Per a szegedi önkormányzat ellen egy fesztiváltámogatás adatai ügyében

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Fotó: Gémes Sándor

A Szegedi Jazz Napok szervezéséhez nyújtott támogatások adatainak megismerése érdekében pert indított egy magánszemély a város önkormányzata ellen; az ügyben a Csongrád Megyei Bíróság kedden tartott tárgyalást.

Bodnár Beáta ügyvéd – aki a Társaság a Szabadságjogokért megbízásából képviseli az adatkérőt – elmondta, azért fordultak a bírósághoz, hogy ügyfele megismerhesse, milyen szerződések alapján és mekkora összegekkel támogatta az önkormányzat a kulturális esemény megrendezését.
Szerdahelyi Zoltán felperes – aki néhány esztendővel korábban maga szervezte a Szegedi Jazz Napokat – több alkalommal fordult az önkormányzati hivatalhoz az adatok kiadásáért, ám kérésének csak részben tettek eleget. Ezt követően indult a per. Az első fokon eljáró Szegedi Városi Bíróság annak ellenére elutasította a felperes keresetét, hogy az eljárás során az önkormányzat lényegében teljes egészében eleget tett az adatkérésnek – fogalmazott az ügyvéd.
A fellebbezés nyomán a per a Csongrád Megyei Bíróságon folytatódott. Egy korábbi tárgyaláson a bíróság arra utasította az önkormányzatot, hogy készítse el a fesztivál támogatásával kapcsolatos pénzügyi kimutatásokat oly módon, hogy azokból világosan kiderüljön a kifizetések célja és összege.
A keddi tárgyalási napon – amelyen az alperes jogi képviselője üzleti titkokra hivatkozva zárt tárgyalást kért, ám a bíróság ezt elutasította – Krajkó Zsuzsanna tanácsvezető bíró megállapította, hogy az önkormányzat nem készítette el megfelelően a kért kimutatásokat, ezért a tárgyalást december másodikára elnapolta.

Előző sztori

Lóczi Attila: diadalmenet 1500-tól a maratonig

Default thumbnail
Következő sztori

Színház: Zene és mesejáték az ünnepekre

Legutóbbi hasonló cikkek