/

Árokba borult egy gázszállító kamion Szegednél

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Árokba borult egy gázt szállító bosnyák kamion hétfőn valamivel dél előtt az M5-ös autópályán, Szeged északi felhajtójánál – tájékoztatta a rendőrség az MTI-t.

A kamion tartálya, amely 22 tonna propán-bután gázzal volt tele, nem sérült meg, a bosnyák sofőr azonban – aki valószínűleg elaludt a volánnál – nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett – mondta Bagi Pál őrnagy, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedés-rendészeti Osztályának kiemelt főelőadója. Közvetlen katasztrófahelyzet nincs, a tartály nem szivárog, minden biztonsági és óvintézkedést megtettek a szakemberek, akik folyamatosan ellenőrzik a levegő gáztartalmát.
A katasztrófavédelem, a tűzoltóság és a rendőrség folyamatosan biztosítja és ellenőrzi a helyszínt. Ha megérkezik a mentesítő tartálykocsi – várhatóan délután fél négytől -, teljes szélességében lezárják az autópálya érintett szakaszát, azaz a balástyai le- és felhajtótól a Szeged-nyugat le- és felhajtóig – tette hozzá.
A hatóság egyébként már most azt ajánlja, hogy az utazók számítsanak a leterelésre, amely előreláthatólag este hat óráig tart majd.

Előző sztori

A kapitalizmus védelmében

Következő sztori

Rendőr TE-s aranyérem a lábteniszbajnokságon