Sport

Sporthétvége: hokis parádé és Szeviép-pofon

Sporthétvége: hokis parádé és Szeviép-pofon

2008. november 23., vasárnap
Sporthétvége: hokis parádé és Szeviép-pofon

Fotók: Gémes Sándor

A HPQ Szeged röplabdásainak péntek esti győzelmével indult a szegedi sportos hétvége, mely igazi csemegéket kínál a szurkolóknak: mind itthon, mind idegenben komoly erőpróbák várnak a szegedi együttesekre. Ahogy már megszokhatták, a SZEGEDma.hu mindenről folyamatosan beszámol. Kövessék folyamatosan frissülő Sporthétvége összeállításunkat!

Röplabda: a Dág is kipipálva

A férfi röplabda liga kiemelt csoportjában a Dágot fogadta péntek este a HPQ, s bár nem ment igazán a játék a szegedi röpiseknek, mégis viszonylag magabiztosan húzták be a meccset. Mindez azt jelenti, hogy a három vereség mellett immár öt győzelmet számolnak, s remek esélyük van a legjobb négybe jutásra!

A férfi röplabda Liga kiemelt csoport 8. fordulójában:

HPQ Szeged-Dág 3:0 (24, 23, 24).

HPQ:

Oltványi, Strezeneczki, Petheő, Csíkos, Nacsa, Nieselberger.

Csere:

Tapolcsányi (liberó), Affentáler, Bitó, Csányi.

Edző:

Nusser Elemér.

Férfi kosárlabda: simán győzött az SZTE-Szedeák

Az SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapatának nem maradt más választása: fantasztikus győzelmi szériára van szükség ahhoz, hogy elcsípjék az élmezőnyt. Simándiék az eddigiek során csupán kétszer diadalmaskodtak, hatszor elhúzták a nótájukat, míg a mostani vendég Szolnoki Főiskola 5/3-as mérleggel bír. Ennek ellenére hazai pályán mindenképp az SZTE-Szedeák számít favoritnak a szombaton 18 órakor kezdődő találkozón. A Bonifert-legénység magabiztosan hozta is a meccset, ahogy arról

részletes beszámolónkban

olvashatnak.

Női kosárlabda: méretes zakó Sopronban, az első rangadón

Szombaton végre sor kerül az első valós erőfelmérőre is a női kosárlabdaszezonban! Két veretlen együttes csap össze Sopronban, a Szeviép-Szeged a bajnok és kupacímvédő MKB-Euroleasing Sopron arénájában lép fel 18 órai kezdettel. Sajnos nem sikerült a bravúr a szegedi lányoknak, hiszen a Sopron az első perctől kezdve lejátszotta őket a pályáról. A második negyed végére már harminc pont körüli előnyt szedtek össze, s csak annak köszönhetően tudott kicsit faragni a Szeviép, hogy az utolsó felvonásban a fiatalokat szerepeltette a bajnok.

Az NB I/A csoportos női kosárlabda-bajnokság 10. fordulójának mérkőzésén: MKB-Euroleasing Sopron – Szeviép-Szeged 82-62 (28-14, 25-11, 21-18, 8-19).

Sopron, 900 néző. Sopron:

Macleod 11, Honti 10, Holt 15, Milovanovics 16/3, Krivacsevics 12.

Csere:

Horti 4, Eördögh 8, Hadarics, Horváth Zs. 2, Horváth L., Vágvölgyi P. 4.

Vezetőedző:

Székely Norbert.

Szeged:

Németh 12/6, Fürész 18/6, Almind, Tomova 8, Zserzserunova 7.

Csere:

Szakács 8/6, Vincze 4, Laczi, Russai 5/3.

Vezetőedző:

Donkó Orsolya.

Férfi vízilabda: maradt esély a visszavágóra

A vízilabda LEN-kupában elérkeztünk a nyolcaddöntők első felvonásához. A Szeged Beton útjába igazán kemény ellenfél került, hiszen a szombaton 20 órakor kezdődő találkozó házigazdája, a montenegrói Vaterpolo Akademija Cattaro - mint arról

a SZEGEDma.hu korábban írt

- többek közt két világbajnok horvát pólóst is soraiban tudhat. A Tisza-partiak helyzetét sérülések is nehezítik:

Molnár Péter, Török Béla

és

Vejzagics

biztosan nem szerepelhet a mérkőzésen. A csata azt hozta, amit vártunk tőle: forró hangulatot, nagy hazai rohamokat, illetve szerencsére nagyszerű szegedi ellenállást. A bivalyerős házigazdák 3-0-ra elhúztak, és bár folyamatosan javult a Beton védekezése, még a félidőre is maradt kéttalálatnyi előnyük (4-2). A folytatásban 5-2-nél veszélyessé vált a helyzet, ám

Kásás Zoltán

legénysége nem veszítette el a tartását, a harmadik nyolc perc végén – a kétszeres olimpiai bajnok

Varga Tamás

második gólja nyomán - már csak 5-4-es hazai vezetést mutatott az eredményjelző. Az utolsó negyedben már nem esett gól, így a Szeged kedvező helyzetből várja a decemberi visszavágót.

A LEN-kupa nyolcaddöntőjében, 1. meccs: Vaterpolo Akademija Cattaro (montenegrói) - Szeged Beton 5-4 (2-0, 2-2, 1-2, 0-0).

A szegedi gólszerzők: Varga Tamás 2,

Lehmann, Milos Korolija.

Kézilabda: remekül helytállt Zágrábban a Pick

A férfi kézilabda Bajnokok Ligája H csoportjában szombaton fejeződnek be a küzdelmek, de az ötödik kör után már mindenre választ kaptunk: a Rhein-Neckar Löwen és a HC Croatia Osiguranje Zagreb ment tovább, az egész ősszel tartalékos Pick Szeged pedig a KEK-ben folytathatja tavasszal. A magyar kupa győztesének zágrábi fellépése (szombat 17.45) így is igazi presztízscsatát ígér. Ezen a presztízscsatán pedig sokáig jól tartotta magát a Szeged, a szünetben még döntetlenre is álltak a felek, ám a fordulást követően a hosszabb kispad megtette hatását. A Pick így két győzelemmel és négy vereséggel búcsúzott a BL-től, s hogy mi lett volna, ha

Nenadics, Stamate, Andjelkovics

és a többiek is szerepelhetnek a legrangosabb sorozatban, soha nem derül már ki. Februáról a KEK-ben lehet és kell is bizonyítani!

A férfi kézilabda Bajnokok Ligája H csoport 6. fordulójában: HC Croatia Osiguranje Zagreb – Pick Szeged 29-25 (14-14).

Zagreb, 3000 néző. Vezette:

Hascik, Otapka

(szlovákok). HC Croatia:

Skof – Dzomba 6/2, J. Valcic 2, T. Valcic 2, Spoljaric, Vori 4, Strlek.

Cserék:

Lazarov 9/3, Backovic 1, Vukic 3, Horvat 2.

Vezetőedző:

Lino Cervar.

Pick Szeged:

Marjanac – Ghionea 10, Krivokapics 3, Herbert 1, Oszmajics 2, Petrea 2, Vadkerti 2.

Cserék:

Farkas (kapus), Katzirz 4, Zvizej 1.

Vezetőedző:

Vladan Matics.

Jégkorong: Megvan a háromból három!

Vasárnap 14.30-tól újra láthatják a Tisza Volán SC-t a jégkorong szegedi szerelmesei. Az eddigi két találkozóját egyaránt megnyerő Tisza-partiak a MAC Népstadiont fogadják a műjégpályán. A vendégek két vereség mellett mindössze egyszer tudtak győzni a pontvadászatban, s a forró szegedi katlanban sem számíthatnak arra, hogy javítani tudnak a mérlegükön... Szenzációsan kezdte a vasárnap délutáni jeges ütközetet a szegedi alakulat, 4:32 elteltével máris a vendégek ketrecében táncolt a pakk:

Rózsahegyi Ádám

asszisztját

Csányi Áron Attil

a váltotta gólra. Még az első harmadban sikerült megduplázni az előnyt, hiszen 15:53-nál

Bosnyák Márkó

találatának tapsolhatott a lelkes publikum. Sajnos azonban a második és a harmadik játékrészben már nem tudtak újabb találatot elérni a hazaiak, beköszöntek viszont kétszer a látogatók, így jöhetett a ráadás, illetve következhettek a büntetőütések.

Ress Dániel

végül a Tisza Volán SC javára döntött, így a Szeged harmadik mérkőzését is sikerrel abszolválta a pontvadászatban.

A jégkorong OB I/B-ben: Tisza Volán SC – MAC Népstadion 3:2 – büntetőütésekkel (2:0, 0:1, 0:1, 0:0, 1:0).

Tisza Volán SC:

Szántó –

Rózsahegyi

, Varga Á., Varga D.,

Bosnyák M.,

Ambrus A., Pigniczki T., Maslac M., Strausz Á., Gombos T., Bánáti T., Mohai D., Lippai B.,

Ress D., Csányi Á.,

Barna Á. (kapus), Borbély A.

Vezetőedző: Kalocsa László. Gólszerző: Csányi Á., Bosnyák M., Ress D.

Teke: fél lábbal a nyolc között a Szeged a BL-ben

A szuperligában ellentmondást nem tűrően menetelő címvédő, a GabonaTransz-Szegedi TE BL-nyolcaddöntőt játszik szombaton. Az ellenfél a szlovák Tatra Prefa Suchany, a párharc első felvonását Szegeden rendezik. Az összecsapás 13 órakor kezdődik az újszegedi tekecentrumban. Nos, a párharc minden bizonnyal itt el is dőlt, hiszen a Tisza-partiak elgázolták a látogatókat, így a két hét múlva sorra kerülő visszavágó maximum formalitásnak tűnik...

A férfi teke Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, 1. meccs: GabonaTransz-Szeged – Tatra Prefa Suchany (szlovák) 8:0 (3764-3413).

Eredmények:

Kakuk-Bukovy

1-0 (4:0, 638:581),

Kiss Zs.-Ciljak (Pták)

1-0 (4:0, 628:511),

Karsai L.-Bazik

1-0 (2:2, 614:590),

Fekete L.-Gordik

1-0 (4:0, 656:544),

Földesi-L. Cech

1-0 (3:1, 590:672),

Kiss N.-Knapko

1-0 (3:1, 638:615).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.