Bulvár

Per a szegedi önkormányzat ellen egy fesztiváltámogatás adatai ügyében

Per a szegedi önkormányzat ellen egy fesztiváltámogatás adatai ügyében

2008. november 25., kedd
Per a szegedi önkormányzat ellen egy fesztiváltámogatás adatai ügyében

Fotó: Gémes Sándor

A Szegedi Jazz Napok szervezéséhez nyújtott támogatások adatainak megismerése érdekében pert indított egy magánszemély a város önkormányzata ellen; az ügyben a Csongrád Megyei Bíróság kedden tartott tárgyalást.

Bodnár Beáta

ügyvéd - aki a Társaság a Szabadságjogokért megbízásából képviseli az adatkérőt - elmondta, azért fordultak a bírósághoz, hogy ügyfele megismerhesse, milyen szerződések alapján és mekkora összegekkel támogatta az önkormányzat a kulturális esemény megrendezését.

Szerdahelyi Zoltán

felperes - aki néhány esztendővel korábban maga szervezte a Szegedi Jazz Napokat - több alkalommal fordult az önkormányzati hivatalhoz az adatok kiadásáért, ám kérésének csak részben tettek eleget. Ezt követően indult a per. Az első fokon eljáró Szegedi Városi Bíróság annak ellenére elutasította a felperes keresetét, hogy az eljárás során az önkormányzat lényegében teljes egészében eleget tett az adatkérésnek - fogalmazott az ügyvéd. A fellebbezés nyomán a per a Csongrád Megyei Bíróságon folytatódott. Egy korábbi tárgyaláson a bíróság arra utasította az önkormányzatot, hogy készítse el a fesztivál támogatásával kapcsolatos pénzügyi kimutatásokat oly módon, hogy azokból világosan kiderüljön a kifizetések célja és összege. A keddi tárgyalási napon - amelyen az alperes jogi képviselője üzleti titkokra hivatkozva zárt tárgyalást kért, ám a bíróság ezt elutasította -

Krajkó Zsuzsanna

tanácsvezető bíró megállapította, hogy az önkormányzat nem készítette el megfelelően a kért kimutatásokat, ezért a tárgyalást december másodikára elnapolta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.