által kiosztott Európa Legjobb Légitársasága díjat. A Wall Street Journal szerint a turisztikai iparág Oscar-díjának tartott elismerést világszerte több mint 167.000 megkérdezett turisztikai szakember szavazatai alapján ítélték oda. A díjat, amelyet a WTA immár a 15 alkalommal oszt ki, 2008. október 15-én adták át a szlovákiai Popradban. A díjátadás helyszínének kiválasztása is jelzésértékű, hiszen a szlovák Aquacity igazi "zöld" üdülőhely: a felhasznált geotermikus energiának köszönhetően majdnem önellátó. Nem ez az első eset, hogy Lufthansa elismerést vehet át a WTA-tól. Egy évvel korábban a megkérdezett szakemberek szavazatai alapján a német vállalat kapta a legjobb Business Classt kínáló légitársaságnak járó díjat. A World Travel Awards-ot 1993-ban alapították, s minden évben az utazási és turisztikai iparág legkiemelkedőbb teljesítményű vállalatait díjazzák vele. A díjat minden évben világszerte mintegy 167.000 turisztikai szakember megkérdezése alapján ítélik oda. A WTA az utasok szerint az egyik legfontosabb díj, amit csak egy légitársaság kaphat.

Akciós repűlőjegyek Genfbe

A swiss Airlines

új genfi járata 2008. október 26-án felszállt. A járatinditást egy új akciós árbevezetésével szeretnék még vonzóbbá tenni.

Retúr ár - közvetlen BUDAPEST-GENF-BUDAPEST járaton - már 26 100,- Ft-tól (az ár az adókat és illetékeket is tartalmazza)!!!!

Foglalható: 2008. december 31-ig

Koncertek, színház

Vámpírok bálja Musical

Javában tart aVámpírok bálja című musical második szezonja a Pesti Magyar Színház épületében.A siker és az ováció az egy évvel ezelőtti premier óta töretlen.

A PS Produkció örömmel tesz eleget aközönségkívánságának és megnyitotta a szilveszteri és a 2009 januári előadásokra a jegyvásárlást.

Foglalás, bővebb információk:

C&T Hungary Utazási Iroda Tel/fax: 62-481-562

travel@congresstravel.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.